Almaszószos-mazsolás palacsinta
2011. november 2. - Látogatók száma: 135
Olvastam egy palacsinta receptet, gondoltam, hogy ki is próbálom, és persze megmutatom. Természetesen a recepten módosítottam.
A palacsinta alaprecept:
5 bögre liszt
7,5 bögre tej
2,5 bögre szódavíz
2 tojás
1 csipet só
2 evőkanál étolaj
/Ha nem stimmelnek az összetevők, ne engem hibáztassatok, én sosem kimérés szerint keverem össze, hanem érzéssel. valaki tesz bele cukrot is, de nekem akkor mindig leragad és odaég./
Összekeverjük a hozzávalókat, majd a tésztát hagyjuk pihenni 20-30 percig. Kevés olajon kisütjük a palacsintákat. Úgy, mint bármikor máskor.
Nem is szaporítanám ezzel a szót, nézzük inkább a tölteléket:
Szükségünk lesz pár darab savanykás almára és pár darab édes körtére.
Az almát és a körtét hámozás nélkül felaprózom.
Kiválogatok 3db fahéjat, de nem őröltet, hanem egész fahéjat, lehetőleg nagyobbat. Mert később majd ki kell venni.
A felaprított gyümölcsöket feltesszük főzni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Adunk hozzá egy kevés citromsavat, vagy citrom kifacsart levét, esetleg a reszelt héját, ha van belőle otthon.
Hozzáadjuk a 3 db nagyobb fahéjat, és cukrot vagy édesítőszert, ki-mit használ.
Addig főzzük, míg a víz elpárolog, a gyümölcsök kicsit pépesre főnek. Ekkor levesszük a tűzről, kibányásszuk belőle a fahéjat, és beleteszünk mazsolát, ki mennyit gondol.
Félretesszük és kisütjük a palacsintákat. A szokványos módon.
Majd a palacsinta közepére halmozunk egy púpos evőkanálnyi almaszószt...
...két oldalról behajtjuk...
...majd feltekerjük, mint egy szőnyeget.
A kész palacsintákat szépen elrendezzük egy tálon.
Hogy tetszett?
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Nyuszkó, ha ezt tudtam volna! ;-)
Szia Virág!
Na, ezt elmondom a Hugomnak:D
Nagy palacsinta mániások vagyunk.
Szia !
Hol a kóstoló?
Üdv tetszett kipróbálom!!Üdv Éva.
Na, ezt elmondom a Hugomnak:D
Nagy palacsinta mániások vagyunk.
Hol a kóstoló?
Üdv tetszett kipróbálom!!Üdv Éva.