újabb események régebbi események további események
18:27
Stanmorecxl regisztrált a weboldalra
05:45
Broncohia regisztrált a weboldalra
02:08
Drywalljtn regisztrált a weboldalra
18:59
Blenderqpg regisztrált a weboldalra
17:17
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
23:48
Plasticpxz regisztrált a weboldalra
10:59
Amazonnnlff regisztrált a weboldalra
01:34
BillyDiurn regisztrált a weboldalra
21:28
Broncojjz regisztrált a weboldalra
21:23
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:22
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:20
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:16
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:14
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:11
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
21:09
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
20:37
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
20:09
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
09:32
Portablexnu regisztrált a weboldalra
06:25
Ilpaki új cikket töltött fel

Almaszószos-mazsolás palacsinta

2011. november 2. - Látogatók száma: 135

Olvastam egy palacsinta receptet, gondoltam, hogy ki is próbálom, és persze megmutatom. Természetesen a recepten módosítottam.

A palacsinta alaprecept:

5 bögre liszt
7,5 bögre tej
2,5 bögre szódavíz
2 tojás
1 csipet só
2 evőkanál étolaj

/Ha nem stimmelnek az összetevők, ne engem hibáztassatok, én sosem kimérés szerint keverem össze, hanem érzéssel. valaki tesz bele cukrot is, de nekem akkor mindig leragad és odaég./

Összekeverjük a hozzávalókat, majd a tésztát hagyjuk pihenni 20-30 percig. Kevés olajon kisütjük a palacsintákat. Úgy, mint bármikor máskor.

Nem is szaporítanám ezzel a szót, nézzük inkább a tölteléket:

Szükségünk lesz pár darab savanykás almára és pár darab édes körtére.

Az almát és a körtét hámozás nélkül felaprózom.

Kiválogatok 3db fahéjat, de nem őröltet, hanem egész fahéjat, lehetőleg nagyobbat. Mert később majd ki kell venni.

A felaprított gyümölcsöket feltesszük főzni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Adunk hozzá egy kevés citromsavat, vagy citrom kifacsart levét, esetleg a reszelt héját, ha van belőle otthon.

Hozzáadjuk a 3 db nagyobb fahéjat, és cukrot vagy édesítőszert, ki-mit használ.

Addig főzzük, míg a víz elpárolog, a gyümölcsök kicsit pépesre főnek. Ekkor levesszük a tűzről, kibányásszuk belőle a fahéjat, és beleteszünk mazsolát, ki mennyit gondol.

Félretesszük és kisütjük a palacsintákat. A szokványos módon.

Majd a palacsinta közepére halmozunk egy púpos evőkanálnyi almaszószt...

...két oldalról behajtjuk...

...majd feltekerjük, mint egy szőnyeget.

A kész palacsintákat szépen elrendezzük egy tálon.

Hogy tetszett?

A cikket írta: Virág

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. november 2. 16:28

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. november 2. 16:28

Nyuszkó, ha ezt tudtam volna! ;-)

:D
2011. november 2. 16:28

megtekintés Válasz erre: - 2011. november 2. 15:42

Szia Virág!

Na, ezt elmondom a Hugomnak:D

Nagy palacsinta mániások vagyunk.

Nyuszkó, ha ezt tudtam volna! ;-)
2011. november 2. 16:26

megtekintés Válasz erre: Divi Éva - 2011. november 2. 14:36

Szia !

Hol a kóstoló?
Üdv tetszett kipróbálom!!Üdv Éva.

Örülök, hogy tetszett! Utána majd kérek beszámolót. :-)
 
2011. november 2. 15:42
Szia Virág!

Na, ezt elmondom a Hugomnak:D

Nagy palacsinta mániások vagyunk.
2011. november 2. 14:36
Szia !

Hol a kóstoló?
Üdv tetszett kipróbálom!!Üdv Éva.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: