újabb események régebbi események további események
19:37
Anyu válaszolt egy szavazásra
19:33
Anyu válaszolt egy szavazásra
19:13
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
16:23
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
16:09
Anyu új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
15:49
zsoltne.eva új hozzászólást írt Anyu naplóbejegyzéséhez
11:48
Yolla válaszolt egy szavazásra
11:47
Yolla új cikket töltött fel
11:35
Anyu új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
10:57
Anyu új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
10:11
Yolla új bejegyzést írt a naplójába
09:16
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
09:13
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
08:59
zsoltne.eva új hozzászólást írt Anyu naplóbejegyzéséhez
08:54
zsoltne.eva új hozzászólást írt egy cikkhez
21:56
Black Ice új cikket töltött fel
21:10
Ilona módosította a naplóbejegyzését
21:06
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
19:50
Anyu új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
18:44
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését

Black Ice bácsi konyhája 1.

2012. február 15. - Látogatók száma: 122

Pálinkás palacsinta Recept!

Pálinkás jó reggelt mindenkinek!
Kezdetét veszi a titkos májcsiklandozó receptjeim megosztása.

Elsőnek is egy kis csemegével kezdünk!
Csokilikőr vagy konyak mert hideg van...
És most következik a nagyon finom!

Pálinkás palacsinta recept!

Ami nélkülözhetetlen hozzá...
16db habos édes palacsinta (a tojásfehérjét habbá verve keverjük bele),
60 dkg sárgabaracklekvár,
5dl barackpálinka,
30dkg darát dió,
8 tojásfehérje,
3ek. porcukor,
4dkg vaj.

A lekvárt elkeverjük a drága finom pálinkával!!! (Tudom tudom szegény pálinka... De ami marad az üvegben megiható közben.)
A palacsintákat, ahogy sütjük, azonnal rétegezve rakjuk a következő módon: vajjal kikent tűzállóban tálba az első palacsinta tetejét megkenjük az isteni pálinkás lekvárral, ja és megszórjuk dióval (én mogyoróval az fincsibb.) Így folytatjuk. (Ha közben megszomjazunk lehet van még abba az üvegbe.) Ha már jó a hangulat azért ügyeljünk arra hogy legfelül üres palacsinta legyen! Sütőben átmelegítjük, majd a tetejét megkenjük nagyon keményre vert, cukrozott tojáshabbal. Addig sütjük, míg a hab megszilárdul és kissé karamellizálódik a teteje.
Jó étvágyat mindegy-kinek!

A cikket írta: Black Ice

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. február 18. 05:30
:-)
2012. február 17. 13:08
Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.
2012. február 15. 16:10
Aztata...valami holland vidám recepted is van?? ;-)) Na, ezt megcsinálom valami bulira...
2012. február 15. 14:13
Ez jobb, mint az unikumos pulyka:)
2012. február 15. 14:08
Már el is menetem pálinkát venni. A többi nem számít.
2012. február 15. 12:15
Ez igazán pikánsra sikerült recept! Köszönjük! :)

Pussz, Tündér
2012. február 15. 10:46
Huh, ez "jól" hangzik!


Maresz
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: