újabb események régebbi események további események
10:21
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:17
Tündér módosította a naplóbejegyzését
10:15
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:05
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:02
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:00
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:55
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
09:49
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:41
Tündér módosította a naplóbejegyzését
09:24
Tündér egy új programot töltött fel
09:19
Tündér egy új programot töltött fel
09:16
Tündér egy új programot töltött fel
09:12
Tündér egy új programot töltött fel
09:06
Tündér egy új programot töltött fel
08:57
Tündér egy új programot töltött fel
08:54
Tündér egy új programot töltött fel
08:49
Tündér egy új programot töltött fel

Black Ice bácsi konyhája 1.

2012. február 15. - Látogatók száma: 122

Pálinkás palacsinta Recept!

Pálinkás jó reggelt mindenkinek!
Kezdetét veszi a titkos májcsiklandozó receptjeim megosztása.

Elsőnek is egy kis csemegével kezdünk!
Csokilikőr vagy konyak mert hideg van...
És most következik a nagyon finom!

Pálinkás palacsinta recept!

Ami nélkülözhetetlen hozzá...
16db habos édes palacsinta (a tojásfehérjét habbá verve keverjük bele),
60 dkg sárgabaracklekvár,
5dl barackpálinka,
30dkg darát dió,
8 tojásfehérje,
3ek. porcukor,
4dkg vaj.

A lekvárt elkeverjük a drága finom pálinkával!!! (Tudom tudom szegény pálinka... De ami marad az üvegben megiható közben.)
A palacsintákat, ahogy sütjük, azonnal rétegezve rakjuk a következő módon: vajjal kikent tűzállóban tálba az első palacsinta tetejét megkenjük az isteni pálinkás lekvárral, ja és megszórjuk dióval (én mogyoróval az fincsibb.) Így folytatjuk. (Ha közben megszomjazunk lehet van még abba az üvegbe.) Ha már jó a hangulat azért ügyeljünk arra hogy legfelül üres palacsinta legyen! Sütőben átmelegítjük, majd a tetejét megkenjük nagyon keményre vert, cukrozott tojáshabbal. Addig sütjük, míg a hab megszilárdul és kissé karamellizálódik a teteje.
Jó étvágyat mindegy-kinek!

A cikket írta: Black Ice

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. február 18. 05:30
:-)
2012. február 17. 13:08
Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.
2012. február 15. 16:10
Aztata...valami holland vidám recepted is van?? ;-)) Na, ezt megcsinálom valami bulira...
2012. február 15. 14:13
Ez jobb, mint az unikumos pulyka:)
2012. február 15. 14:08
Már el is menetem pálinkát venni. A többi nem számít.
2012. február 15. 12:15
Ez igazán pikánsra sikerült recept! Köszönjük! :)

Pussz, Tündér
2012. február 15. 10:46
Huh, ez "jól" hangzik!


Maresz
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: