Ehető rózsák az asztalra
Látogatók száma: 41
Hozzávalók:
1. 70 dkg sárga krumpli (pirosra sül)
2. 3 db cékla
3. 25 dkg szeletelt bacon
4. 30 dkg laskagomba
5. 10 dkg reszelt sajt
6. olaj a szirmokra
7. só, ízlés szerint
8. bors, ízlés szerint
A krumplit és a céklát forró vízben 10 percig áztatjuk, (hogy hajlításkor ne törjön) majd külön tálakba uborka gyalun legyaluljuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, olajat csurgatunk rájuk, ésa tálakban jól összekeverjük. A szeletelt bacont leterítjük, a krumpli szeleteket rátesszük úgy, hogy fedjék egymást. Megszórjuk középen a reszelt sajttal, majd feltekerjük a baconnel együtt. Ugyanígy járunk el a céklával, és a leveleire szedett laska gombával is, amit szintén sózunk, borsozunk, és olajat csurgatunk rá. Így három féle rózsát kapunk! A baconbe csomagolt rózsa alakú csomagokat szilikonos muffin formákba tesszük. Jól meg kell tömni a formákat, hogy rendesen összesüljenek, és kivételkor ne essenek szét. Az előmelegített sütőben, közepes hőfokon szép pirosra sütjük a „rózsafejeket”. A forma aljába tehetünk egy kanálnyi liszttel és sóval összekevert tojást, azért, hogy legyen egy kis talpa a rózsáknak, és szépen összefogja a „szirmokat”.
Jó étvágyat!
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
időrendi sorrend
Hogy te miket agyalsz ki!Nagyon jól néz ki,finom is lehet.Alkalomadtán kipróbálom.Én levelestésztával és almával szoktam ehhez hasonló módon rózsákat sütni.Sok sikert a további ötleteléshez,hogy még elleshessünk tőled sok jó ötletet.
Puszi