újabb események régebbi események további események
15:25
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
15:21
Black Ice módosította a cikkét
15:17
zsoltne.eva új cikket töltött fel
15:08
Anyu új hozzászólást írt zsoltne.eva naplóbejegyzéséhez
15:04
Ilona új hozzászólást írt zsoltne.eva naplóbejegyzéséhez
15:00
Black Ice új cikket töltött fel
11:15
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
10:50
Ilona új hozzászólást írt zsoltne.eva naplóbejegyzéséhez
10:38
Yolla új cikket töltött fel
09:53
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
09:49
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
09:27
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
08:09
emillio új hozzászólást írt egy cikkhez
14:48
Ilona új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
14:46
Ilona új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
13:05
zsoltne.eva új hozzászólást írt egy cikkhez
08:41
zsoltne.eva új hozzászólást írt egy cikkhez
07:49
Yolla új bejegyzést írt a naplójába
21:16
Kevelin Kiss regisztrált a weboldalra
18:58
emillio új hozzászólást írt egy cikkhez

Ehető rózsák az asztalra

2017. november 30. - Látogatók száma: 14

Hozzávalók:

1. 70 dkg sárga krumpli (pirosra sül)
2. 3 db cékla
3. 25 dkg szeletelt bacon
4. 30 dkg laskagomba
5. 10 dkg reszelt sajt
6. olaj a szirmokra
7. só, ízlés szerint
8. bors, ízlés szerint

A krumplit és a céklát forró vízben 10 percig áztatjuk, (hogy hajlításkor ne törjön) majd külön tálakba uborka gyalun legyaluljuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, olajat csurgatunk rájuk, ésa tálakban jól összekeverjük. A szeletelt bacont leterítjük, a krumpli szeleteket rátesszük úgy, hogy fedjék egymást. Megszórjuk középen a reszelt sajttal, majd feltekerjük a baconnel együtt. Ugyanígy járunk el a céklával, és a leveleire szedett laska gombával is, amit szintén sózunk, borsozunk, és olajat csurgatunk rá. Így három féle rózsát kapunk! A baconbe csomagolt rózsa alakú csomagokat szilikonos muffin formákba tesszük. Jól meg kell tömni a formákat, hogy rendesen összesüljenek, és kivételkor ne essenek szét. Az előmelegített sütőben, közepes hőfokon szép pirosra sütjük a „rózsafejeket”. A forma aljába tehetünk egy kanálnyi liszttel és sóval összekevert tojást, azért, hogy legyen egy kis talpa a rózsáknak, és szépen összefogja a „szirmokat”.

Jó étvágyat!

A cikket írta: emillio

1 szavazat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2017. november 30. 15:22
Emillio!

Hogy te miket agyalsz ki!Nagyon jól néz ki,finom is lehet.Alkalomadtán kipróbálom.Én levelestésztával és almával szoktam ehhez hasonló módon rózsákat sütni.Sok sikert a további ötleteléshez,hogy még elleshessünk tőled sok jó ötletet.
Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: