újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Előfőzött sült zöldség

Látogatók száma: 68

Már hetek óta foglalkoztat a gondolat, hogy mellőzni kéne a húst az étkezéseimből! Egyrészt, mert egy behajtó cég a nyugdíjamból jogtalanul levonatott pénz által keletkezett űr hiánya miatt, - amit majd egyszer talán visszakapok! Másrészt, mert rájöttem, hogy milyen drágák a húsfélék és húskészítmények, plusz a zöldségek nagyon egészségesek!

Ugye?

Tehát szombat reggel felkerestem kedvenc piacomat, és nekiálltam költekezni. Vettem sárgarépát, gyökérrépát, zellert, karfiolt, és csicseriborsót. Azt még úgysem ettem. Ahogy ott bóklásztam, észrevettem, hogy a pulykanyak le van árazva 399.-Ft-ra. Na jó, - csinálok egy kis finom levest is, a főtt pulykanyak mellé meg egy sűrű paradicsomszószt, ami a sült zöldségeknek is jó mártogatósa lehet. Azt meg majd jó lesz rágcsálni, - akár tv nézés közben is!
Ahogy hazaértem, nekiláttam a nyakakat gyilkolászni! Előbb lehártyáztam az összes nyakat, (hú de utálom) majd a kisebbik végétől indulva mindegyikről levágtam 5 - 6 db két centis darabot, és száműztem a mélyhűtőbe őket! Persze szakszerűen hibernáltam őket! (Jók lesznek egyszer majd birkapörköltnek!) (:-D) A maradék nyakrészeket kettévágva feltettem főni, és ahogy főtt, folyamatosan lehaboztam.

A sok zöldséget mind megpucoltam, (ez sem igazán tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé) és derékban kettévágva a letisztult leveshez tettem, és kisebb hőfokra kapcsoltam.

De hagyjuk most a levest! Menet közben a félig főtt zöldségek háromnegyedét kivettem, egy kicsit hagytam kéz melegre hűlni, majd a séfkésemmel fél centis csíkokra vágtam. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre téve megkentem egyenként mind a két oldalát olajjal, és irány a sütő! Szép pirosra kvarcoltattam őket! Isteni lett!
Sajnos nagyon fogy!

A cikket írta: emillio

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Azt még elfelejtettem leírni, ha hús nélkül szeretnél fogyizni, tarts egy cicát és egy kutyát. A legjobb módszer!
Nekem 14 évig volt egy cicám, így a húst ő ette, én meg a csontot. Ma már a csont se az enyém, mióta kutya van....

puszi, Ilona
Szia, Emillio! Tegnap egy olyan részletes hsz-t írtam, de a gép nem "tette be" Szóval nekem egyik kedvenc kajám a zöldségköret, szombaton is azt csináltam...Kicsit "bővitett" változatban...A Te zöldségeidet még "gazdagítom" 4-5 karikára vágott krumplival, hagymával, majd sózom, borsozom, teszek rá egy kis szárított zellert, petrezselymet, jól összekeverem. Aztán egy tepsibe 2 fűszerezett csirkafar-hátat helyezek(az íze és kutya miatt), erre rázúdítom a zöldségeket, néhány csepp olaj, alufólia és mehet egy félórára a sütőbe. Isteni!

Két napja írtam:
Tél végi vitaminkúra ajánlatom: A sok zöldséget nem csak olvasni, hanem fogyasztani is kell!

Puszi,Ilona

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Anyu!

Most (vasárnap) a csicseriborsóval kísérleteztem!
Még szombaton, amikor hazaértem a piacról, beáztattam
hideg vízbe a vásárolt fél kiló felét! Aztán vasárnap délben
friss hideg vízzel , és egy késhegynyi szódabikarbónával
feltettem főni.Kicsit habzott, - lehaboztam, aztán a saját
készítésű ételízesítővel puhára főztem! Jó, és egészséges!
Köretnek is kiváló, vagy tepsibe téve, a sütőben kicsit
megpirítva lehet csemegézni szotyi helyett!

Pussz: emillio

Köszi hogy ezt megosztottad!Egy ideje már szemezek vele a bolt polcán,de odáig még nem jutottam hogy vegyek is.Ez is a kipróbálandók között van.A kuszkuszt már készítem egy ideje,nincs vele sok tennivaló,leönteni forró vízzel és hagyni állni.Tészták helyett jó alternatíva. Bulgurt is készülök kipróbálni.Szóval kész vagyok egy kis kisérletezésre.A szódabikarbóna felhabzik,igen de utána elfől az ételben,Ha a hús nehezen puhul,néha teszek hozzá,semmi szaga vagy íze nem marad.
Puszi

megtekintés Válasz erre: Anyu

Látod,minden rosszban van valami jó :) Rákényszerülünk a zöldségevésre,akarjuk vagy nem.Aztán menet közben rájövünk,nem is rossz.Hajrá!Ötletesen,változatosan és néha szabad azért egy kevés húsfélét is!Aztán várjuk a jó zöldséges recepteket!
Puszi

Kedves Anyu!

Most (vasárnap) a csicseriborsóval kísérleteztem!
Még szombaton, amikor hazaértem a piacról, beáztattam
hideg vízbe a vásárolt fél kiló felét! Aztán vasárnap délben
friss hideg vízzel , és egy késhegynyi szódabikarbónával
feltettem főni.Kicsit habzott, - lehaboztam, aztán a saját
készítésű ételízesítővel puhára főztem! Jó, és egészséges!
Köretnek is kiváló, vagy tepsibe téve, a sütőben kicsit
megpirítva lehet csemegézni szotyi helyett!

Pussz: emillio
Látod,minden rosszban van valami jó :) Rákényszerülünk a zöldségevésre,akarjuk vagy nem.Aztán menet közben rájövünk,nem is rossz.Hajrá!Ötletesen,változatosan és néha szabad azért egy kevés húsfélét is!Aztán várjuk a jó zöldséges recepteket!
Puszi
Jó ötletet adtál Emillio, holnap ez lesz a menü. Nem szabad semmit sem elkapkodni, ha pontosan úgy szeretném elkészíteni, ahogy te leírtad.

Köszi!
Köszönöm Emillio!

Megvan a mai ebédötletem!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: