Előfőzött sült zöldség
Látogatók száma: 68
Már hetek óta foglalkoztat a gondolat, hogy mellőzni kéne a húst az étkezéseimből! Egyrészt, mert egy behajtó cég a nyugdíjamból jogtalanul levonatott pénz által keletkezett űr hiánya miatt, - amit majd egyszer talán visszakapok! Másrészt, mert rájöttem, hogy milyen drágák a húsfélék és húskészítmények, plusz a zöldségek nagyon egészségesek!
Ugye?
Tehát szombat reggel felkerestem kedvenc piacomat, és nekiálltam költekezni. Vettem sárgarépát, gyökérrépát, zellert, karfiolt, és csicseriborsót. Azt még úgysem ettem. Ahogy ott bóklásztam, észrevettem, hogy a pulykanyak le van árazva 399.-Ft-ra. Na jó, - csinálok egy kis finom levest is, a főtt pulykanyak mellé meg egy sűrű paradicsomszószt, ami a sült zöldségeknek is jó mártogatósa lehet. Azt meg majd jó lesz rágcsálni, - akár tv nézés közben is!
Ahogy hazaértem, nekiláttam a nyakakat gyilkolászni! Előbb lehártyáztam az összes nyakat, (hú de utálom) majd a kisebbik végétől indulva mindegyikről levágtam 5 - 6 db két centis darabot, és száműztem a mélyhűtőbe őket! Persze szakszerűen hibernáltam őket! (Jók lesznek egyszer majd birkapörköltnek!) (:-D) A maradék nyakrészeket kettévágva feltettem főni, és ahogy főtt, folyamatosan lehaboztam.
A sok zöldséget mind megpucoltam, (ez sem igazán tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé) és derékban kettévágva a letisztult leveshez tettem, és kisebb hőfokra kapcsoltam.
De hagyjuk most a levest! Menet közben a félig főtt zöldségek háromnegyedét kivettem, egy kicsit hagytam kéz melegre hűlni, majd a séfkésemmel fél centis csíkokra vágtam. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre téve megkentem egyenként mind a két oldalát olajjal, és irány a sütő! Szép pirosra kvarcoltattam őket! Isteni lett!
Sajnos nagyon fogy!
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
időrendi sorrend
Nekem 14 évig volt egy cicám, így a húst ő ette, én meg a csontot. Ma már a csont se az enyém, mióta kutya van....
puszi, Ilona
Két napja írtam:
Tél végi vitaminkúra ajánlatom: A sok zöldséget nem csak olvasni, hanem fogyasztani is kell!
Puszi,Ilona
Válasz erre: emillio
Kedves Anyu!
Most (vasárnap) a csicseriborsóval kísérleteztem!
Még szombaton, amikor hazaértem a piacról, beáztattam
hideg vízbe a vásárolt fél kiló felét! Aztán vasárnap délben
friss hideg vízzel , és egy késhegynyi szódabikarbónával
feltettem főni.Kicsit habzott, - lehaboztam, aztán a saját
készítésű ételízesítővel puhára főztem! Jó, és egészséges!
Köretnek is kiváló, vagy tepsibe téve, a sütőben kicsit
megpirítva lehet csemegézni szotyi helyett!
Pussz: emillio
Puszi
Válasz erre: Anyu
Látod,minden rosszban van valami jó :) Rákényszerülünk a zöldségevésre,akarjuk vagy nem.Aztán menet közben rájövünk,nem is rossz.Hajrá!Ötletesen,változatosan és néha szabad azért egy kevés húsfélét is!Aztán várjuk a jó zöldséges recepteket!
Puszi
Most (vasárnap) a csicseriborsóval kísérleteztem!
Még szombaton, amikor hazaértem a piacról, beáztattam
hideg vízbe a vásárolt fél kiló felét! Aztán vasárnap délben
friss hideg vízzel , és egy késhegynyi szódabikarbónával
feltettem főni.Kicsit habzott, - lehaboztam, aztán a saját
készítésű ételízesítővel puhára főztem! Jó, és egészséges!
Köretnek is kiváló, vagy tepsibe téve, a sütőben kicsit
megpirítva lehet csemegézni szotyi helyett!
Pussz: emillio
Puszi
Köszi!
Megvan a mai ebédötletem!
Pussz, Tündér