újabb események régebbi események további események
13:53
Tündér módosította a naplóbejegyzését
20:38
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
20:08
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
15:22
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:35
Új cikk került fel a weboldalra

És még 3 epres recept...

2010. május 13. - Látogatók száma: 52

Épp ma kaptam ezt a recepteket és arra gondoltam, hogy megosztom Veletek
is. Még nem tudom, hogy finom-e, de a címéből sejtem, hogy az lesz.

Epres túrógombóc mogyorómorzsával


Hozzávalók:

16 nagyobb eperszem, 25 dkg túró, 5 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 12 dkg rétesliszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg darált mogyoró (vagy lehet dió is), 10 dkg cukor, 5 dkg margarin
A túrót áttöröm, majd vajjal, a vaníliás cukorral, a tojással és a rétesliszttel összedolgozom. Lefedve legalább fél órát pihentetem. Az epret addig megmosom és megtisztítom. Miután a margarint felolvasztottam, a zsemlemorzsát és a darált mogyorót világosra pirítom rajta, és a cukorral elkeverem. A túrós masszát elosztom 16 részre, és minden massza közepére egy szem epret helyezek, majd gombóccá formálom. Az epres gombócokat lobogó forró vízbe helyezem, és lassú tűzön megfőzöm (kb. 8-10 perc). A vízből kivéve lecsöpögtetem, majd a mogyorós morzsába hempergetve máris tálalom.


Szamócás pite

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 30 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 1 csomag sütőpor, 1 pohár tej, 50 dkg szamóca, 5 dkg szeletelt mandula

A vajat keverő tálban habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport és a tejet. Finomabb a sütemény, ha egy kis reszelt citromhéjat és citromlevet is keverünk bele.

A tésztát kivajazott és liszttel megszórt közepes méretű tepsibe öntjük, jól elsimítjuk.
A megmosott és lecsepegtetett epreket rászórjuk a tészta tetejére. Szeletelt mandulával szórjuk meg. Előmelegített sütőben 140-150 fokon körülbelül 30-35 percig sütjük.


Ropogós epres pite

Készítsünk egy finom ropogós tésztát: 20 dkg lisztet, 8 dkg vajat morzsoljunk össze, és annyi hideg vizet tegyünk bele, hogy lágyabb tésztát kapjunk. Tegyük 30 percre hűtőbe.

Ha kivettük, lisztezett deszkán nyújtsuk ki úgy, hogy kb. 35 cm átmérőjű legyen. Béleljünk ki egy 29 cm-es tortaformát a tésztával. Kenjük meg az alját tojássárgával, és szórjunk rá 2 evőkanál búzadarát.

Keverjünk össze 70 dkg epret és ugyanannyi porcukrot, ezt a tölteléket tegyük a kikent tortaformába. Hajtsuk rá a tészta szélét úgy, hogy háromnegyedig befedje, bőven szórjuk meg kristálycukorral, de ha azt akarjuk , hogy még ropogósabb legyen, akkor összetört kockacukorral szórjuk meg. Forró sütőben 35 percig süssük pirosra.

A cikket írta: hmanocska

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. szeptember 8. 12:38
Most éppen olvasással egybekötött hízó kúrán vagyok! Nyami nyami....
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: