Fasírtgolyó recept | Feleségek.hu
újabb események régebbi események további események
08:37
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
17:29
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
13:25
Black Ice új cikket töltött fel
20:30
Kathy Godhy új cikket töltött fel
20:26
Kathy Godhy új cikket töltött fel
18:51
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
18:49
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
18:28
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
19:58
Black Ice új cikket töltött fel
16:34
Black Ice új cikket töltött fel
15:35
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:35
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:18
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
13:15
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
09:29
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
08:59
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
07:14
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
16:07
Yolla válaszolt egy szavazásra
15:14
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
14:59
Yolla válaszolt egy szavazásra

Fasírtgolyó recept

2012. február 12. - Látogatók száma: 565

Tegnap vettem fél kiló darált húst, hogy majd paradicsomos gombócot főzzek belőle jövő héten. De mivel itt van Vivien és még nem tudtam, hogy mit készítsek neki a hasábburgonya mellé, megkérdeztem, hogy szereti-e a fasírtot. Szereti. Hurrá. Akkor süssünk.

Az a helyzet, hogy a fasírt, amelybe vízbe áztatott zsemlét szoktam tenni, ahogy kell, az valahogyan sosem az igazi. Úgyhogy ezt most kihagytam.

Vivien elkezdte keverni a tálban a hozzávalókat, én pedig közben adagoltam bele.

Hozzávalók:

0,5 kg 20%-os zsírtartamú darált sertéshús
2 db tojás
5 ek száraz zsemlemorzsa
1 csipet só
1 db tyúkhúsleves leveskocka belemorzsolva
1 kk. őrölt fűszerpaprika
1 kk. foghagyma granulátum

Ezeket összekevertem, és pingponglabda méretű golyókat formáztam belőlük. Egy kicsit összelapítottam őket, és forró olajban kisütöttem. Azért kell kilapítani, mert mikor kicsit összeugrik sütés közben, és akkor is gömböcösödik.

Közben a zuram, a Tibi meghámozta a piros burgonyákat, én felvágtam hasábokra és kisütöttem miközben sült a fasírt is.

Ez most igazán ízlett Vivinek is! De én is végre elégetett voltam a fasírtommal. A zuramról, a Tibiről nem is szólva.

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Cikkíró
cikkíró
2012. február 27. 12:01
Nekem is. :)
2012. február 27. 00:36
A fasírtról kellemes emlékeim vannak. :-)
Cikkíró
cikkíró párbeszéd
2012. február 13. 16:20

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2012. február 13. 12:27

Szia V!

Felénk igazi fokival gyártjuk a fasírtot, viszont a leveskockát még nem hallottam... nem lehet rossz. :)

PuSziVirág!
A

Szia A!

Fokhagyma igazi nem volt itthon, jó volt a granulált, meg ételízesítő sem volt, ahelyett tettem a leveskockát, az amúgy is finom. :)

Puszinyuszi
Cikkíró
cikkíró párbeszéd
2012. február 13. 16:19

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. február 13. 07:53

Mindent értek, de alapban nálam mindig a spórolásról van szó. Azt az olajat le is lehet szűrni. Rögtön azonnal a husi után. Nekem pl. kettő jól bejáratott MB1-es serpenyőm van, amiben szinte mindent el tudok készíteni... nem edényhegyek. 1x fizette csak ki valaki! :-)
Nem mondom, hogy ez követendő, de törekszem a lehető legegyszerűbb megoldásokra. Ez mindenre értendő, nem csak az itt leírtakra...
Amikor nézek egy főzős műsort, sokszor visszaköszönnek az ott látottak... hoppá, hiszen én is így készítem... Nincs új a nap alatt! Vannak kedvenceim, akiknek jól mozog a kezük, jól magyarázzák is mit, miért tesznek. Azokat szeretem.

Egyszer én is lusta voltam, vagy következetes?... és kész kolbásztöltelékből készítettem a fasírtot. Egy konyhában minden megengedett... de mégis az az igazi, ha a saját szánk íze szerint készítünk el bármit is. :-)

Látod én pont a spórolás miatt sütöm külön egy edényben ötször, vagy talán többször is ugyanabban az olajban a hasábot. Így sokáig elég az olaj. Csak néha öntök még hozzá. A krumpli meg nem került pénzbe, csak munkába, mert abból még mindig van, ami a kertünkből van.
A rántott husi után fekete az alja már, meg az olaj is sötét és habzik a végén, nálunk úgy nem nyerő leszűrni.

Te nem leszel éhes a főzőműsoroktól? :)
2012. február 13. 12:27
Szia V!

Felénk igazi fokival gyártjuk a fasírtot, viszont a leveskockát még nem hallottam... nem lehet rossz. :)

PuSziVirág!
A
2012. február 13. 07:53

megtekintés Válasz erre: Cikkíró - 2012. február 12. 22:49

A hasábburgonyát én mindig egy külön edényben sütöm, és több olajban és többször. Szóval általában vannak olyan időszakok, amikor többször sütök egymás utáni napokon hasábburgonyát, és akkor semmi mást abban az olajban. Mindig félreteszem. Elvileg 5-ször lehet sütni benne egymás után, és utána ki kell önteni, mert rákkeltő anyagokat tartalmaz.
A vendéglőkben pálmaolajban sütnek, abban még többször lehet sütni. Úgy néz ki, mint a disznózsír. Egyszer majd veszek és kipróbálom.

A többit meg alacsony serpenyőben sütöm és kevés olajban, pl a fasírtot és a rántott husit, abban nem is tudnék hasábburgonyát.

Mindent értek, de alapban nálam mindig a spórolásról van szó. Azt az olajat le is lehet szűrni. Rögtön azonnal a husi után. Nekem pl. kettő jól bejáratott MB1-es serpenyőm van, amiben szinte mindent el tudok készíteni... nem edényhegyek. 1x fizette csak ki valaki! :-)
Nem mondom, hogy ez követendő, de törekszem a lehető legegyszerűbb megoldásokra. Ez mindenre értendő, nem csak az itt leírtakra...
Amikor nézek egy főzős műsort, sokszor visszaköszönnek az ott látottak... hoppá, hiszen én is így készítem... Nincs új a nap alatt! Vannak kedvenceim, akiknek jól mozog a kezük, jól magyarázzák is mit, miért tesznek. Azokat szeretem.

Egyszer én is lusta voltam, vagy következetes?... és kész kolbásztöltelékből készítettem a fasírtot. Egy konyhában minden megengedett... de mégis az az igazi, ha a saját szánk íze szerint készítünk el bármit is. :-)
Cikkíró
cikkíró párbeszéd
2012. február 12. 22:49

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. február 12. 14:44

Ráragad az egy dolog, de ideje nincs annyi, hogy rá is égjen. Ezért régi jó szokásomhoz visszatérek. Ki látja? Na látja! :-)

A hasábburgonyát én mindig egy külön edényben sütöm, és több olajban és többször. Szóval általában vannak olyan időszakok, amikor többször sütök egymás utáni napokon hasábburgonyát, és akkor semmi mást abban az olajban. Mindig félreteszem. Elvileg 5-ször lehet sütni benne egymás után, és utána ki kell önteni, mert rákkeltő anyagokat tartalmaz.
A vendéglőkben pálmaolajban sütnek, abban még többször lehet sütni. Úgy néz ki, mint a disznózsír. Egyszer majd veszek és kipróbálom.

A többit meg alacsony serpenyőben sütöm és kevés olajban, pl a fasírtot és a rántott husit, abban nem is tudnék hasábburgonyát.
Cikkíró
cikkíró párbeszéd
2012. február 12. 22:40

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. február 12. 13:51

Ügyesek vagytok lányok! Virág és Bianka mindaz, amit itt leírtok a jó magyar ízek... alapfűszerek és ami ráadás prit.paprika. Nem rossz egyik variáns sem.
Viszont tanultam valamit egy férfitől... először nehezen adtam be a derekamat, de végül is igaza lett, mert azért csak nem hagyott nyugodni.
Most ettől függetlenül. Bármit, ha sütök, pl. rántott husit. Én eddig mindig a husival kezdtem, és utána a zsírjába, olajába... mindegy bele a krumplit... Mindezt fordítva még soha sem próbáltam vagy mert senki se mondta, de felhomályosított ő, a drága. Nem akar - mondta - prézlis sült krumplit.
Végül is igaza van, bár engem soha nem zavart az élvezetet nem befolyásolta, de kétségtelen, gusztább.

A fasirtra visszatérve... Tegnap én is azt sütöttem, és sehol nem kaptam szikkadt zsemjét, se kenyeret.... kénytelen voltam zs.morzsával, mint te, Virág összedolgozni. Pazarlás, mit mondjak, de finom! :-)

Szia Éva!

Én még sose sütöttem a rántotthús zsiradékában a sültkrumplit, mert én rendszerint annyi husit sütök, ami négyünknek elég legyen két napra, ebben van 2 pasi és 2 nő, és abban a zsiradékban már mást nem lehet utána sütni, max begyújtáshoz jó.

Ha nap végén bemész egy nagyobb üzletbe kaphatsz kemény zsömlét. :)
Én néha csak azt találok. :)
Csak a sokat szidott tescóban van este is friss.
De zsemlemorzsával egyszerűbb. :)
Cikkíró
cikkíró párbeszéd
2012. február 12. 22:31

megtekintés Válasz erre: Bianka - 2012. február 12. 11:46

Szia, én hagyományosan vízben megfürdetett, kicsavart zsemlével (v. kenyérrel) csináltam mindig, de adagokat sosem tudnék írni egy recepthez sem:)
Aztán só, bors, pirospaprika, jó sok reszelt, v. apróra vágott vöröshagyma, és szintén jó sok zúzott fokhagyma.
És én is pici golyókat csináltam, mert Zé azt szerette:)
De volt, h. vágtam még bele piros pritaminpaprikát is, ha volt otthon.

Én mindig "hűtőből" főztem.
Meg mindig mindenbe mindent belekutyultam, ha én szerettem, szerettük az ízét.
Pl. a tócsniba is ment a prit.paprika, és szálkásra (nagy lyukú reszelőn) reszelte Zé a krumplit.
Vagy én nagyon szeretem mindenbe a köménymagot, majoránnát, bazsalikomot, oregánót.

Szia-Bia! :)

Azelőtt én is mindig azzal, csak sokszor túl puha volt. Tudod mikor sikerült egyszer nagyon jól? Amikor kaptunk kolbászt, disznótorost, és azt kiszedtem a bélből és abból sütöttem a vizes zsömlével. Az nagyon jó volt.

Az adag az kivételesen most sikerült, mert most tényleg egyszerű volt. Próbálok adagot írni, de sokszor körülbelüli csak. De volt aki reklamált, hogy kéri az adagokat, mert anélkül nem ment és ezért igyekszem, ha lehet.

Én is szeretem, ha fűszeresebb, csak Vivi nem sok mindent eszik meg, és így az egyszerűbb ízt választottam. Örültem, hogy eszik valamit. :)
Cikkíró
cikkíró párbeszéd
2012. február 12. 22:24

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2012. február 12. 11:44

Kedves Virág!

Milyen jó együtt főzni! Finom étel és csapatépítés! Köszönjük a receptet!

Pussz, Tündér

Képzeld, ma egyedül csinált kekszgolyót! Csak egy egészen kicsit segítettem keverni, de teljesen önálló volt.
2012. február 12. 14:44

megtekintés Válasz erre: Bianka - 2012. február 12. 14:18

Ó, ezt én is így szoktam. Mindig a prézliset utoljára, mert ráragad a krumplira, és egy idő után már az égett prézli ragad rá.

Köszi a dicséretet, eddig csak Zétől kaptam:)

Ráragad az egy dolog, de ideje nincs annyi, hogy rá is égjen. Ezért régi jó szokásomhoz visszatérek. Ki látja? Na látja! :-)
2012. február 12. 14:18

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. február 12. 13:51

Ügyesek vagytok lányok! Virág és Bianka mindaz, amit itt leírtok a jó magyar ízek... alapfűszerek és ami ráadás prit.paprika. Nem rossz egyik variáns sem.
Viszont tanultam valamit egy férfitől... először nehezen adtam be a derekamat, de végül is igaza lett, mert azért csak nem hagyott nyugodni.
Most ettől függetlenül. Bármit, ha sütök, pl. rántott husit. Én eddig mindig a husival kezdtem, és utána a zsírjába, olajába... mindegy bele a krumplit... Mindezt fordítva még soha sem próbáltam vagy mert senki se mondta, de felhomályosított ő, a drága. Nem akar - mondta - prézlis sült krumplit.
Végül is igaza van, bár engem soha nem zavart az élvezetet nem befolyásolta, de kétségtelen, gusztább.

A fasirtra visszatérve... Tegnap én is azt sütöttem, és sehol nem kaptam szikkadt zsemjét, se kenyeret.... kénytelen voltam zs.morzsával, mint te, Virág összedolgozni. Pazarlás, mit mondjak, de finom! :-)

Ó, ezt én is így szoktam. Mindig a prézliset utoljára, mert ráragad a krumplira, és egy idő után már az égett prézli ragad rá.

Köszi a dicséretet, eddig csak Zétől kaptam:)
2012. február 12. 13:51
Ügyesek vagytok lányok! Virág és Bianka mindaz, amit itt leírtok a jó magyar ízek... alapfűszerek és ami ráadás prit.paprika. Nem rossz egyik variáns sem.
Viszont tanultam valamit egy férfitől... először nehezen adtam be a derekamat, de végül is igaza lett, mert azért csak nem hagyott nyugodni.
Most ettől függetlenül. Bármit, ha sütök, pl. rántott husit. Én eddig mindig a husival kezdtem, és utána a zsírjába, olajába... mindegy bele a krumplit... Mindezt fordítva még soha sem próbáltam vagy mert senki se mondta, de felhomályosított ő, a drága. Nem akar - mondta - prézlis sült krumplit.
Végül is igaza van, bár engem soha nem zavart az élvezetet nem befolyásolta, de kétségtelen, gusztább.

A fasirtra visszatérve... Tegnap én is azt sütöttem, és sehol nem kaptam szikkadt zsemjét, se kenyeret.... kénytelen voltam zs.morzsával, mint te, Virág összedolgozni. Pazarlás, mit mondjak, de finom! :-)
2012. február 12. 11:46
Szia, én hagyományosan vízben megfürdetett, kicsavart zsemlével (v. kenyérrel) csináltam mindig, de adagokat sosem tudnék írni egy recepthez sem:)
Aztán só, bors, pirospaprika, jó sok reszelt, v. apróra vágott vöröshagyma, és szintén jó sok zúzott fokhagyma.
És én is pici golyókat csináltam, mert Zé azt szerette:)
De volt, h. vágtam még bele piros pritaminpaprikát is, ha volt otthon.

Én mindig "hűtőből" főztem.
Meg mindig mindenbe mindent belekutyultam, ha én szerettem, szerettük az ízét.
Pl. a tócsniba is ment a prit.paprika, és szálkásra (nagy lyukú reszelőn) reszelte Zé a krumplit.
Vagy én nagyon szeretem mindenbe a köménymagot, majoránnát, bazsalikomot, oregánót.
2012. február 12. 11:44
Kedves Virág!

Milyen jó együtt főzni! Finom étel és csapatépítés! Köszönjük a receptet!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: