Fokhagymás pisztráng brokkolirózsák ölelésébe.
Látogatók száma: 105
Hozzávalók:4db kisebb pisztráng. 6-8 gerezd fokhagyma . só. Sütéshez: olaj 60dkg brokkoli. A halat tisztítsd meg ,alaposan aztán dörzsöld be sóval fokhagymával kívül belül.....
A halat tisztítsd meg ,alaposan aztán dörzsöld be sóval fokhagymával kívül belül.
Hagyd állni rövid ideig ,majd tedd tepsibe és locsold meg kevés olajjal előmelegített sütőbe téve 220 C - on 25 -30 perc alatt süsünk meg.
Eközben a brokkolinkat bontsd kisebb rózsákra , és forrásban lévő enyhén sós vízbe pároljunk puhára...
A megsült hal mellé tedd a brokkolirózsákat , és formázott vadrizs-zsel köríts !
De jól illik mellé a kockára vágott főt burgonya is.
Tönkölybúzás kenyér . ( kenyérsütőben)
Hozzávalók:
3dl víz
1 kanál só
2kiskanál cukor
1kiskanál kenyérfűszer
50dkg tönkölybúza
2,5 dkg élesztő
A hozzávalókat a megadott sorrendben tedd a kenyérsütőgépbe , és indítsd el normál programon.
A kész kenyeret azon forrón emeld ki , és tedd két fakanál nyelére hogy a gőz elillanhasson belőle .
A fenti hozzávalókból a krumplis kenyérnél ismertetett módon cipót is süthetsz .
TÖNKÖLYBÚZA :
- Ősi gabonafajta mely a Kárpát -medencébe kb már nyolcezer éve terem .
Az egészséges táplálkozásnak tartják mivel szinte minden fontos tápanyagot tartalmaz melyre az emberi szervezetnek szüksége van.
Fehérje tartalomba 50% -kal meghaladja a közönséges búzát.
Pelyvája antibiotikus hatású .
A tönkölybúzából sütött fehér kenyér akár egy héten át is puha marad.
Jó étvágyat kívánok .
Hozzászólások
időrendi sorrend
Jól hangzik a recept a képtől pedig meg éheztem mert olyan jól néz ki az hal....
Éhes lettem :)