Gomba kekszek
2018. szeptember 19. - Látogatók száma: 36
Hozzávalók:
1. 25 dkg margarin
2. 1 bögre porcukor
3. 2 db tojás
4. 2 kávéskanál vanília aroma
5. 3 bögre liszt
6. 1 bögre étkezési keményítő
7. 12 g sütőpor
8. 2 evőkanál kakaópor
A puha margarint a porcukorral kikeverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat majd az aromát. Egy tálban kikeverjük a lisztet, a sütőport és a keményítőt, majd ezt is hozzádolgozzuk a vajas masszához. Jól összegyúrjuk. Egy nem ragacsos masszát kapunk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a masszánkból kisebb gombócokat gyúrunk és nem túl szorosan a tepsibe sorakoztatjuk.
Majd egy kis szájú üvegnek a száját benedvesítjük, kakaóba mártjuk és benyomjuk vele a golyóink közepét úgy, hogy ne nyomjuk teljesen át, nehogy átszakadjon. Minden gombánál újra kakaóba kell mártani. Így lesz a gombáinknak szára.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon szép barnásra sütjük.
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.