újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Húsvéti sonka felhasználása

Látogatók száma: 796

Ha már meguntuk a főtt sonka - puha kenyér, vagy kalács - torma, vagy mustár összeállítást, vagy csak egyszerűen sonka „undoritiszünk” van, akkor a maradék sonka felhasználásával tudunk egy nagyon finom ebédet, vagy vacsorát alkotni!

Egy közepes fej hagymát nagyon apróra összevágunk, és megfonnyasztjuk. (üvegesre sütjük) Hozzáadjuk a szintén nagyon apróra vágott maradék főtt sonkát, és együtt pirítjuk állandóan kavargatva, nehogy odaégjen, - egy rövid ideig. (maximum két percig) Finoman sózzuk, borsozzuk, - majd félre tesszük. Kockatésztát lobogó sós vízben megfőzünk, leszűrjük, és leöblítjük. A megfőzött, és leöblített kockatésztát jól összekeverjük a megpárolt sonkával, majd jénai tálba halmozzuk. Egy pár kanál tejfölbe belekeverünk reszelt sajtot ízlés szerinti mennyiségben, majd ezt a tejfölös – sajtos keveréket rásimítjuk a sonkás tésztára. Sütőbe téve arany barnára sütjük, és forrón tálaljuk. Ha nincs jénai tálunk, akkor serpenyőben is összemelegíthetjük! Nem baj, ha kicsit odakap, csak jobb lesz tőle az íze! A lényeg, hogy kellően zsíros legyen. Evés után egy pohár borral leöblítve az ételt, - biztos, hogy jól fogjuk érezni magunkat!

Jó étvágyat hozzá!

Alkotta: emillio

A cikket írta: emillio

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Szia Emillio!

Csak, hogy érezd mennyire komolyan veszem az ajánlást, én már húsvét előtt elkészítettem e finomságot csak éppen nem sonkából, hanem füstölt főtt tarjából. Természetesen a tarja először megbolondította a bablevesemet. Csepp íz se menjen kárba. :-)

Pussz,
Éva
Én most minimális mennyiségű sonkát vettem csak,mert minden évben a végén már az orromon jött ki a sonka.
Viszont idén vettem egy báránylapockát,és megsütöttem.
Nagyon sovány,mégis fantasztikusan finom a húsa,és szinte leolvadt a csontokról.
Mondjuk nem lesz rendszeres eledelem,hiszen az ára csillagászati.Nem véletlenül.
Szia, Emillio!

Nálam nem marad sonka húsvét utánra!

De jó a recept!

Pussz: Yolla
 
Szia Emilio!

Annyit nem főztem, hogy megunnák sajnos. Ami tippet adtál az nem rossz.

Kifogom sonka szalámival próbálni.

joboszi
Szia, Emillio!

Nagyon finom egytálétel az általad irt recept, én "nem maradék" sonkából is szoktam csinálni, eddig sikere volt. Talán annyit tennék hozzá, hogyha épp' nincs kockatésztánk, spagettivel, makarónival, vagy bármilyen otthon fellelhető tésztával is finom..

Pusz. Ilona
 
Szia Emillio!

Köszi a tippet, tényleg hasznos. És még ínycsiklandozó is.
Maradék sonka, hagyma, tejföl, sajt még csak-csak akad a háztartásomban.
De sajna a pohár borral most meg vagyok lőve....
Bár úgy kell annak, aki nem gondoskodik időben a napi betevő boráról, az száradjon ki!
További szép ünnepet!

Pusz
Juli
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: