Káposztás gombóc...
Látogatók száma: 104
Téli étel a töltöttkáposzta, Én ekkor szoktam készíteni...... Tavasszal meg jöhet a spenótos tészta....
Tehát a töltött káposzta, amikor már fogyóban van és ott van a lábosban még a sok apró káposzta a husi maradékkal, de töltelék már elfogyott. Ekkor jön a trükk:
Készítesz kelt tésztát, megkeleszted..... s, amikor már a duplájára növekedett, a lábosban a káposzta tetejére szépen rászaggatod egy beolajozott evőkanállal.
Ne túl szorosan helyezd a gombócokat egymás mellé, mert növekedni fognak.
Fedővel letakarod és kb 10 percig főzöd. Átveszi a gombóc a káposzta ízét, illatát.
Nagyon finom étel.
Van, amikor szándékosan kevesebb hagyományos tölteléket készítek, hogy a kelt gombócnak is hagyjak helyet.
Ez a megoldás hasonló a knédlihez, de sokkal ízesebb, mert a knédlinek szerintem semmi íze. Olyan riasztóan fehér és ízetlen....
Most egy másik ötlet:
A spenót szezonja van.
A spenótot apróra elvagdalom és olajon jó sok fokhagymával, törött borssal puhára, szinte pépesre megfőzöm /teflon serpenyőben szoktam készíteni/.
Hagyom, hogy a víz elpárologjon és ott marad a sűrű, zöld massza.
Én legutóbb wok tésztával készítettem /2 tojásos durum tészta/ wok nudeln
ázsiai száraztészta, amit nem kell kifőzni külön, hanem csak össze kell keverni és átsütni a spenóttal. Parmezán sajtot hintessz a tetejére és máris lehet enni.
Ezt cukkinivel is és más zöldségekkel is elkészítheted.
Használd a fantáziád..
Jó étvágyat!
A cikket írta: Helena
Hozzászólások
időrendi sorrend
Lehet, hogy a tesód nem tud a spenóttal bánni.
Milyen sok zöldségünk és zöld leveles növényünk van, minek semmi íze, de
/pl.saláta/ de itt jövünk mi a virtuózok és csodákat készítünk.
Ne add fel!!
nagyon kíváncsi voltam az ízére, de megkóstolva úgy döntöttem, hogy nem eszem soha többet
:)
jó írás