újabb események régebbi események további események
19:41
wadbikaiy új cikket töltött fel
19:30
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
19:26
wadbikaiy új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
09:18
Tündér módosította a naplóbejegyzését
01:08
EdwardIsoma regisztrált a weboldalra
16:11
Blendervjo regisztrált a weboldalra
09:55
tushots új cikket töltött fel
09:39
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:33
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
18:00
Clara62 új cikket töltött fel
19:14
fyeifCitle regisztrált a weboldalra
09:55
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
09:31
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
19:25
Anyu módosította a naplóbejegyzését
19:20
Anyu új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Ilpaki új cikket töltött fel
07:19
Augustbny regisztrált a weboldalra

Káposztás gombóc...

2010. június 11. - Látogatók száma: 103

Téli étel a töltöttkáposzta, Én ekkor szoktam készíteni...... Tavasszal meg jöhet a spenótos tészta....

Tehát a töltött káposzta, amikor már fogyóban van és ott van a lábosban még a sok apró káposzta a husi maradékkal, de töltelék már elfogyott. Ekkor jön a trükk:

Készítesz kelt tésztát, megkeleszted..... s, amikor már a duplájára növekedett, a lábosban a káposzta tetejére szépen rászaggatod egy beolajozott evőkanállal.
Ne túl szorosan helyezd a gombócokat egymás mellé, mert növekedni fognak.
Fedővel letakarod és kb 10 percig főzöd. Átveszi a gombóc a káposzta ízét, illatát.
Nagyon finom étel.

Van, amikor szándékosan kevesebb hagyományos tölteléket készítek, hogy a kelt gombócnak is hagyjak helyet.

Ez a megoldás hasonló a knédlihez, de sokkal ízesebb, mert a knédlinek szerintem semmi íze. Olyan riasztóan fehér és ízetlen....


Most egy másik ötlet:

A spenót szezonja van.
A spenótot apróra elvagdalom és olajon jó sok fokhagymával, törött borssal puhára, szinte pépesre megfőzöm /teflon serpenyőben szoktam készíteni/.
Hagyom, hogy a víz elpárologjon és ott marad a sűrű, zöld massza.
Én legutóbb wok tésztával készítettem /2 tojásos durum tészta/ wok nudeln
ázsiai száraztészta, amit nem kell kifőzni külön, hanem csak össze kell keverni és átsütni a spenóttal. Parmezán sajtot hintessz a tetejére és máris lehet enni.

Ezt cukkinivel is és más zöldségekkel is elkészítheted.
Használd a fantáziád..

Jó étvágyat!

A cikket írta: Helena

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. augusztus 3. 15:45
Én imádom a spenótot
2010. július 10. 10:25
Nagy kár, hogy elzárkózol, mert csuda finom. A spenótnak nincs semmi íze, de a hozzá adott fűszerek csodát művelnek vele.

Lehet, hogy a tesód nem tud a spenóttal bánni.

Milyen sok zöldségünk és zöld leveles növényünk van, minek semmi íze, de
/pl.saláta/ de itt jövünk mi a virtuózok és csodákat készítünk.
Ne add fel!!
2010. július 7. 23:45
sosem ettem még spenótot, csak mikor kimentem az ikertesómhoz Németországba!
nagyon kíváncsi voltam az ízére, de megkóstolva úgy döntöttem, hogy nem eszem soha többet

:)
jó írás
2010. június 11. 18:35
Kimentettem. A spenótot én csak a hagyományos módon szeretem. :)))))
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: