Kenyérlángos | Feleségek.hu
újabb események régebbi események további események
13:25
Black Ice új cikket töltött fel
20:30
Kathy Godhy új cikket töltött fel
20:26
Kathy Godhy új cikket töltött fel
18:51
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
18:49
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
18:28
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
19:58
Black Ice új cikket töltött fel
16:34
Black Ice új cikket töltött fel
15:35
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:35
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:18
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
13:15
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
09:29
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
08:59
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
07:14
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
16:07
Yolla válaszolt egy szavazásra
15:14
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
14:59
Yolla válaszolt egy szavazásra
14:57
Yolla új bejegyzést írt a naplójába
20:30
Ilona új cikket töltött fel

Kenyérlángos

2012. március 13. - Látogatók száma: 844

Debrecenben ettem először kb. 3 éve. Eddig valahogy kimaradt az életemből. Persze amit otthon készítek más, mint ami kemencében sül, de bizonyos szempontból jobb, azt mondanám gazdagabb.

Barátnőmnél töltöttem egy hétvégét a cívis városban ahol épp a szokásos évi Pulyka napok fesztivál zajlott. Hiába mentünk teli pocakkal, az ottani illatok működésbe hozták pavlovi reflexünket. No, ott találkoztam először e remek étellel.
Azóta gyakran készítem, elnyerte a család fiatalabb tagjainak is a tetszését.
2,5-3 dl langyos vízbe belemorzsolok 2,5,dkg élesztőt, elkeverem. Belezuttyantom a lisztet, kevés sót és a robotgép dagasztójával alaposan kidolgozom. Amikor már szépen összeállt, adok hozzá 3 ek olajat és azzal dagasztom tovább. Félreteszem, hagyom, hogy kétszeresére keljen.
Amíg a tészta kel, felkockázok 30 dkg kolozsvári húsos szalonnát, vagy főtt császárt. 2 nagy fej lilahagymát nem túl vékony karikára vágok. 2 pohár tejfölbe belezúzok 5-6 gerezd fokhagymát, kevés sóval összekeverem. 15 dkg sajtot lereszelek. Addigra többnyire megkel a tészta, mehet a kiolajozott tepsibe. Én nem szoktam kinyújtani, csak beleöntöm és olajos kézzel széthúzogatom a megfelelő méretre. Villával alaposan megdöfködöm és mehet a 180 fokos sütőbe kb. 15 percre. Miután így elősütöttem megkenem a tejföllel, rászórom a szalonnát, hagymát és visszadugom sülni. Mielőtt jónak nyilvánítanám rászórom a sajtot és csak addig hagyom a sütőben amíg megolvad rajta.
A sóval óvatosan bánok, mert ugye a szalonna is sós, de azért minden összetevőbe kerül egy kicsi.

Jó étvágyat:)

A cikket írta: Maggie

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. március 14. 06:35

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2012. március 13. 14:38

Kedves Maggie!

Ez igazán remek lett! Egyszerű és gazdaságos.
A képek sokaságáért külön dicséret jár, örülök, hogy éltél a lehetőséggel!

Pussz, Tündér

Köszönöm a dícséretet, igyekszem majd újakkal előrukkolni:)

Pussz
2012. március 14. 06:35

megtekintés Válasz erre: maresz058 - 2012. március 13. 20:45

Szia!
Látod már megérte Debrecenbe jönni!
Egyébbként tényleg jól hangzik, házilag is!

Maresz

Kedves Maresz!

Szeretem a várost, ha megtehetem megyek, remek kultúrális rendezvények vannak mindig, na meg ott a barátnőm:)
2012. március 14. 06:33

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. március 13. 15:35

Igazán laktató, finom, és hizlaló lehet!... De ez kell nekem! Ki fogom próbálni! :-) De mint mindennek, csak a fele mennyiségéből! Úgy számomra még gazdaságosabb!

Kedves Éva!

Mi nem hizlal, amit megeszünk? Nekünk kell ekkora mennyiség, persze ez az éhes szájak mennyiségétől függ:)
2012. március 14. 06:31

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. március 13. 15:09

Szia Maggie!
Én is szoktam ilyesmit, de nagyzolva pizzának hívom. :))
Remek képek!
Puszi!

Szia Virág!
Mindegy a neve, csak finom legyen:)

Pussz
2012. március 13. 20:45
Szia!
Látod már megérte Debrecenbe jönni!
Egyébbként tényleg jól hangzik, házilag is!

Maresz
2012. március 13. 15:35
Igazán laktató, finom, és hizlaló lehet!... De ez kell nekem! Ki fogom próbálni! :-) De mint mindennek, csak a fele mennyiségéből! Úgy számomra még gazdaságosabb!
2012. március 13. 15:09
Szia Maggie!
Én is szoktam ilyesmit, de nagyzolva pizzának hívom. :))
Remek képek!
Puszi!
2012. március 13. 14:38
Kedves Maggie!

Ez igazán remek lett! Egyszerű és gazdaságos.
A képek sokaságáért külön dicséret jár, örülök, hogy éltél a lehetőséggel!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: