Kenyérlángos
Látogatók száma: 845
Debrecenben ettem először kb. 3 éve. Eddig valahogy kimaradt az életemből. Persze amit otthon készítek más, mint ami kemencében sül, de bizonyos szempontból jobb, azt mondanám gazdagabb.
Barátnőmnél töltöttem egy hétvégét a cívis városban ahol épp a szokásos évi Pulyka napok fesztivál zajlott. Hiába mentünk teli pocakkal, az ottani illatok működésbe hozták pavlovi reflexünket. No, ott találkoztam először e remek étellel.
Azóta gyakran készítem, elnyerte a család fiatalabb tagjainak is a tetszését.
2,5-3 dl langyos vízbe belemorzsolok 2,5,dkg élesztőt, elkeverem. Belezuttyantom a lisztet, kevés sót és a robotgép dagasztójával alaposan kidolgozom. Amikor már szépen összeállt, adok hozzá 3 ek olajat és azzal dagasztom tovább. Félreteszem, hagyom, hogy kétszeresére keljen.
Amíg a tészta kel, felkockázok 30 dkg kolozsvári húsos szalonnát, vagy főtt császárt. 2 nagy fej lilahagymát nem túl vékony karikára vágok. 2 pohár tejfölbe belezúzok 5-6 gerezd fokhagymát, kevés sóval összekeverem. 15 dkg sajtot lereszelek. Addigra többnyire megkel a tészta, mehet a kiolajozott tepsibe. Én nem szoktam kinyújtani, csak beleöntöm és olajos kézzel széthúzogatom a megfelelő méretre. Villával alaposan megdöfködöm és mehet a 180 fokos sütőbe kb. 15 percre. Miután így elősütöttem megkenem a tejföllel, rászórom a szalonnát, hagymát és visszadugom sülni. Mielőtt jónak nyilvánítanám rászórom a sajtot és csak addig hagyom a sütőben amíg megolvad rajta.
A sóval óvatosan bánok, mert ugye a szalonna is sós, de azért minden összetevőbe kerül egy kicsi.
Jó étvágyat:)
A cikket írta: Maggie
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Tündér
Kedves Maggie!
Ez igazán remek lett! Egyszerű és gazdaságos.
A képek sokaságáért külön dicséret jár, örülök, hogy éltél a lehetőséggel!
Pussz, Tündér
Pussz
Válasz erre: maresz058
Szia!
Látod már megérte Debrecenbe jönni!
Egyébbként tényleg jól hangzik, házilag is!
Maresz
Szeretem a várost, ha megtehetem megyek, remek kultúrális rendezvények vannak mindig, na meg ott a barátnőm:)
Válasz erre: zsoltne.eva
Igazán laktató, finom, és hizlaló lehet!... De ez kell nekem! Ki fogom próbálni! :-) De mint mindennek, csak a fele mennyiségéből! Úgy számomra még gazdaságosabb!
Mi nem hizlal, amit megeszünk? Nekünk kell ekkora mennyiség, persze ez az éhes szájak mennyiségétől függ:)
Válasz erre: Virág
Szia Maggie!
Én is szoktam ilyesmit, de nagyzolva pizzának hívom. :))
Remek képek!
Puszi!
Mindegy a neve, csak finom legyen:)
Pussz
Látod már megérte Debrecenbe jönni!
Egyébbként tényleg jól hangzik, házilag is!
Maresz
Én is szoktam ilyesmit, de nagyzolva pizzának hívom. :))
Remek képek!
Puszi!
Ez igazán remek lett! Egyszerű és gazdaságos.
A képek sokaságáért külön dicséret jár, örülök, hogy éltél a lehetőséggel!
Pussz, Tündér