újabb események régebbi események további események
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Mézes-mustáros csirkecombok házilag - recept

2011. december 2. - Látogatók száma: 628

Wanda barátnőm irányítása alapján, és kicsit a saját fejem után.

A mézes-mustáros csirkéről legtöbbünknek a Maggi reklám ugrik be. Pedig lehet ezt másképp is!

Fiatal barátnőm, Wanda, aki eddigi észrevételeim alapján pompásan főz, el is látott minden információval a mézes-mustáros csirkeszárnnyal kapcsolatban. Én változtattam csirkecombra, valamint egy fűszert is variáltam.

Tehát akkor kettőnk kreációja következik:

Egy kis edénybe keverjünk össze jóféle keményebb, csípős mustárt, lehetőleg ne tubusos folyósat, és mézet. Ha van házi, akkor abból is azt válasszuk. Ebbe Wanda tesz csípős őrölt paprikát is, én viszont majoránnát tettem. A csirkecombokat tehát besóztam, megszórtam majoránnával, ráöntöttem a mézes-mustáros keveréket és beraktam a hűtőbe, pácolódni. Az a jó, ha legalább egy napot van pácban, de ha nincs ennyi időnk, akkor kevesebb is elég.

Közben nem értem el Wandát, így a neten uána néztem, hogy miként is kell kisütni a combokat.

Azt az érdekes dolgot találtam, hogy almát és hagymát süssünk mellé. Gondoltam, hogy ezt még megtoldom körtével, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.

A combokat egy jól kizsírozott tepsibe tettem, és rápakoltam a hagymát, köréje pedig az alma és a körte cikkeket.

Alufóliát tettem a tepsibe és így ment a sütőbe.

Fólia alatt sütöttem fél órát, azután a fóliát leszedtem és anélkül is sütöttem még 10 percig, hogy szép pirosak legyenek a csirkecombok.

És amit nem mondtam közben, hogy csirkemájat is sütöttem vele, ezt is a mézes-mustáros pácban persze.

Finom volt!

A cikket írta: Virág

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. december 5. 12:25

megtekintés Válasz erre: - 2011. december 4. 20:09

Ez lehetne esetleg holnapra megint???

Még meggondolom. :)
Melyik holnapra? :)))
2011. december 5. 12:24

megtekintés Válasz erre: CsijjagZsuzska - 2011. december 5. 08:55

Én jóval egyszerűbb receptet választottam. :)
Két alsó és két felső combról lehúztam a bőrt majd sót, borsót és sült csirke fűszerkeveréket raktam rá. Ezután beraktam őket egy serpenyőbe, öntöttem rá egy kicsi olívaolajat és előmelegített sütőben, közepes hőfokon, fólia alatt sütöttem 1 órát. Utána pedig leöntöttem a mézes-mustáros keverékkel (4evőkanál magos mustár - 4 evőkanál méz) és fólia nélkül sütöttem addig, amíg szépen megpirosodott.
Nagyon egyszerű és finom is. :)

Köszi Zsuzska!
Ez jól hangzik! Kedvet is kaptam hozzá! :)
2011. december 5. 08:55

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 3. 17:11

Szia Zsuzska!
És elárulod a receptet?

Én jóval egyszerűbb receptet választottam. :)
Két alsó és két felső combról lehúztam a bőrt majd sót, borsót és sült csirke fűszerkeveréket raktam rá. Ezután beraktam őket egy serpenyőbe, öntöttem rá egy kicsi olívaolajat és előmelegített sütőben, közepes hőfokon, fólia alatt sütöttem 1 órát. Utána pedig leöntöttem a mézes-mustáros keverékkel (4evőkanál magos mustár - 4 evőkanál méz) és fólia nélkül sütöttem addig, amíg szépen megpirosodott.
Nagyon egyszerű és finom is. :)
 
2011. december 4. 20:09
Ez lehetne esetleg holnapra megint???
2011. december 3. 17:15

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2011. december 3. 13:19

ÉN? :) talán anyám... :)

Anyááám… :D
2011. december 3. 17:13

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2011. december 3. 11:03

Amúgy én is a csirkehusit szeretem. Megjegyeztem, de még várat magára, megvárom, míg esküsztök rá, hogy finom és csak akkor tartom magam az eredeti variánshoz. Egyébként én még mindig a só, bors, paprika, magyaros fűszereknél tartok, arra esküszöm. A majoranna és egyéb illatos fűszerekkel óvatosan bánok... Egyszer így rontottam el egy jó adag kaját, egyáltalán nem ízlett éppen a különleges fűszerezése miatt, vagy mert nem tudom megszokni a más ízeket, az is lehet.
Azért köszi az ötletet. :-)

Pussz,
Éva

Azt javasolnám, hogy ha kíváncsi vagy rá, de félsz az új ízektől, akkor nagyon pici adagban próbáld ki.
Én esküdhetek, de lehet, hogy ízélésficamom van. :D
2011. december 3. 17:11

megtekintés Válasz erre: CsijjagZsuzska - 2011. december 3. 10:49

Én is pont mézes-mustáros csirkét fogok ma csinálni, csak én egy másik recept alapján. :)

Szia Zsuzska!
És elárulod a receptet?
2011. december 3. 13:19

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 2. 21:51

Én szeretem. :)
Próbáld ki egyszer. :)

ÉN? :) talán anyám... :)
2011. december 3. 11:03
Amúgy én is a csirkehusit szeretem. Megjegyeztem, de még várat magára, megvárom, míg esküsztök rá, hogy finom és csak akkor tartom magam az eredeti variánshoz. Egyébként én még mindig a só, bors, paprika, magyaros fűszereknél tartok, arra esküszöm. A majoranna és egyéb illatos fűszerekkel óvatosan bánok... Egyszer így rontottam el egy jó adag kaját, egyáltalán nem ízlett éppen a különleges fűszerezése miatt, vagy mert nem tudom megszokni a más ízeket, az is lehet.
Azért köszi az ötletet. :-)

Pussz,
Éva
2011. december 3. 10:49
Én is pont mézes-mustáros csirkét fogok ma csinálni, csak én egy másik recept alapján. :)
2011. december 2. 21:51

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2011. december 2. 21:24

Szia V!

Végigolvastam!! :) Tetszett, de nekem valahogy nem passzol össze a gyümölcs a hagymával.... hm... lehet hogy csak képzeletszegény vagyok... gyümölcsös hagyma... hát nem vagyok túl jó szakács. :(

Puszi:A

Én szeretem. :)
Próbáld ki egyszer. :)
2011. december 2. 21:50

megtekintés Válasz erre: Divi Éva - 2011. december 2. 21:08

Köszi Virág !

Ezt kipróbálom, bár magam is sokat főzök, sőt imádok az ízekkel kísérletezgetni is. Nagyon megéri a házilag használt receptek alapján főzni, mert az mindig finomabb és jobban ízlik mindenkinek. Puszi Éva.

Szia Éva!

Örülök, hogy kedvet kaptál! :)

Puszi!
2011. december 2. 21:24
Szia V!

Végigolvastam!! :) Tetszett, de nekem valahogy nem passzol össze a gyümölcs a hagymával.... hm... lehet hogy csak képzeletszegény vagyok... gyümölcsös hagyma... hát nem vagyok túl jó szakács. :(

Puszi:A
2011. december 2. 21:08
Köszi Virág !

Ezt kipróbálom, bár magam is sokat főzök, sőt imádok az ízekkel kísérletezgetni is. Nagyon megéri a házilag használt receptek alapján főzni, mert az mindig finomabb és jobban ízlik mindenkinek. Puszi Éva.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: