Mézes-mustáros csirkecombok házilag - recept
Látogatók száma: 630
Wanda barátnőm irányítása alapján, és kicsit a saját fejem után.
A mézes-mustáros csirkéről legtöbbünknek a Maggi reklám ugrik be. Pedig lehet ezt másképp is!
Fiatal barátnőm, Wanda, aki eddigi észrevételeim alapján pompásan főz, el is látott minden információval a mézes-mustáros csirkeszárnnyal kapcsolatban. Én változtattam csirkecombra, valamint egy fűszert is variáltam.
Tehát akkor kettőnk kreációja következik:
Egy kis edénybe keverjünk össze jóféle keményebb, csípős mustárt, lehetőleg ne tubusos folyósat, és mézet. Ha van házi, akkor abból is azt válasszuk. Ebbe Wanda tesz csípős őrölt paprikát is, én viszont majoránnát tettem. A csirkecombokat tehát besóztam, megszórtam majoránnával, ráöntöttem a mézes-mustáros keveréket és beraktam a hűtőbe, pácolódni. Az a jó, ha legalább egy napot van pácban, de ha nincs ennyi időnk, akkor kevesebb is elég.
Közben nem értem el Wandát, így a neten uána néztem, hogy miként is kell kisütni a combokat.
Azt az érdekes dolgot találtam, hogy almát és hagymát süssünk mellé. Gondoltam, hogy ezt még megtoldom körtével, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.
A combokat egy jól kizsírozott tepsibe tettem, és rápakoltam a hagymát, köréje pedig az alma és a körte cikkeket.
Alufóliát tettem a tepsibe és így ment a sütőbe.
Fólia alatt sütöttem fél órát, azután a fóliát leszedtem és anélkül is sütöttem még 10 percig, hogy szép pirosak legyenek a csirkecombok.
És amit nem mondtam közben, hogy csirkemájat is sütöttem vele, ezt is a mézes-mustáros pácban persze.
Finom volt!
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Ez lehetne esetleg holnapra megint???
Melyik holnapra? :)))
Én jóval egyszerűbb receptet választottam. :)
Két alsó és két felső combról lehúztam a bőrt majd sót, borsót és sült csirke fűszerkeveréket raktam rá. Ezután beraktam őket egy serpenyőbe, öntöttem rá egy kicsi olívaolajat és előmelegített sütőben, közepes hőfokon, fólia alatt sütöttem 1 órát. Utána pedig leöntöttem a mézes-mustáros keverékkel (4evőkanál magos mustár - 4 evőkanál méz) és fólia nélkül sütöttem addig, amíg szépen megpirosodott.
Nagyon egyszerű és finom is. :)
Ez jól hangzik! Kedvet is kaptam hozzá! :)
Szia Zsuzska!
És elárulod a receptet?
Két alsó és két felső combról lehúztam a bőrt majd sót, borsót és sült csirke fűszerkeveréket raktam rá. Ezután beraktam őket egy serpenyőbe, öntöttem rá egy kicsi olívaolajat és előmelegített sütőben, közepes hőfokon, fólia alatt sütöttem 1 órát. Utána pedig leöntöttem a mézes-mustáros keverékkel (4evőkanál magos mustár - 4 evőkanál méz) és fólia nélkül sütöttem addig, amíg szépen megpirosodott.
Nagyon egyszerű és finom is. :)
ÉN? :) talán anyám... :)
Amúgy én is a csirkehusit szeretem. Megjegyeztem, de még várat magára, megvárom, míg esküsztök rá, hogy finom és csak akkor tartom magam az eredeti variánshoz. Egyébként én még mindig a só, bors, paprika, magyaros fűszereknél tartok, arra esküszöm. A majoranna és egyéb illatos fűszerekkel óvatosan bánok... Egyszer így rontottam el egy jó adag kaját, egyáltalán nem ízlett éppen a különleges fűszerezése miatt, vagy mert nem tudom megszokni a más ízeket, az is lehet.
Azért köszi az ötletet. :-)
Pussz,
Éva
Én esküdhetek, de lehet, hogy ízélésficamom van. :D
Én is pont mézes-mustáros csirkét fogok ma csinálni, csak én egy másik recept alapján. :)
És elárulod a receptet?
Én szeretem. :)
Próbáld ki egyszer. :)
Azért köszi az ötletet. :-)
Pussz,
Éva
Szia V!
Végigolvastam!! :) Tetszett, de nekem valahogy nem passzol össze a gyümölcs a hagymával.... hm... lehet hogy csak képzeletszegény vagyok... gyümölcsös hagyma... hát nem vagyok túl jó szakács. :(
Puszi:A
Próbáld ki egyszer. :)
Köszi Virág !
Ezt kipróbálom, bár magam is sokat főzök, sőt imádok az ízekkel kísérletezgetni is. Nagyon megéri a házilag használt receptek alapján főzni, mert az mindig finomabb és jobban ízlik mindenkinek. Puszi Éva.
Örülök, hogy kedvet kaptál! :)
Puszi!
Végigolvastam!! :) Tetszett, de nekem valahogy nem passzol össze a gyümölcs a hagymával.... hm... lehet hogy csak képzeletszegény vagyok... gyümölcsös hagyma... hát nem vagyok túl jó szakács. :(
Puszi:A
Ezt kipróbálom, bár magam is sokat főzök, sőt imádok az ízekkel kísérletezgetni is. Nagyon megéri a házilag használt receptek alapján főzni, mert az mindig finomabb és jobban ízlik mindenkinek. Puszi Éva.