Muffin túrós batyu
Látogatók száma: 60
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
4 dkg vaj, vagy sütőmargarin
30 dkg tehéntúró
3 evőkanál tejföl
2 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál búzadara
5 evőkanál cukor
1 citromból nyert citromhéj
10 dkg mazsola
2 kávéskanál szárított kapor (elhagyható)
1 db tojás a kenéshez
A sütőt melegítsük elő. A mazsolát áztassuk rumba, vagy rumaromás vízbe, amíg meg nem puhul. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit egy tálban. Aki nem szereti a kapor ízét, - az ne tegyen bele!
A muffin formát kenjük ki a zsiradékkal. A tésztát vágjuk 12 db szögletes részre, és kézzel óvatosan húzzuk szét annyira, hogy a négyszögek csücskei kilógjanak a muffin formából. Helyezzük a forma mélyedéseibe.
Töltsük meg a leveles tésztákat a túrós töltelékkel, és hajtsuk rá a füleket. Kenjük meg a felvert tojással a tetejüket, és előmelegített sütőben közepes hőfokon addig süssük, amíg aranybarnára sülnek.
Ha elkészültek és kivettük a sütőből a formát, letakarva hagyjuk pár percig hűlni. Így könnyebb lesz kivenni a batyukat!
Jó étvágyat hozzá!
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
időrendi sorrend
Ez a ferjem kedvence. Most elgondolkodtam, vajon neki alljak-e megsutni. :) Koszi a receptedet!
Túróm is van,leveles tésztám is,jó ötletet adtál.
Puszi
Még kész lehet ebéd utáni desszertnek... vagy uzsonnára... vagy... bármikor bárkinek. :)
Pussz, Tündér