Narancsleves habgaluskával.
2010. augusztus 4. - Látogatók száma: 49
Hozzávalók: 2 narancs 4dl narancslé 4dl joghurt 1 csomag vaníliás cukor 6-8 dkg porcukor 4- tojásfehérje ....
A jól megmosott narancsok sárga héját lereszeljünk , a levét pedig kifacsarjunk .
Hozzáadjunk a többi narancslevet a joghurtot , a vaníliás cukrot ,ízlés szerint porcukort.
Ezt habosra turmixoljunk .
És ezt behűtjük , amíg a habgaluskát elkészítjük .
Ehhez a tojásfehérjéket csipetnyi porcukorral kemény habbá verjük ,majd evőkanállal forró vízbe szaggatjuk . A kifőtt galuskákat lecsepegtetjük majd a levescsészébe mert hideg levesre helyezünk.
Sok sikert . :)
Mandula :Létezik keserű és édes mandula csonthéjas gyümölcsök magja.
Magas tápértékű csemege .
A mandula bőrtápláló hatása miatt a kozmetika ipar is használja.
Petrezselyem : kitűnő vértisztító hatású az allergia egyik ellenszere .
Vizelethajtó hatásával segít megakadályozni a vesehomok és a vesekő kialakulását.
Fahéj: Már az ókorban ismerték illatszereket és füstölőt készítettek belőle az egyiptomiak pedig balzsamozásra is használták .
Gyomor és szíverősítő hatása van. Finom illatát még őrölten sem veszíti el.
Én nagyon szeretem használni.
Hozzászólások
időrendi sorrend