Pécsváradi "halálos" lecsó recept
Látogatók száma: 428
Még fiatal lány koromban tanultam barátnőm édesanyjától ezt a sváb gyomorra halálosan erős, csípős lecsót. Azóta már nem is szeretem másképpen.
Nézzük tehát hogyan készül a pécsváradi roma konyha eme remeke:
Olvasszunk meg egy diónyi zsírt egy serpenyőben, erre tegyük rá a csirkeszárnyakat, vagy bármilyen más húst. Mindkét felét süssük hirtelen pirosasra. Majd ezután adjunk hozzá egy-egy púpos kiskanál csemege és csípős őrölt paprikát, és öntsük nyakon egy bögre vízzel.
Közben készítsük elő a zöldségeket:
2db paradicsom,
2db zöld, édes paprika (kaliforniai),
3-4db zöld, csípős paprika,
1-3 vöröshagyma,
A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk.
A paprikát megmossuk, kiszedjük a magházat, hosszanti, szélesebb csíkokra felvágjuk.
A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk.
Kettőnél több paradicsom nem kell bele, nem az a cél, hogy az legyen benne több.
Miközben a zöldségeket előkészítettük, a hús szépen megpuhult. Kevés piros szaft maradt az alján.
Ekkor először hozzáadjuk a felkarikázott hagymákat. Ehhez adunk 1-2dl vizet, amiben a hagyma megpuhul, majd zsírjára sül. Fedő nélkül sütjük.
Majd 10-15 perc múlva hozzáadjuk a paprikákat, a paradicsommal együtt. Ekkor víz már nem kell, a paradicsom levet ereszt.
Ha megpuhult a paprika már le is vehetjük a tűzről, nem kell szétfőzni teljesen.
Igazán gyerekjáték az elkészítése.
Hozzá friss, puha, fehér kenyeret adjunk, csak az menti meg a szánkat és a szájüregünket a kigyulladástól!
Erősebbek rizzsel is készíthetik, az az igazi erőpróba.
Jó étvágyat!
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Virág
Máris érzed a szádban? :))))
Válasz erre: Ailet
Uram Atyám!!! Már a gondolat is hogy csíp... lehet azt hallucinálni? :) máris ég a nyelvem... Engem tuti kinyírna! :) De roppant jól néz ki! Meg egyszerűnek tűnik. :)
Puszi:A
Válasz erre: Tündér
Maximális pontszám a látványért, és megelőlegezve az ízért is.
Pussz,
Tündér
Nagyon aranyos vagy! :)
Válasz erre:
Tényleg jóóó csííípőőőős!!!!
Puszi:A
Pussz,
Tündér