újabb események régebbi események további események
07:15
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:12
Tündér módosította a naplóbejegyzését
01:46
Ascentdmx regisztrált a weboldalra
18:27
Stanmorecxl regisztrált a weboldalra
05:45
Broncohia regisztrált a weboldalra
02:08
Drywalljtn regisztrált a weboldalra
18:59
Blenderqpg regisztrált a weboldalra
17:17
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
23:48
Plasticpxz regisztrált a weboldalra
10:59
Amazonnnlff regisztrált a weboldalra
01:34
BillyDiurn regisztrált a weboldalra
21:28
Broncojjz regisztrált a weboldalra
21:23
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:22
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:20
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:16
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:14
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:11
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
21:09
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
20:37
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába

Pécsváradi "halálos" lecsó recept

2011. december 4. - Látogatók száma: 428

Még fiatal lány koromban tanultam barátnőm édesanyjától ezt a sváb gyomorra halálosan erős, csípős lecsót. Azóta már nem is szeretem másképpen.

Nézzük tehát hogyan készül a pécsváradi roma konyha eme remeke:

Olvasszunk meg egy diónyi zsírt egy serpenyőben, erre tegyük rá a csirkeszárnyakat, vagy bármilyen más húst. Mindkét felét süssük hirtelen pirosasra. Majd ezután adjunk hozzá egy-egy púpos kiskanál csemege és csípős őrölt paprikát, és öntsük nyakon egy bögre vízzel.

Közben készítsük elő a zöldségeket:

2db paradicsom,
2db zöld, édes paprika (kaliforniai),
3-4db zöld, csípős paprika,
1-3 vöröshagyma,

A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk.

A paprikát megmossuk, kiszedjük a magházat, hosszanti, szélesebb csíkokra felvágjuk.

A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk.

Kettőnél több paradicsom nem kell bele, nem az a cél, hogy az legyen benne több.

Miközben a zöldségeket előkészítettük, a hús szépen megpuhult. Kevés piros szaft maradt az alján.

Ekkor először hozzáadjuk a felkarikázott hagymákat. Ehhez adunk 1-2dl vizet, amiben a hagyma megpuhul, majd zsírjára sül. Fedő nélkül sütjük.

Majd 10-15 perc múlva hozzáadjuk a paprikákat, a paradicsommal együtt. Ekkor víz már nem kell, a paradicsom levet ereszt.

Ha megpuhult a paprika már le is vehetjük a tűzről, nem kell szétfőzni teljesen.

Igazán gyerekjáték az elkészítése.

Hozzá friss, puha, fehér kenyeret adjunk, csak az menti meg a szánkat és a szájüregünket a kigyulladástól!

Erősebbek rizzsel is készíthetik, az az igazi erőpróba.

Jó étvágyat!

A cikket írta: Virág

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. december 5. 09:25

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 4. 22:08

Máris érzed a szádban? :))))

Vizuális típus vagyok, amit látok, azt el is képzelem rögtön... az ízeket is :)
2011. december 4. 22:08

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2011. december 4. 21:28

Uram Atyám!!! Már a gondolat is hogy csíp... lehet azt hallucinálni? :) máris ég a nyelvem... Engem tuti kinyírna! :) De roppant jól néz ki! Meg egyszerűnek tűnik. :)

Puszi:A

Máris érzed a szádban? :))))
2011. december 4. 22:06

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2011. december 4. 20:52

Maximális pontszám a látványért, és megelőlegezve az ízért is.

Pussz,

Tündér

Köszönöm kedves Tündér! :)

Nagyon aranyos vagy! :)
2011. december 4. 22:04

megtekintés Válasz erre: - 2011. december 4. 20:03

Tényleg jóóó csííípőőőős!!!!

Bizony-bizony. De én már hozzászoktam. :)
2011. december 4. 21:28
Uram Atyám!!! Már a gondolat is hogy csíp... lehet azt hallucinálni? :) máris ég a nyelvem... Engem tuti kinyírna! :) De roppant jól néz ki! Meg egyszerűnek tűnik. :)

Puszi:A
2011. december 4. 20:52
Maximális pontszám a látványért, és megelőlegezve az ízért is.

Pussz,

Tündér
 
2011. december 4. 20:03
Tényleg jóóó csííípőőőős!!!!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: