újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra

Rakott karfiol másképpen

Látogatók száma: 109

Mint ahogy már jeleztem, mostanában a zöldségfélék fogyasztását preferálom. A szombati piaclátogatásomkor, - mivel szép karfiolt láttam, és „ha már lúd, - legyen kövér” jelmondattal az ajkamon vettem egy nagy, ropogós darabot.

Hazaérkezve sokáig agyaltam azon, hogy mit is alkossak belőle. Hosszas töprengés után azt találtam ki, hogy rakott lesz belőle, - mert, hogy be fogom rakni a sütőbe. Persze csak némi előkészítés után. A gondolataimat tett követte.

Szépen rózsáira szedtem, és megfürdettem a rózsáimat! (Van benne gyakorlatom bőven) Ezután a saját magam által készített vegyszer, és egyéb ízfokozók nélküli ételízesítővel megszórt vízben egy pár sárgarépával, paszternákkal, na meg zellergumóval együtt félpuhára főztem a karfiol rózsák háromnegyedét! (A maradék negyedből karfiolrizst készítettem, amíg a többi élvezkedett a forró fürdőben.)

Mivel éppen ráértem, egy tepsit kizsíroztam kacsazsírral, és megszórtam zsemlemorzsával. Erre szedtem rá a félpuhára főzött karfiolrózsákat, és egy fakanál élével szétnyomkodtam durvára, majd belesimítottam a tepsibe, - nagyjából egyenletesre. Erre is szórtam zsemlemorzsát, majd a szeletekre vágott, félig főtt zöldségekkel beterítettem!

Csináltam besamelt három evőkanál lisztből, nyolc deci tejjel. Tettem hozzá tíz deka reszelt sajtot és feloldódásáig kevergettem, nehogy odaégjen. Sajnos füstölt sajt nem volt itthon. (Pedig füstölt sajttal felesben az igazi! ) Sóztam, borsoztam, fűszereztem, aztán beterítettem vele a tepsiben várakozó zöldségeket.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, addig sütöttem, amíg el nem pirult.

Konyhatündérek! Okvetlenül próbáljátok ki! Ha elkészítitek a párotoknak, akkor nagy kényeztetésben lesz részetek éjszaka!

A cikket írta: emillio

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Ilona, és a többi főzni szerető laplakók!

Legközelebb, ha igény van rá, akkor leírom
számotokra az emillio féle, - a Himalája só
kivételével vegyszer, és más ízfokozó adaléktól
mentes, ételízesítőm receptjét! Annyit azért
előre elárulok, hogy a napenergiát is igénybe
veszem az elkészítéséhez! Na meg kell hozzá
egy kis barkácsoló készség is , vagy egy ügyes
jó szomszéd!

Csao: emillio

Örömmel veszem a receptet Emillio! :)

Pussz, Ilona

megtekintés Válasz erre: Ilona

Ez nagyon jónak tűnik, Emillio! Igazából meg is bocsátottam az elmaradó éjszakai kényeztetést.Lefagyasztottam! No, nem magam, hanem azt a levet, amiben félpuhára főzted a zödségeket a karfiollal. Milyen élvezetes az apránként és inséges időben egy-egy darabja levesbe dobva...:-))

Kedves Ilona, és a többi főzni szerető laplakók!

Legközelebb, ha igény van rá, akkor leírom
számotokra az emillio féle, - a Himalája só
kivételével vegyszer, és más ízfokozó adaléktól
mentes, ételízesítőm receptjét! Annyit azért
előre elárulok, hogy a napenergiát is igénybe
veszem az elkészítéséhez! Na meg kell hozzá
egy kis barkácsoló készség is , vagy egy ügyes
jó szomszéd!

Csao: emillio
Ez nagyon jónak tűnik, Emillio! Igazából meg is bocsátottam az elmaradó éjszakai kényeztetést.Lefagyasztottam! No, nem magam, hanem azt a levet, amiben félpuhára főzted a zödségeket a karfiollal. Milyen élvezetes az apránként és inséges időben egy-egy darabja levesbe dobva...:-))
Remek ötlet!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: