Rakott kelbimbó
2010. augusztus 4. - Látogatók száma: 92
Pár órája válaszoltam itt egy olyan kérdésre hogy mit gondolok a vegákról ,semmit mert maguk döntik el mi a jó nekik a tesóm is vega én nem vagyok az de szeretem a zöldségeket . Azért kitaláltam hogy gondolok az olyan emberekre is akik nem fogyasztanak h
-st.
Hozzávalók : kelbimbó
só
vaj
zsemlemorzsa
tejföl
tojás
reszelt sovány sajt
reszelt szerecsendió
A kelbimbókat forró sós vízben főzünk puhára.
Eközben a zsemlemorzsát vajon pirítsd aranysárgára .
A lecsöpögtettet kelbimbókat keverjünk a morzsába és borítsd a tűzálló tálba.
A tojásokat verjünk habosra és tejföllel keverjünk össze szerecsendiót reszeljünk rá + a reszelt sajtot ezt mind össze keverjünk a kelbimbóval együtt és előmelegített sütőbe addig
süsünk míg szépen megszínesedik a sajt rajta .
Kockára vágva máris tálalhatod .
Sok sikert.
Fokhagyma : Kinek magas a vérnyomása ajánlom a fogyasztását ( nekem segített sokat)
Fokhagymás öntett : Nagyon egyszerű egy kis doboz tejfölt összekeverem 2-3 gerezd reszelt fokhagymával . Chips -hez is finom.
Gyömbér : Trópusi növény gyökerét használják. Számos jó tulajdonsága van : gyomorerősítő ,keringésserkentő ,görcsoldó.
Egy mondás szerint nem csak a testet de a lelket is gyógyítja határozottabbá tesz.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni :)
Hozzászólások
időrendi sorrend
Kipróbálom:)