Reform palacsinta sonkás raguval
Látogatók száma: 179
Tipp holnapra: ehető költemény
Reform palacsinta sonkás raguval recept
hozzávalók 2 főre
15 dkg sonka
1 cs újhagyma
1/2 piros húsú paprika
1 fej vöröshagyma
8 dkg-os sűrített paradicsom (Dawtona a legjobb 28-30%-os)
bazsalikom
só
bors
édesítőszer
1 ek olaj
A palacsintához: (4 db)
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
pici só
1 tojás
1 dl tej
víz
bazsalikom
kevés olaj a sütéshez
fűszeres ragu palacsintába töltve, sonkás raguval töltött reform palacsinta
elkészítés
A palacsintához a lisztet elkeverjük a sóval, bazsalikommal, hozzáütjük a tojást, vízzel és tejjel elkészítjük a tésztát.
Palacsintasütőben pici olajjal 4 db palacsintát sütünk, félretesszük.
A felkockázott hagymát és sonkát az olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, 1,5 dl vizet. Elkeverjük, fűszerezzük, sózzuk, édesítőszerrel enyhítjük a savanyú ízét. (Ha nagyon sűrű, akkor mehet még rá víz, de nagyon híg se legyen.)
Amíg fődögél, addig kockára vágjuk a paprikát és felkarikázzuk az újhagymát. Hozzákeverjük a raguhoz, két percig főzzük, és már készen is van. Így nem főzzük túl, kissé roppanós marad az újhagyma és a paprika.
A kész ragut úgy kanalazzuk a palacsintákra, hogy lé alig kerüljön rá, inkább csak a sűrűje. Két szélét behajtjuk, és feltekerjük óvatosan. Kettőt-kettőt tányérra teszünk és meglocsoljuk a ragu levével.
Esetleg némi reszelt sajt is kerülhet rá, de anélkül is teljesértékű!
/ NoSalty recept/
A cikket írta: Ilona
Hozzászólások
időrendi sorrend
Puszi : Ilona
Most nem tudom, hogy maradjak a szilvás gombócnál, ami az ebédet illeti, vagy esetleg...
Pussz,
Tündér