Rokfort kence reggelire, - vacsorára
Látogatók száma: 220
Tegnap az én Yolla barátnőmmel (áldassák a neve) piaclátogatási napot tartottunk. Eljött értem, - mert tudja, hogy nagyon nehezen járok! Miután beszuszakoltam magam az Opeljébe, elindultunk a híres Lehel piacra. Pusztán nézelődni akartunk, - meg elintézni a galérián lévő postán a csekkjeim befizetését. Yolla persze csomagot is adott fel valami távoli rokonának. Kész Teréz anya!
Nos, a piacon való körülnézés nem volt olcsó! Kihasználtam, hogy nem kell sokat gyalogolnom, tehát itt is - ott is vettem valamit. Ő persze nagy türelemmel kísérgetett.
Ami miatt most mégis leültem irkálni, annak a valódi oka, hogy megosszam veletek, amit hazaérkezésem után alkottam!
Hozzávalók:
20 dkg francia kéksajt (le volt akciózva) vagy márványsajt
10 dkg vaj vagy puha margarin
2 gerezd fokhagyma
bors, - ízlés szerint
só, - ízlés szerint
1 kávéskanál porcukor
2 evőkanál joghurt vagy tejföl, - esetleg besamel
20 dkg görög juhtúró (sokkal selymesebb az íze, mint a többi juhtúrónak) de más fajta is tökéletesen megfelel
A kéksajtot villával áttörjük, lazítjuk a joghurttal, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, és a porcukrot, majd kikeverjük a puha vajjal.
Most ezután jön bele a rafinéria! Az eddig kikevert krémhez hozzáadjuk a juhtúrót, és jól összekeverjük vele.
Aki még gazdagítani akarja, az reszelhet bele két kemény tojást is! Paprika, paradicsom, retek illik hozzá! Pirítóssal fogyasztjuk!
Még egy ötlet a kész krém felhasználásához:
Ebédre, ha frissen sült tarját adunk krumplipürével, akkor a forró hússzeletre halmozunk egy-két kanállal a krémből!
Jó étvágyat hozzá!
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
időrendi sorrend
A neve: Président... a csomagoláson a rokforthoz hasonló képet láttam...
Joghurtot is vettem vagy három félét, az Aktívia, amit kipróbáltam...
Juhsajt? A görögöt felejtsük el, mígnem tovább kutakodtam... találtam is egy Bryndza szlovák juhtúrót..., vaj helyett fincsi Ewa - szerintem szlovák - margarint. A többi fűszer - szerencsére - magyar adva volt...
Ami igaz igaz, nem is mondta Emillio, hogy a Lehet piacra menjek... máskor azt is mondja meg, hogy hová? :-)
Válasz erre: Sanda
Szia,remélem,nem késtem el a tökkel.
Ime:
A sütőtököt sütőben megsütöm,utána olivaolajjal,sóval,fűszerekkel pürésitem.
Én borsot,bazsalikomot,szerecsendiót használok,de egy kis chilit is teszek bele.
Nagyon finom.
Puszi
Válasz erre: Anyu
Kedves Sanda!
Nekem a hétvége ami rohanós és sok munkával jár,én hétfőn pihenek,de akkor aztán...(hétfőn szabadnapot adok magamnak és nem csinálok semmit,hi,hi)
A receptek rovatba leírhatnád a sütőtökös szendvicskrémedet,én vevő lennék rá.Kaptam pár szép sonkatököt,de nem áll el,hamar fel kell használnom.Előre is köszönöm!
Puszi:Anyu
Ime:
A sütőtököt sütőben megsütöm,utána olivaolajjal,sóval,fűszerekkel pürésitem.
Én borsot,bazsalikomot,szerecsendiót használok,de egy kis chilit is teszek bele.
Nagyon finom.
finom ez a krém, csak tovább szélesedek tőle, ha sokat eszem belőle!
Pusszantalak: Yolla
Tudod, hogy nem hagyom ki... Engem is feldobott volna egy kísérő..., egyelőre elodázom, mert szeretek magam nézelődni. Percig sem lepődök meg, hogy jó hatással volt rád, mint ahogy rám is, ha jobban belegondolok. Annál jobb lesz viszont az a reggelinek szánt miegymás, amit majd egyszer elkészítek, mert én is szeretem a jót... Mi az hogy? Minél előbb!
Csodás! Eddig ala-natúr élveztem a rokfortot vajjal keverve..., de itt nem lehet ezt abbahagyni. Mindig tudtam, hogy a jót lehet még tovább fokozni. Ennek most, vagy a jövő héten jött el az ideje.
Puszi,
Éva
Alkalomadtán biztos kipróbálom.Vállalkozó szellem vagyok,kaja terén főleg:)
Üdv.
Válasz erre: Sanda
Finom lehet...de nem olcsó.
Nem hiszitek el,de én isteni szendvics krémeket tudok csinálni pl.sütőtökből vagy hajdinából...
Filléres dolgok.
Persze olivaolaj azért kell hozzájuk.
Hű gyerekek,de jó,hogy hétvége van.
Nekem a hétvége ami rohanós és sok munkával jár,én hétfőn pihenek,de akkor aztán...(hétfőn szabadnapot adok magamnak és nem csinálok semmit,hi,hi)
A receptek rovatba leírhatnád a sütőtökös szendvicskrémedet,én vevő lennék rá.Kaptam pár szép sonkatököt,de nem áll el,hamar fel kell használnom.Előre is köszönöm!
Puszi:Anyu
Nem hiszitek el,de én isteni szendvics krémeket tudok csinálni pl.sütőtökből vagy hajdinából...
Filléres dolgok.
Persze olivaolaj azért kell hozzájuk.
Hű gyerekek,de jó,hogy hétvége van.