Sertés csülök asszony módra.
2010. augusztus 5. - Látogatók száma: 159
Hozzávalók: 2 szép darab sertéscsülök . só . 2-3 evőkanálnyi zsír vagy olaj . 4-5 gerezd fokhagyma . 1 kg burgonya.
30dkg apró vöröshagyma.
őrölt bors,kömény.
A csülköket alaposan mosd meg ,bőrüket dörzsöld be sóval.
Majd a megforrósított zsiradékban forgasd meg őket és utána tedd tűzálló tálba.
Önts alá kevés vizet és hintsd meg őrölt borssal és köménnyel,dobd mellé a fokhagymagerezdeket és lefedve tegyünk a sütőbe.
Időről időre kevés vizel párold szinte teljesen puhára.
Addig míg fő a burgonyát főzd meg héjában, majd tisztítsd meg és vágd cikkekre.
A vöröshagymát héjazd le ,és negyedeld.
Rakosgasd a burgonya - és a hagymadarabokat a csülök mellé és utána addig süsd a tepsiben míg mind szépen megpirul .
Franciakenyér ( kenyérsütő gépben sült)
3dl tej
2evőkanál cukor
1 kiskanál só
2evőkanál olaj
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
A hozzávalókat a felsorolás szerint sorrendbe töltsd a kenyérsütőbe gépbe és indítsd el " francia " programban.
A megsült kenyeret néhány perc pihenés után emeld át a rácsra és ott hagyd kihűlni a benne keletkezett gőzök elillanhassanak .
A fenti alapanyagokból készülhet " bagett "is.
A kidolgozott szépen megkelt tésztát oszd hat részre.
Egyenként sodord kb. 30 cm hosszúra majd fektesd sütőpapírral borított tepsire.
A tetejét ecseteld meg a tejjel és átlósan hasogasd be.
Hagyd 10-15 percig pihenni azután előmelegített sütőben 190 C -fokon 12 -15 perc alatt süsd szép aranyszínűre .
Hozzászólások
időrendi sorrend