újabb események régebbi események további események
19:41
wadbikaiy új cikket töltött fel
19:30
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
19:26
wadbikaiy új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
09:18
Tündér módosította a naplóbejegyzését
01:08
EdwardIsoma regisztrált a weboldalra
16:11
Blendervjo regisztrált a weboldalra
09:55
tushots új cikket töltött fel
09:39
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:33
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
18:00
Clara62 új cikket töltött fel
19:14
fyeifCitle regisztrált a weboldalra
09:55
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
09:31
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
19:25
Anyu módosította a naplóbejegyzését
19:20
Anyu új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Ilpaki új cikket töltött fel
07:19
Augustbny regisztrált a weboldalra

Sült pecsenye-kacsa-combok sörös-worchesteres gombamártással

2011. december 1. - Látogatók száma: 191

Csaba, az ismerős, akivel szoktam néha beszélgetni, de ő maga itt ritkán jelenik meg. Mint Columbo felesége.

- Elmesélem neked szakácsszakmai csúcsomat. - kezd bele Csaba ma délelőtt a gasztro-beszélgetésbe.

- Na, kíváncsi vagyok! - nézek rá érdeklődően.

- Tehát a történet úgy néz ki, hogy... - mondja elgondolkozva - Kitalálok valami izgi nevet neki:

Zöldségágyon sült pecsenye-kacsa-combok sörös-worchesteres gombamártással, hagymás tört burgonyával... Kicsit hosszú, lehetne mondjuk bónuszbigyó is.

Kell kell hozzá 6 kacsacombocska.
Jól meg kell szurkálni a hájas részét, különben tocsogni fog a végére...

Ezeket kb 6 fej negyedre vágott hagyma, és 6 gerezd kettévágott fokhagyma és só-bors társaságában jénaiba költöztetjük, és jól felöntjük valami fehérborral. Ínyencek muskotályossal. 180 fokos sütőbe 120 percig rotyiztatjuk.

Közben előkészítjük a következőket: 4 kaliforniai paprika, 1 nagy vagy két kicsi cukkini, 1 padlizsán. Ezeket jól megtisztítjuk, ízlésesen, lehetőleg matyóminta formában elrendezzük egy picit olivaolajjal kikent tepsiben.
Sót, borsot szórunk rá, esetleg még egy pár suhintás befogott szájú olivás üveggel. Ezenközben krumplikat hámozunk, főzünk annak rendje s módja szerint.

120 perec után kivesszük a közben jól megfőtt combocskákat, a helyükre negyed órára behajítjuk a zöldséges tepsit. A combokat külön tesszük, az ott maradt zsíros trutyit pedig szűrőkanállal átpakoljuk a közben megfőtt és leszűrt krumplidarabokra. Persze egy kis hígat is önthetünk hozzá, ki hogy szereti. Összetörjük módjával. (Vagy krumplinyomóval, ki hogy szereti)

Közben kivesszük a kicsit megpirult zöldségeket, felfektetjük rá a combocskákat (én itt szeretem még egyszer megfűszerezni kicsit őket leginkábbb sóval, mert a lében fürdés után rájuk fér...) Aztán uccu neki, vissza az egészet, sütőt felcsavarom 230-ra hadd piruljanak izgalmas aranybarnára. (A profik locsinthatnak rá előtte egy kis pilseni típusút, csak a színe kedvéért...) Kb negyed óra még, és már kiváló is.

Miközben ők ott szégyenlik magukat a sütőben, egy serpenyőbe egy pár evőkanál hagymás trutyit, egy evőkanál olivaolajat, 3 evőkanálnyi worchester szószt és kb 2 deci sört összekeverünk, apróra vágott sampion (?) gombát (nem tudom, mennyit, sokat. Egy tálcányit. Vagy amennyi belefér a serpenyőbe...) adunk hozzá. Összesorvasztjuk őket, még egy kis sört tehetünk hozzá, (a maradékot én mindig megiszom. Sőt, általában többféle sört használok, csak az íze kedvéért...

Aztán fűszereket: sót, borsot, nagyon-nagyon kevés szerecsendiót, petrezselymet, egy evőkanál kristálycukrot (nagyon fontos, nem kihagyni) és 2 evőkanál fehérbor-ecetet.
Kb 10 percig kell rotyogtatni, aki akarja, liszttel sűrítheti. (Én szoktam, és akkor nem folyik szerteszét, szépen fönt marad a husin.) Pecsenyéstál (természetesen) egyik szélére egy comb, mellé a burgonya, aztán a szósz gazdagon, ahová jól esik...

Így mulat egy magyar Úr!!!

Képek:
http://www.hazikoszt.hu/recept/sult_kacsacomb.html
http://www.elestar.hu/elelmiszer-lexikon/feher-husok/kacsa/

A cikket írta: Virág

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

 
2011. december 4. 20:11
Na, a kacsa hanyatt vágná a diétámat. :S
De a recept kiváló!!! :)
2011. december 2. 21:57

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2011. december 2. 21:04

Szerintem meg kezdj el fogyózni és csak azt a végét szopogasd, ami kilóg a tányérból. A bal végét! A többit nekem adhatod! :-)
Ja és ha már "kell" minek azt megduplázni, vagy azt hitted elsőre nem értjük? :-)

Zsévácska, én annyira nem csípem a kacsát, a csirkét már inkább.
De a szöveget nem én írtam, azt úgy diktálta Csaba. Az én részem csak a bevezető. Hol a szóismétlés?
2011. december 2. 21:04
Szerintem meg kezdj el fogyózni és csak azt a végét szopogasd, ami kilóg a tányérból. A bal végét! A többit nekem adhatod! :-)
Ja és ha már "kell" minek azt megduplázni, vagy azt hitted elsőre nem értjük? :-)
2011. december 1. 13:11

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2011. december 1. 13:07

Először lefordítom a Worcsi mártást neki.... :) nekem az lila köd :) lehet, hogy ő tudja mi az? :)

Az nekem sem szerepel a konyhámban, bár múltkor valami hasonlót vettünk.
Az egyszerűbbeket szeretem. Majd neked is lesz ötperces desszert. :) Na jó, tíz. :)
2011. december 1. 13:07

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. december 1. 12:59

Ailet, vannak akik főznek, és vannak, akik élvezik. :)
Mutasd meg anyudnak. :)

Először lefordítom a Worcsi mártást neki.... :) nekem az lila köd :) lehet, hogy ő tudja mi az? :)
2011. december 1. 12:59

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2011. december 1. 12:51

Szia Virág!

Az én agyam törölte a "kell hozzá 6 kacsacombocska" után az összes infót odáig, hogy "egy comb, mellé burgonya... " :)
A kép alapján mennyei lehet, a sört meg nem szeretem :) én csak eszem és nem készítem. (Azért lehet, hogy anyámat ráveszem a főzőcskére) ínycsiklandó hm... szinte érzem az illatát!

Pusz:Ailet

Ailet, vannak akik főznek, és vannak, akik élvezik. :)
Mutasd meg anyudnak. :)
2011. december 1. 12:51
Szia Virág!

Az én agyam törölte a "kell hozzá 6 kacsacombocska" után az összes infót odáig, hogy "egy comb, mellé burgonya... " :)
A kép alapján mennyei lehet, a sört meg nem szeretem :) én csak eszem és nem készítem. (Azért lehet, hogy anyámat ráveszem a főzőcskére) ínycsiklandó hm... szinte érzem az illatát!

Pusz:Ailet
2011. december 1. 11:53

megtekintés Válasz erre: Horoszkóp - 2011. december 1. 11:23

Húúúú, de éhes vagyok!
Olyan vagyok, mint Kis Vuk. Most mindegy, hogy ludat, vagy kacsát!
D.

És te is csak a fejét hagynád a jó öreg Karaknak? :))))
2011. december 1. 11:23
Húúúú, de éhes vagyok!
Olyan vagyok, mint Kis Vuk. Most mindegy, hogy ludat, vagy kacsát!
D.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: