Tokaji borkrém leves
Látogatók száma: 73
Már írtam egyszer, hogy Én Tokaj hegyaljai lány vagyok. Ennek köszönhetően tudok egy pár receptet . Pincér végzettségem van és mikor dolgoztam a szakmában, sok időt töltöttem szakácsok mellet. Pláne, mikor tanuló voltam. Mindig kérdezősködtem......
ott voltam mellettük, ezért sok mindent ellestem, tanultam és tanítottak.
Tokaji borkrémleves
Hozzávalók: 1 üveg tokaji furmint,4 tojássárgája , 3dkg mazsola ,1 evőkanál liszt ,cukor, só ,egész fahéj, szegfűszeg,2 karika citrom, és néhány egész bors.
A mazsolaszemeket egy kevés borban áztatjuk, de ha van időnk egy nappal főzés előtt egy egész éjszakára hagyhatjuk.
A borból kevés víz hozzáadásával 2 szelet citrommal ,fahéjjal , szegfűszeggel , cukorral , 2-3 szem egész borssal forralt bort készítünk.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd egy csapott evőkanál lisztet hozzákeverünk.
Habverővel folyamatosan keverve hozzáöntjük a leszűrt bort , beletesszük a beáztatott mazsolaszemeket , és forrón azonnal csészékben tálaljuk.
Sok sikert! :)
:) Tokaji mártás
Hozzávalók: 3dl barna mártás, 3 dkg mazsola ,2 dl Tokaji muskotályos bor, 2 dkg vaj, 5 szemelt szőlő,
Elkészítés: A barna mártáshoz hozzáadjuk a Tokaji bort és lassú tűzön felforraljuk .
Belerakjuk a megmosott mazsolát és lassan megfőzzük .
Tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a szőlőszemeket és néhányszor megkeverjük .
Vadételekhez kínáljuk.
Finom fűmártás
Hozzávalók : 4 adag barna mártás, 1 kis fej vöröshagyma , 2 dkg vaj , 10 dkg gomba , apróra vágott petrezselyemzöld , 1 dl vörös bor , só , őrölt bors,
Elkészítés: A megtisztított vöröshagymát lereszeljük , a gombát apró kockára, vágott petrezselyemzöldet. A vajon megpirítjuk a vöröshagymát , a gombát és a petrezselyemzöldet.
Hozzáadjuk a fűszereket és ráöntjük a bort .
Lassan összeforraljuk .
Hozzákeverjük a barna mártást és újra felforraljuk.
Furmintmártás
Hozzávalók : 2 dl Furmint bor, 10 dkg alma , 10 dkg szemelt szőlő , 5 dkg vaj , 3 dkg liszt,
2 dl tejszín , só , ételízesítő , pici cukor.
Elkészítés: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk ,melyhez hozzáadjuk az ételízesítőt. Jól elkeverjük , felengedjük a borral és felforraljuk .
Belerakjuk a szőlőszemeket és hasonló méretű alma gömböket .
Sóval , cukorral ízesítjük és lassan felforraljuk .
A furmintmártást hal -és szárnyas ételekhez kínáljuk.
Sok sikert .
Jó étvágyat.
Hozzászólások
időrendi sorrend
És szabad megkérdeznem melyiket?
Üdvőzölek : Maya