újabb események régebbi események további események
15:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:22
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:35
Új cikk került fel a weboldalra
21:37
m.lilla válaszolt egy szavazásra
20:49
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
19:04
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
10:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:45
Sark Csillag új bejegyzést írt a naplójába

Tokaji borkrém leves

2010. augusztus 15. - Látogatók száma: 72

Már írtam egyszer, hogy Én Tokaj hegyaljai lány vagyok. Ennek köszönhetően tudok egy pár receptet . Pincér végzettségem van és mikor dolgoztam a szakmában, sok időt töltöttem szakácsok mellet. Pláne, mikor tanuló voltam. Mindig kérdezősködtem......

ott voltam mellettük, ezért sok mindent ellestem, tanultam és tanítottak.


Tokaji borkrémleves


Hozzávalók: 1 üveg tokaji furmint,4 tojássárgája , 3dkg mazsola ,1 evőkanál liszt ,cukor, só ,egész fahéj, szegfűszeg,2 karika citrom, és néhány egész bors.

A mazsolaszemeket egy kevés borban áztatjuk, de ha van időnk egy nappal főzés előtt egy egész éjszakára hagyhatjuk.
A borból kevés víz hozzáadásával 2 szelet citrommal ,fahéjjal , szegfűszeggel , cukorral , 2-3 szem egész borssal forralt bort készítünk.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd egy csapott evőkanál lisztet hozzákeverünk.
Habverővel folyamatosan keverve hozzáöntjük a leszűrt bort , beletesszük a beáztatott mazsolaszemeket , és forrón azonnal csészékben tálaljuk.
Sok sikert! :)

:) Tokaji mártás


Hozzávalók: 3dl barna mártás, 3 dkg mazsola ,2 dl Tokaji muskotályos bor, 2 dkg vaj, 5 szemelt szőlő,

Elkészítés: A barna mártáshoz hozzáadjuk a Tokaji bort és lassú tűzön felforraljuk .
Belerakjuk a megmosott mazsolát és lassan megfőzzük .
Tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a szőlőszemeket és néhányszor megkeverjük .
Vadételekhez kínáljuk.

Finom fűmártás


Hozzávalók : 4 adag barna mártás, 1 kis fej vöröshagyma , 2 dkg vaj , 10 dkg gomba , apróra vágott petrezselyemzöld , 1 dl vörös bor , só , őrölt bors,

Elkészítés: A megtisztított vöröshagymát lereszeljük , a gombát apró kockára, vágott petrezselyemzöldet. A vajon megpirítjuk a vöröshagymát , a gombát és a petrezselyemzöldet.
Hozzáadjuk a fűszereket és ráöntjük a bort .
Lassan összeforraljuk .
Hozzákeverjük a barna mártást és újra felforraljuk.


Furmintmártás

Hozzávalók : 2 dl Furmint bor, 10 dkg alma , 10 dkg szemelt szőlő , 5 dkg vaj , 3 dkg liszt,
2 dl tejszín , só , ételízesítő , pici cukor.

Elkészítés: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk ,melyhez hozzáadjuk az ételízesítőt. Jól elkeverjük , felengedjük a borral és felforraljuk .
Belerakjuk a szőlőszemeket és hasonló méretű alma gömböket .
Sóval , cukorral ízesítjük és lassan felforraljuk .
A furmintmártást hal -és szárnyas ételekhez kínáljuk.
Sok sikert .
Jó étvágyat.

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Cikkíró
cikkíró
2010. augusztus 21. 18:11
Igen ennek örülök Luki .
És szabad megkérdeznem melyiket?
Üdvőzölek : Maya
2010. augusztus 20. 14:04
Szeretem a Tokajit .
Cikkíró
cikkíró
2010. augusztus 18. 22:58
Fura kérdés!
2010. augusztus 16. 08:12
nem rossz a bor natúr sem. próbáltad már?
2010. augusztus 16. 07:31
Szia! Nagyon Jó Receptek!!!!! Imádok Főzni! Köszönöm!!!!! Monic
2010. augusztus 15. 18:48
Kedves cikkíró! Nálunk férjem a főszakács és elmentettem neki, hát ha kipróbálja, ugyanis jól hangzanak. üdv Orsolya
Cikkíró
cikkíró
2010. augusztus 15. 14:16
Kivétel a finomfűmártás. :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: