Töltött franciabarack recept
Látogatók száma: 95
Csak egy kis könnyű desszert sütés nélkül!
Ez itt megint csak nem egy festmény, bár csendéletnek megtenné, hanem egy túrótöltelékkel töltött franciabarack. Se sütni se főzni nem kell hozzá, tehát energiatakarékos, és csak egy kicsit felezni, darabolni, aprítani, keverni, tölteni és esetleg hűteni kell, ha meg bírjuk állni, hogy nem esszük meg azonnal.
Akkor lássuk, hogyan készül ez a csoda:
Válasszunk ki pár darab szép, nagy, magvaváló barackot.
Finoman húzzuk le a héját, ha már érett, akkor ez könnyen fog menni. Vágjuk félbe, szedjük ki a magját.
Érettebb barackokat pedig vágjunk nagyon apró darabkákra, nem kell teljesen pépesre, csak majdnem.
10dkg túróhoz adjuk ízlés szerint cukrot és vanillincukrot, esetleg édesítőszert. Alaposan keverjük össze.
A simára kevert túróhoz adjunk még mazsolát és a félig pépesített barackot.
Végül ezzel a töltelékkel töltsük meg a felezett barackokat.
Ültessünk a tetejére egy-egy szem málnát, csepegtessük le pár csepp piros lekvárral.
Tegyük egy kistányérra és máris készen van a csendéletünk.
Jó étvágyat!
+1 ötlet:
Ha vendégeket várunk, tálalás előtt egy kis tejszínhabbal is megvadíthatjuk.
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
G.
Válasz erre: Ailet
Szia V!
Ez a franciabarack piszkálja a fantáziámat!!! Gyümit akarok!!! (hab nélkül... ) Fincsi! :))
PuSziVirág!
A
Ez a franciabarack piszkálja a fantáziámat!!! Gyümit akarok!!! (hab nélkül... ) Fincsi! :))
PuSziVirág!
A
Válasz erre: Tündér
Kedves Virág!
Hmm már nagyon hiányzik a gyümölcs s vele együtt a tavasz! Az ízzel ideidézted nekünk. Köszönjük!
Pussz, Tündér
Nekem is nagyon hiányzik!
Puszik!
Hmm már nagyon hiányzik a gyümölcs s vele együtt a tavasz! Az ízzel ideidézted nekünk. Köszönjük!
Pussz, Tündér