újabb események régebbi események további események
18:58
Ilona módosította a naplóbejegyzését
15:32
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
11:08
L. Alexa módosította a cikkét
10:39
L. Alexa új cikket töltött fel
07:37
Virág módosította a naplóbejegyzését
07:36
Virág új bejegyzést írt a naplójába
07:33
Virág módosította a naplóbejegyzését
05:25
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
05:25
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
15:41
Ilona új cikket töltött fel
07:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:32
Zsüsztin új bejegyzést írt a naplójába
20:57
hheenniiaaa regisztrált a weboldalra
19:38
Janó új cikket töltött fel
10:22
Zsüsztin új cikket töltött fel
17:55
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
15:22
Janó módosította a cikkét
11:34
Virág új bejegyzést írt a naplójába
08:07
gvali módosította a cikkét
18:10
Janó új cikket töltött fel

Töltött franciabarack recept

2012. február 18. - Látogatók száma: 93

Csak egy kis könnyű desszert sütés nélkül!

Ez itt megint csak nem egy festmény, bár csendéletnek megtenné, hanem egy túrótöltelékkel töltött franciabarack. Se sütni se főzni nem kell hozzá, tehát energiatakarékos, és csak egy kicsit felezni, darabolni, aprítani, keverni, tölteni és esetleg hűteni kell, ha meg bírjuk állni, hogy nem esszük meg azonnal.

Akkor lássuk, hogyan készül ez a csoda:

Válasszunk ki pár darab szép, nagy, magvaváló barackot.

Finoman húzzuk le a héját, ha már érett, akkor ez könnyen fog menni. Vágjuk félbe, szedjük ki a magját.

Érettebb barackokat pedig vágjunk nagyon apró darabkákra, nem kell teljesen pépesre, csak majdnem.

10dkg túróhoz adjuk ízlés szerint cukrot és vanillincukrot, esetleg édesítőszert. Alaposan keverjük össze.

A simára kevert túróhoz adjunk még mazsolát és a félig pépesített barackot.

Végül ezzel a töltelékkel töltsük meg a felezett barackokat.

Ültessünk a tetejére egy-egy szem málnát, csepegtessük le pár csepp piros lekvárral.

Tegyük egy kistányérra és máris készen van a csendéletünk.

Jó étvágyat!

+1 ötlet:

Ha vendégeket várunk, tálalás előtt egy kis tejszínhabbal is megvadíthatjuk.

A cikket írta: Virág

7 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

 
2012. február 25. 21:33
Mikor is lesz ilyen? Fizikor?

G.
2012. február 20. 00:11

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2012. február 19. 14:19

Szia V!

Ez a franciabarack piszkálja a fantáziámat!!! Gyümit akarok!!! (hab nélkül... ) Fincsi! :))
PuSziVirág!
A

Szia Cicc! :-) Ez azért jó, mert franciát mindig kapni, még ha nem is hazai. ;-)
2012. február 19. 14:19
Szia V!

Ez a franciabarack piszkálja a fantáziámat!!! Gyümit akarok!!! (hab nélkül... ) Fincsi! :))
PuSziVirág!
A
2012. február 18. 23:13

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2012. február 18. 13:49

Kedves Virág!

Hmm már nagyon hiányzik a gyümölcs s vele együtt a tavasz! Az ízzel ideidézted nekünk. Köszönjük!

Pussz, Tündér

Szia Tündér!

Nekem is nagyon hiányzik!

Puszik!
2012. február 18. 13:49
Kedves Virág!

Hmm már nagyon hiányzik a gyümölcs s vele együtt a tavasz! Az ízzel ideidézted nekünk. Köszönjük!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: