Töltött kajszi recept
2011. december 17. - Látogatók száma: 89
Ajánlom Andrásnak, akinek a kedvence a kajszi!
Gondolkoztam, hogy milyen desszertet kéne fabrikálni, amihez nem kell sütő meg sok energia sem. Valamint hamar készen van és sok mosogatnivaló se marad utána.
Ez itt nem egy festmény, bár csendéletnek megtenné, hanem egy túrótöltelékkel töltött, ribizlifürttel díszített kajszibarack.
Se sütni se főzni nem kell hozzá, tehát energiatakarékos, és csak egy kicsit felezni, darabolni, aprítani, keverni, tölteni és esetleg hűteni kell, ha meg bírjuk állni, hogy nem esszük meg azonnal.
Akkor lássuk, hogyan készül ez a csoda:
Válasszunk ki pár darab szép, nagy kajszibarackot.
Finoman húzzuk le a héját, ha már érett, akkor ez könnyen fog menni. De nem muszáj. Vágjuk félbe, szedjük ki a magját.
Érettebb barackokat pedig vágjunk nagyon apró darabkákra, nem kell teljesen pépesre, csak majdnem.
10dkg túróhoz adjuk ízlés szerint cukrot és vanillincukrot, esetleg édesítőszert. Alaposan keverjük össze.
A simára kevert túróhoz adjuk a félig pépesített kajszibarackot.
Végül ezzel a töltelékkel töltsük meg a felezett kajszikat.
Ültessünk a tetejére egy-egy fürt ribizlit.
Tegyük egy kistányérra és máris készen van a csendéletünk.
Jó étvágyat!
+1 ötlet:
Ha vendégeket várunk, tálalás előtt egy kis tejszínhabbal is megvadíthatjuk.
Hozzávalók:
1 kis csomag túró, és annyi kajszi, amennyit meg bírunk enni, cukor, vanillincukor, ribizli díszítésnek.
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Mikor?
Ismétlés?
Ebben nem fogsz csalódni! :)
A legjobb, h nálunk a kertben terem minden hozzávaló, kivétel a tejet. Persze amikor még volt kecskénk...
Nálunk nem maradt a hűtőbe való, mert fényképezés után, mind megettük!! :DDD
G
Ezt is kipróbáljuk:D
Nagyon szeretem a barackot!:P
Nagyon szeretem a barackot!:P
Nálunk nem maradt a hűtőbe való, mert fényképezés után, mind megettük!! :DDD
G
Azt kifelejtettem, hogy a nyelvismerete se kutya. :)
Értem :))))
Szia Virág!
Erős a gyanúm, hogyha valaki az fészbukon lájkolja a megosztásokat, akkor az ide is beszámítódik (mert hisz maga a link tetszik neki). Szóval ott lájkolt :-) itt meg nem olvasott :-(
Üdv,
MM
Nem hogy ide jönnének.
Az van a személyiében. :)))
És olyan helyes kis sapija is van. :)))
Ó! 15 személy ajánlja a kajszimat ez fenomenális!
De figyi! Hogy lehet az, hogy 13-an olvasták csak és 15-en ajánlják? Na erre varrjunk gombot!
Valaki meg tudja mondani?
Erős a gyanúm, hogyha valaki az fészbukon lájkolja a megosztásokat, akkor az ide is beszámítódik (mert hisz maga a link tetszik neki). Szóval ott lájkolt :-) itt meg nem olvasott :-(
Üdv,
MM
De figyi! Hogy lehet az, hogy 13-an olvasták csak és 15-en ajánlják? Na erre varrjunk gombot!
Valaki meg tudja mondani?
Hm... francia? Mitől az? :))) Muti!
És olyan helyes kis sapija is van. :)))
Meg bírnám most enni. :)
van egy franciabarackos változata is. Majd azt is megmutassam?
Én mindenképp. Nem szeretem vesztegetni az időm... :)
van egy franciabarackos változata is. Majd azt is megmutassam?
Pont ilyenekre vágysz, igaz? :))
Na ez aztán az egyszerűség!! :) Ezt nem lehet felülmúlni. Még sütni sem kell hozzá!
Guszta!
PuSziVirág!
A
Kedves Virág!
A FB-on olvastam, hogy ketten is fánknak nézték a kajszidat. Távolról valóban hasonlít hozzá, de a fotósorozatot feltárja a titkok titkát. :)
Pussz, Tündér
Ha elég erős képzelőerővel nézem, akkor belegondolhatok egy fánkot is. :)
De szerintem fánkkal is finom lehetne. :)
Puszi! :)
A FB-on olvastam, hogy ketten is fánknak nézték a kajszidat. Távolról valóban hasonlít hozzá, de a fotósorozatot feltárja a titkok titkát. :)
Pussz, Tündér