újabb események régebbi események további események
10:21
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:17
Tündér módosította a naplóbejegyzését
10:15
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:05
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:02
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:00
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:55
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
09:49
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:41
Tündér módosította a naplóbejegyzését
09:24
Tündér egy új programot töltött fel
09:19
Tündér egy új programot töltött fel
09:16
Tündér egy új programot töltött fel
09:12
Tündér egy új programot töltött fel
09:06
Tündér egy új programot töltött fel
08:57
Tündér egy új programot töltött fel
08:54
Tündér egy új programot töltött fel
08:49
Tündér egy új programot töltött fel

Virslis tekercs

2012. február 24. - Látogatók száma: 1 401

Örök dilemma, mit főzzek? Nem elkészíteni, kitalálni a nehéz.

Így volt ez tegnap is. Tudtam, hogy csak 5 után érek haza, tehát valami gyors kellene. Egy körtelefon után megtudtam hányan is leszünk, ezt nálunk mindig képlékeny. Két felnőtt lány meg a leendő "vejek" állandó körforgása zajlik kis otthonunkban. Mondhatnám csak a macska állandó, ő már a lakásból sem hajlandó kimenni.
Betértem a közértbe, valami csak lesz alapon és megvilágosodtam! Na, csak a vacsorát illetően. Tekert virsli lesz. Gondoltam felgyorsítom az eseményeket, nem fagyasztott leveles tésztát veszek, hanem frisset. De azt nagyon gyorsan vissza is raktam a hűtőbe, ugyanis négyszer annyiba került, mint a didergős változata. Sajt, tojás volt otthon már csak a virsli hiányzott. Miután meglett minden indulás haza. Elsőként a tésztát tettem egy rácsra, majd azt a konvektorra. Amíg olvadt hosszában félbevágtam a virsliket, belevaló sajtszeleteket dugtam a résbe. A felengedett tésztát kinyújtottam és annyi vékony csíkot vágtam, ahány virsli volt. Egyenként feltekergettem a tésztát mindegyikre, mehettek a papírral kibélelt tepsibe. Addigra már a sütőt begyújtottam. Egy tojást felvertem, alaposan besóztam és lekentem a kis tekercseket. Ment még rá némi reszelt sajt, aztán befelé a sütőbe. 1/2 óra múlva megsültek, újabb 1/2 óra múlva üres volt a tepsi.
Egészségünkre:)

A cikket írta: Maggie

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. február 24. 20:28

megtekintés Válasz erre: Maggie - 2012. február 24. 19:31

Kedves Virág!

Hála égnek a receptek ill. a képek nézegetésétől nem lehet hízni. Igyekszek majd jó pár receptet megosztani veletek én is sokat tanultam másoktól:)

Maggie!
Még, hogy nem lehet? Hiszen ha ilyet látok, azonnal a tűzhelyhez állok, szerencsém van, ha nincs itthon hozzávaló, de balszerencsémre mindig kitalálom, hogy mivel tudnám helyettesíteni. :)))))) Vagyis hizlal! :D
De attól te csak tegyél fel képeket, mert úgy az igazi a recept, és amúgy is szeretem a képes recepteket, mert azok nem csak valami kiollózott vackok. :)
2012. február 24. 19:33

megtekintés Válasz erre: MindenHatÓ - 2012. február 24. 16:58

Guszták a képek. Én baconba szoktam tekerni, a fiaim kedvence és gyorsan megvan...

Ki fogom próbálni, tuti bejön majd:)
2012. február 24. 19:32

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2012. február 24. 15:30

Kedves Maggie!

Máris megyek a boltba sajtért, virsliért és leveles-tésztáért!
A képekért külön dicséret!

Pussz, Tündér

Kedves Tündér!

Remélem finom lett:) Bevallom direkt ezért fotóztam.

Puszi Maggie
2012. február 24. 19:31

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. február 24. 14:38

Maggie!

Ez fantasztikus!
Anyuval szoktunk ilyet készíteni rendes kelt tésztával, nem csak virslivel, hanem kolbásszal, néha hurkával is, mustárra, de ez valami fantasztikus, mert sajttal még sosem próbáltam! Majd legközelebb!

Mutass még ilyet és meghízok! :D

Kedves Virág!

Hála égnek a receptek ill. a képek nézegetésétől nem lehet hízni. Igyekszek majd jó pár receptet megosztani veletek én is sokat tanultam másoktól:)
2012. február 24. 16:58
Guszták a képek. Én baconba szoktam tekerni, a fiaim kedvence és gyorsan megvan...
2012. február 24. 15:30
Kedves Maggie!

Máris megyek a boltba sajtért, virsliért és leveles-tésztáért!
A képekért külön dicséret!

Pussz, Tündér
2012. február 24. 14:38
Maggie!

Ez fantasztikus!
Anyuval szoktunk ilyet készíteni rendes kelt tésztával, nem csak virslivel, hanem kolbásszal, néha hurkával is, mustárra, de ez valami fantasztikus, mert sajttal még sosem próbáltam! Majd legközelebb!

Mutass még ilyet és meghízok! :D
2012. február 24. 12:35
Most olyan vagyok mint Pavlov kutyája. Nyam.
2012. február 24. 12:34

megtekintés Válasz erre: Maggie - 2012. február 24. 12:26

Szoktam szezám vagy lenmagot is szórni rá, de valóban naturan is nagon finom.

Van egy másik szintén nagyon finom virslis vendégváró recept.

A virslit hosszábban elvágni nem teljesen és széthúzni, egy csík békon szalonna, egy csík sajt megy bele. A tejére helyezve füstölt szalonna, bevagdosva, be a sütőbe. Kakastarély formában szétnyílik, ha megsül.
Nagyon guszta és finom. Mellé sav. uborka. :-)
2012. február 24. 12:26

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. február 24. 12:14

Ezt én is meg tudom erősíteni, mert bár nem vendégek fogyasztották, de nagyon kellette magát. A barátnőm mondta ezt a vajastésztába tekert virslis receptet és azon nyomban megvettem a hozzávalókat. Én is fagyasztottat... kellett egy kis idő míg felengedett és ugyanúgy jártam el, mint te... csak a sajt maradt el a tetejéről, de a nélkül is nagyon guszta és finom volt. :-)

Szoktam szezám vagy lenmagot is szórni rá, de valóban naturan is nagon finom.
2012. február 24. 12:25

megtekintés Válasz erre: Zsomwin - 2012. február 24. 11:44

Kipróbálom, nagyon tetszik! Köszi. :)

Jó étvágyat majd hozzá:)
2012. február 24. 12:14
Ezt én is meg tudom erősíteni, mert bár nem vendégek fogyasztották, de nagyon kellette magát. A barátnőm mondta ezt a vajastésztába tekert virslis receptet és azon nyomban megvettem a hozzávalókat. Én is fagyasztottat... kellett egy kis idő míg felengedett és ugyanúgy jártam el, mint te... csak a sajt maradt el a tetejéről, de a nélkül is nagyon guszta és finom volt. :-)
2012. február 24. 11:44
Kipróbálom, nagyon tetszik! Köszi. :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: