újabb események régebbi események további események
08:13
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:12
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
16:53
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:36
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Az én kikapcsolodásom

2010. április 11. - Látogatók száma: 25

Remélem nem fogok senkit se untatni, hogy írok az én hobbimról ami nem csak hobbi. Szerencsés ember az aki azt csinálja munkaidőben ami a hobbija is egyben.

Az én hobbim a zenélés , pontosabban DJ vagyok! A zene és annak hallgatása a pályafutásom előtt is az életem része volt napi szinten, otthon, a kocsiban, de még internetezés közben is mindig hallgattam és hallgatom a mai napig a zenét.
Azt lehet mondani kis kivétellel "mindenevő" vagyok! A lágyabb rock még belefér ,de a keményebb dolgok már nem!:) Nem határolódom el a musicaltől sem, persze nem is hallgatom nap mint nap. 2009 nyarán kezdtem el tanulni egy ismert és neves Budapesti DJ-től a szakma "trükkjeit".

Az meg már egy külön csodás érzés ha valamit alkot az ember... a fellépések feelingje olyan amit csak az érzett akinek volt benne része.
Tudom most sokan azt mondják, hogy a dj-k nem is zenészek és nem is nehéz amit csinálnak... erre csak annyit mondanék ,hogy ott a keverőpult a két lejátszó és meglehet mutatni!:) De úgy , hogy a disco nem ürül ki 5 perc alatt a hallgathatatlan zenék miatt. Nem mellékesen nem árt ha az ember ért a technikához is. Meg hát ha valamit lehet szépen is csinálni akkor miért tennénk másképp ?
Röviden leírom miként "játszódik le" egy munkafolyamat nálunk.
Rengeteg zenét kell hallgatni és toppon lenni az új számokból is (előadó-szám címe).
Aztán szépen lassan fejben összerakni , hogy kb melyik az a pár 10 vagy 100 cd amit elviszel magaddal egy-egy fellépésre. Külön blokkokba szedni és leadni a számokat mert hát egy retro elég furcsán keverhető egy hip-hop zenével :) Nem árt ha nagyjából tudjuk melyik számnak mennyi a BPM-e (Beats per Minute: percenkénti leütés szám). Tehát értelemszerűen nem fogunk összetenni egy 120 BPM-es számot egy 148-assal.
Ezenkívül otthon is sokat kell a számítógép előtt ülnünk és "komponálnunk".
Nem írnám most le a nevét a szoftvernek amivel én dolgozom ,mert ez itt nem a reklám helye!:) De ez egy több hangsávból álló ,profi hangvágó és rögzítő program. Rengeteg effekttel, egyéb lehetőséggel. Ehhez még hozzájárul a sok-sok próbálás is amit vagy otthon vagy valamelyik discoban tudunk, tudnak megejteni a DJ-k.
Az utóbbi hetekben kezdtem el foglalkozni jobban a Laptop dj-ékedéssel, ami másabb mint a hagyományos keverős-lejátszós zenélés. Azért az én szívem csücske az marad!:)

Emellett azért akad még más hobbim is, ami tényleg csak hobbi.
Remélem nem untattam tényleg senkit! Próbáltam igazán rövidre fogni:)

A cikket írta: H.Norbert

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. július 1. 15:51
Én is szeretek mindenféle zenét és mindent meghallgatok! Jó lehet neked! De ha már kitanultad kamatoztasd! üdv orsolya
2010. május 3. 23:51
Jó!!!
2010. április 14. 11:12
Hát hogy DJ legyen az ember ahhoz elég sokat kell tudni.Az emberek azt gondolják, hogy ehhez nem kell semmi, csak áll ott az ember, és a meglevő zenéket kevergeti össze.PEdig ez nem igy van.Én nem tudnám csinálni.Jó cikk
2010. április 12. 19:12
köszi-köszi!:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: