újabb események régebbi események további események
19:58
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:55
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:54
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:51
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:50
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:49
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Csajos este, amikor miénk a világ!

2010. április 26. - Látogatók száma: 32

Ismerjük egymást A CSAJOKKAL már régóta. Jutkával már oviba is egy csoportba jártam, aztán a suli első osztályában csatlakozott Brigi és Szandi, később, az általános iskolai évek végén Vanda, Erzsi, Andi és Paula, végül a gimiben Eszter.Leérettségiztünk.

Ifjúkorunkban sokat buliztunk. Mindig volt alkalom rá, minden hétvégén, és akkoriban még a piát és az éjszakázást is jobban bírtuk...Mivel egyébként jól tanultunk, a szüleink elég jól tolerálták sok szórakozást. Rengeteg fotó van, ahogy nádszál vékonyan, önfeledten mókázva pózolunk az optikába. Jó ezeket nézegetni, simogató érzés visszagondolni, milyen tartalmasan teltek azok az idők. És ami még igazán jó érzés, hogy a képen szereplőkkel a mai napig élő kapcsolatban vagyok.
Az érettségi után szétrebbentünk, más városokba mentünk tanulni, ki ment, ki maradt, egyetemre, főiskolára, mindenki az álmai után. Évekig alig találkoztunk. Közben új barátságok köttettek, részemről is, méghozzá sok, bár ezekből alig kettő bizonyult az éveket túlélőnek...
Aztán ahogy lediplomáztunk, és visszatértünk a szülővárosunkba, újra elkezdtünk összejárni. Már aki még maradt a bagázsban. Erzsi rögtön az érettségi után teherbe esett, ezért a fősulin halasztani kényszerült. A gyerek apja már nem volt sehol mire lediplomázott. Ő már családanya volt. Andi már nem jött, mert ő Amerikába ment szerencsét próbálni (minő véletlen, amerikanisztika szakos volt). Jutkát egy darabig nem láttuk viszont, mert megharagudott Vandára, ugyanis az összejött a nagy szívszerelmével, és engem is utált, mert vele laktam Pesten a fősuli alatt, kvázi cinkostárs voltam. Aztán 1 év múlva Vanda tűnt el, mert ő meg rám haragudott meg, mivel én az ő kiszemeltjével kavartam...de legalább Jutkánál újra bevágódtam:) Szandi is kikerült a képből, mert más társaságban mozgott. Küzdöttünk a nagybetűs élettel, a felelősséggel, anyagiakkal, a párválasztás buktatóival.Brigi rendre bevásárolt a pasikkal.Esztert is átvágták a palánkon párszor. Jutka ellaposodott kapcsolatban élt. Igazából én értem révbe először közülük, mind a hivatás, mind a párválasztás területén.
Amikor bejelentettem, hogy férjhez megyek, csak néztek, még csak 25 éves voltam, és egy éve voltunk akkor együtt.
Azóta eltelt 6 év. Most vagyunk 31 évesek.
Brigi és Eszter is férjhez mentek. Vanda és Paula sokéves kapcsolatban élnek. A gyerekeink közt rendre hét hónap különbség van!Pauláé még a pocakban van, ő július közepére várható. A sorrendiség szerint valakinek májusban ismét teherbe kell esnie. Szerintem Szandi lesz az, mert ő kint dolgozik Angliában, és a pasija most megy ki hozzá meglátogatni. Vandának is így jött össze a kisfia, pontosan ugyanígy, 3 hónap után kiment utána apu és a következő hónapban csak nézték hogy két csík...
Csak Jutka bajlódott sokat az elmúlt években a pasikkal, én sokszor óva intettem, de sose hallgatott rám. Volt, hogy megsértődött, mert nem azt mondtam neki, amit hallani akart. Aztán jött sírva, hogy igazam volt. Most úgy néz ki, ő is megtalálta akit keresett. Erzsi is párra talált egy elvált, szintén egy gyermekes férfival, bár egyelőre nem akarják az "én gyerekem és a te gyereked veri ami gyerekünket" c. szitut kipróbálni. Erzsi lánya már 12 éves nagylány, azt mondta épp elég, hogy feláldozta a fiatalságát a pelenkázásra, nem akarja újrakezdeni:)Már csak Andinak kéne valami jó fogás, mert amióta itthon van amcsiból, nem sikerült neki a boldogság. Pedig szép és okos csaj. A pasik hülyék.
A pasik jöttek-mentek, de mi mindig itt voltunk egymásnak. A CSAJOK.
Paula vetette fel decemberben, hogy szükség lenne megint arra, hogy összejöjjünk, mint régen. Apukák otthon maradnak a bébikkel, mi meg kimenőt kapunk. Mert az jár nekünk. Az elmúlt másfél évben már nem voltak közös bulik mert babákat vártunk, szoptattunk .
És íme. Ülünk minden hónap harmadik péntekjén egy klubban. Négyünknek egyelőre ez az egyetlen alkalom, hogy rendesen felöltözzünk és kisminkeljünk, mert otthon dekkolunk és max. a játszótérig jutunk el. Ülünk és beszélgetünk. És nevetünk. Az a 3-4 óra hossza szempillantás alatt elszáll, nem is jut mindig mindenkire idő, hogy kivesézzük, és mindig akad egy hiányzó emberke. Persze, a legfrissebb híreket akkor is tudjuk róla.
Elcsépelt közhely, hogy barátok nélkül semmik vagyunk. Mégis olyan sok nő elköveti a hibát, hogy leépíti a baráti kapcsolatait, mikor családot alapít. Mert nem elég, ha az ember egy jó házasságban él. Kellenek mások is, akikre számíthatunk, akik más típusú érzelmi biztonságot adnak.
Mert az élet kiszámíthatatlan, és ha csalódás él, és a szerelem elszáll, lelép, vagy, neadj' isten, tragédia történik, csak ők maradnak nekünk.
És össze lehet ám a férjeket is ereszteni, mert valószínű, hogy ők is meg fogják találni a közös hangot, hiszen olyan nőket szeretnek, akik barátnők, tehát az ízlésük lelki téren stimmel. És egyébként is, a férfiak csodalények, szerintem bizonyos szempontból sokkal toleránsabbak, mint a nők, nem féltékenykednek, meg irigykednek, ha a másiknak nagyon a bicepsze például:).

Nézem a régi fotókat, a gondtalan vékony lánykákat. És körülnézek: gyönyörű harmincas nőket látok, anyákat, feleségeket. A szemükben ugyanaz a csillogás.
Már nem vagyunk nádszál karcsúak, de van egy komoly vonzerőnk:tudjuk, amit tudnunk kell...
Tudjátok?:)

A cikket írta: forest

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. április 27. 07:46
Köszönöm szépen :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: