újabb események régebbi események további események
02:01
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
02:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:28
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:13
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:53
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:24
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Csillagtúra

2015. augusztus 12. - Látogatók száma: 42

Mostanság az ország számos pontján gombamód szaporodva nyíltak meg a Csillag konzorcium exkluzív utazási irodái. Gazdasági válság ide, fizetőképesség gyengülése oda, ez az irodalánc prosperálni látszik.

A suttogó propaganda szerint vélhetően az állam is beszállt az üzletbe, sőt még az is lehet, hogy állami tulajdon. De, ami a lényeg, akik az állítólag kiváló színvonalú szolgáltatásaikat igénybe vették, azoktól panaszt még senki sem hallott.
Azt a fizetőképes réteget célozták meg, amelynek képviselői már túl voltak a riói karneválon, néhány nílusi hajóúton, több hawaii nászúton és afrikai szafarin. Unják már a föld körüli hajóutakat, és nem elég egészségesek az űrturizmushoz. Ők azok, akik a hazai munkásosztály élharcosai közé tartoznak. Számtalan szakma kiválóságai. Van közöttük sztár segédmunkás, kétkezi milliomos, áfa-ügyintéző, értékbecslő, polgármester.
A kiábrándult turistáknak tálcán kínálja az iroda Alsótekeres vadregényes tájainak megismerését.
Harsány reklámok hirdetik ezer helyen ezt a nyaralást a kiválasztottaknak.
„Adrenalin-túra a világ végén!!! Egy hét gondtalan izgalom – csupán egymillió forint!”
Az odautazás fakultatív, visszautazásra az iroda társas gépkocsija vehető igénybe. A zavartalan üdüléshez minden adott. Nincs térerő. Fegyveres őrök felügyelnek a biztonságra.
Az itt eltöltött néhány nap alatt a vendég fokozatos terheléssel eljut a dögunalomtól egészen a stressz eddig soha nem tapasztalt magaslatáig.
Az óriási túljelentkezés miatt, az iroda munkatársai, előzetes környezettanulmány után állítják össze a turnusokat.

Első nap
A kánikula lávafolyamszerű forrósága lassan kúszik szét a tájon. A sok pihenéstől megfáradt alak fekszik a parton. Unatkozó adrenalin-turisták várnak egy baljós jelre, a megváltó stresszre. Apró buta bogár eltökélten mászik egy fűszál teteje felé, hogy aztán a növény, meghajolva, lepottyantsa. Egy kicsit pörög a hátán, majd orvul megdöglik. A nap fénypontja volt.

Második nap
A felhőtlen kobaltkék ég tetején a nap sugara tétovázva csordogál nyugat felé. Amerre a szem ellát, dermedt mozdulatlanságba burkolódzik a horizont. Egy csapat identitás-zavarral küszködő vadliba észak felé húz. Ők tudják! Ma, érdeklődés hiányában, a fakultatív délibáb elmarad.

Harmadik nap, az első izgalom!
Ismerkedés a hazai folklór elemeivel. Egy szabolcsi kamionparkoló művésznői részleteket improvizálnak a Varázsfuvolából.

Következő nap, a kezdődő feszültség napja.
Sportfoglalkozás, fitnesznap. Rövid tájékoztató után látványos szerszámbemutató. Autentikus kubikosok vezetésével az ásók, lapátok, talicskák beüzemelése, és kötelező munka tizenkét órán keresztül. Az étkezés kizárólag hungaricumot tartalmaz. Kenyér és csapvíz. Esti program: a baldachinos ágyak kihordása, majd az emeletes ágyak beállítása.

A fokozódó stressz napja.
Ébresztő fél ötkor. Rendcsinálás, beágyazás, sorban állás a mellékhelyiség előtt, az erősebbek elöl. Létszámellenőrzés, majd csoportos séta az udvaron. Munka orrvérzésig. Hungaricum-vacsora.

Vacsora után a holtfáradt vendégek tárgyalják az eseményeket.
Végül is, nem kevés pénzért, stressztúrára érkeztek, így az elvárásuknak megfelelően alakulnak a dolgok, még szerencse, hogy az utolsó nap következik.
A tájékoztató szerint amolyan búcsúnap lesz. Hát, igen, itt sem tudnak az utaztatók a bőrükből kibújni, és az unalomig ismert programokon újítani.

Délelőtt szabad foglalkozás, a cuccok bepakolása, majd valami halovány búcsúest. Ilyenekkel, hogy jelmezbál, meghívott közismert emberek jó-pofizásával, aztán irány haza. Ezt már fél lábon is kibírják.
Kezdődik a műsor. Jelmezverseny. Felkérik a vendégeket, hogy a részükre készített jelmezeket szíveskedjenek felvenni, addig az iroda munkatársai is beöltöznek. Olyan emberközeli, hogy most az alkalmazottak is együtt fognak mulatni a vendégeikkel. Egyesével tünedeznek fel a vendégek, és mind csíkos ruhában érkeznek, majd az alkalmazottak következnek börtönőrnek öltözve.
Hát, nem valami eredeti, de az utolsó napra ez is megteszi. Van is egy kis morgolódás.
Az iroda munkatársa lép az emelvényre.
– Bemutatom önöknek a szegedi székhelyű Csillag konzorcium vezetőjét. Nagy tapsot kérek a tábornok úrnak!
Dermedt csend, és a társasgépkocsik előállnak.

A cikket írta: Fekete özvegy

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: