újabb események régebbi események további események

Nyaralásunk Cerviában 5

2010. szeptember 13. - Látogatók száma: 71

Másnap heverünk délelőtt a parton. A lakókocsi a kempingben, körülbelül tíz méterre áll a kerítéstől, és újabb tíz méterre a parttól. Éjjel, amikor megébredek hallom a tenger zúgását. Nehéz lesz megszokni otthon, hogy nincs. Habár, eszembe jutott, hogy felveszem a hangot.
Németek érkeztek Kedd este mellénk. A nett német asszonyka az óta egyfolytában főz, vagy mosogat. Hatalmas lakóbusszal érkeztek apu, anyu, gyerekek, nagyszülők. Délelőttönként a család kivonul a partra, anyu kivételével. Ő, főz! Én már a fejükbe húztam volna egy lábast, és egyen mindenki, amit akar! A nyaralás, az legyen mindenkinek nyaralás! Apu addig a parton mindenféle butaságot összevásárol a gyerekeknek, amit aztán később a kempingben próbál meg javítgatni, ugyanis vihar gyorsan tönkremennek. Franciák telepednek le velünk szemben. Ők is hatalmas lakóbusszal. Pergő nyelvű raccsoló vitájukat este sokáig hallgatjuk. Az egyik nap, pelenkás apróság totyog be hozzánk az elő sátorba. Komolyan néz ránk a cumi felett. Anyukája szaporán kéri az elnézést olaszul és elviszi az apró vándort. Mint láttam, négy kocsival arrébb laknak.
Elfogyott ezünk- azunk ezért boltba kellene menni. De Cervia, csakúgy, mint a Balaton parti városok, nincs eleresztve élelmiszerbolt tekintetében. Egy szem nyomorult Spar, amely nagyobbrészt ki van ürülve. Apus felveti, hogy menjünk be Ravennába. Miért ne? Idefele jövet, olyan húsz kilométerre van az út mellett egy Ipermercato Uno. Időnk van, elmegyünk. Amivel nem számolunk az a lépésben haladó forgalom! Bő egy órába kerül, mire a lehajtóhoz érünk.
Ahogy belépünk, kellemes hűvös fogad, mint a Hipermarketek mindegyikében. Három- négy ételbár is van benne, amely tömve van emberekkel. Úgy látszik, fél Ravenna itt ebédel. Megvesszük, amit szeretnénk, habár a tejpor helyett bébi tápot akar adni az eladó.:-) Na, mindegy, tejporom nem lesz és kész! Sokáig válogatok a cd-k között. De kitartásom meghozza gyümölcsét, találok egy Gabri Ponte cd-t! Évek óta szeretnék egyet! :-)
Nézelődünk még egy darabig, megcsodálom az ékszereket. Nem értem Apus miért vonszol olyan elánnal a kijárat felé. Odakint aztán rágyújtok. Leülök egy padra az árnyékban, majd farkasszemet nézek egy kb. 40- 50 centiméteres fekete zöld hátú gyíkkal. Atyaisten meg az összes szentek.....! A cigaretta kiesik a számból, ahogy ugrom egy hatalmasat, át a pad támláján. Egy olimpikonnak is becsületére vált volna! A gyík is megszaporázza kacsázó lépteit és bebújik az egyik oszlop alá, mielőtt elfoglalom előle. Nem áll szándékomban kilakoltatni onnan, habár kérdően visszanéz ránk. A kempingben is vannak gyíkok, na de nem ekkorák! Olyan kis tíz centisek. Reggelente hallom az apró karmok kopogását a lakókocsi tetején. Időnként belátogatnak az elő sátor alá is, szemügyre vesznek, majd fürgén elkacsáznak. Néha megpróbálom őket morzsával csalogatni, de nem állnak szóba velem. A szöcskét, mint láttam jobban szeretik! :-) Amikor veszélyben érzik magukat, kitátott szájjal rohannak felém, majd az utolsó fél méteren irányt változtatnak. Általában ez elég ahhoz, hogy ugorjak egy nagyot, de ez már inkább csak a meglepetés ugrása, nem az ijedtségé. Hallom, ahogy a nett német asszonyka is visít egyet. Mutatja a gyíkocskát...:-)

A cikket írta: Babenko

7 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. szeptember 25. 18:44
Azért a gyíkok közt félelmetes lehet... Bár valóban nem bántanak. A mi gyümölcsösünkben a farakáson mindig sok gyík volt, ott szerettek napozni. Én már mindegyiket ismertem és nevet is adtam nekik.
Kellemes lehetett a nyaralástok, de amikor lehűl a levegő ilyen helyen, azért nem lehet valami jó...
2010. szeptember 18. 15:45
Én gyíkot gyerek koromban fogtam utoljára;-) Akkor a farkát hagyva menekült szegény:-)
Müszélia meg még az elefánit is megfogná a farkánál fogva:-))) Nem vagyunk egyformák.
Pinokkió
2010. szeptember 17. 19:50

megtekintés Válasz erre: Müszélia - 2010. szeptember 17. 08:29

az elefánt is aranyos. elefáni... telefánt...

Na ja. Csak ne ugráljon körbe. Tudtad, hogy az elefánt nem tud ugrani?
2010. szeptember 17. 08:29
az elefánt is aranyos. elefáni... telefánt...
2010. szeptember 15. 18:03

megtekintés Válasz erre: Müszélia - 2010. szeptember 15. 17:50

a gyíkocska aranyos, miért haragszol rá? nem bánt senkit, csak a legyeket meg ilyesmit.

Nem haragszom rá Müszélia, csak ez már túlságosan nagy volt ahhoz, hogy azt mondjam: jaj de aranyos! :-)
2010. szeptember 15. 17:50
a gyíkocska aranyos, miért haragszol rá? nem bánt senkit, csak a legyeket meg ilyesmit.
2010. szeptember 15. 11:41
Az nem gyíkocska volt, hanem Gyík nagybetűvel. Brrrr! :)
2010. szeptember 13. 18:46
Nem is találkoztál volna a gyíkocskával ott, ha az ékszerek között még tovább nézelődsz, netalántán vásárolsz , olyan 20-25 dkg aranyat. :)))

Annyira romantikus lehetett.
: 6almas élénksárga smajli
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: