újabb események régebbi események további események

Programajánló

2010. október 8. - Látogatók száma: 51

A Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa cím évében a szervezők jobbnál jobb programokkal várják az idelátogató vendégeket és a pécsi közönséget egyaránt. A napokban megrendezésre kerülő programokból szemezgettem. Jó szórakozást kívánok hozzá!

musikFabrik

Kereken húsz esztendeje, 1990-ben alapították, s a kölni székhelyű musikFabrik szinte a kezdetektől fogva a kortárszene egyik legkiválóbb, világszerte keresett előadójának számít. A „gyár” muzsikus mesteremberei ősbemutatók egész sorával gazdagították a zeneirodalmat, s az évek folyamán szoros munkakapcsolatba kerültek jelenkorunk szinte mindahány kiemelkedő komponistájával – Mauricio Kageltől a mi Eötvös Péterünkig. A komolyzenei kultúra hagyományos elkülönülésével szemben a szellemi nyitottságot programszerűen meghirdető és gyakorló hangszeres együttes a társ- és rokon művészetek legváltozatosabb területeivel és legkülönfélébb képviselőivel lép kreatív együttműködésre – legyen szó akár a tánc, a színház, a film, az irodalom vagy éppen a képzőművészetek művelőinek kísérletező kedvű produkcióiról. A musikFabrik pécsi vendégszereplése ilyesformán újszerű élményt ígér, s egy felfedezésre jócskán érdemes, nagyszerű zenekart léptet a koncertdobogóra. S ha netalán ez önmagában még nem gyakorolna ránk elegendő csáberőt, hát éppenséggel akad még más felfedezni valónk is, hiszen a hangverseny Karlheinz Stockhausen, az együttessel 2007-ben bekövetkezett haláláig együtt dolgozó kortárszenei legenda két kései kompozíciójának magyarországi bemutatójával is kecsegteti a közönséget.
Helyszín: Pécs | PTE ÁOK Aula, október 10.

Jegyek kaphatók: www.ticketportal.hu, www.jegymester.hu oldalakon és országos értékesítési hálózatában. Kiemelt jegyirodák: Filharmónia Jegyirodája (7621 Pécs, Király u. 18.), Pannon Filharmonikusok Székháza –Vasváry Ház (7621 Pécs, Király utca 19.)

Firkin - világzenei koncert

Kaleidoszkóp Vers-fesztivál berkein belül a pécsi Ifjúsági Ház falain között találkozhatunk az őrült ír zenekarral, amelyet 2008 nyarán alapított Péter János fuvolás. A FIRKIN nem más, mint a modern ír kocsmazene féktelenül vidám műfaja Magyarországon. Időpont: 2010. október (kedd) 20:00, Pécs, Ifjúsági Ház

Bölcsész Kiállítások - Lugasi Tamás Scham grafikáinak tárlata (Társadalomtudományi Szakkönyvtár)

Hagyományteremtő jelleggel először tekinthetik meg az érdeklődők a PTE BTK HÖK égisze alatt debütáló Bölcsész Kiállítások első tárlatát a Bölcsészettudományi kar Rókus utcai épületének Társadalomtudományi Szakkönyvtárában szeptember 6-a és október 29-e között.
A későbbiekben szintén a BTK hallgatóinak munkáiból várhatóak válogatások.
A megnyitó kiállításon Lugasi Tamás – scham – grafikus művész, a Pécsi Bölcsész magazin munkatársának grafikáit, borítóterveit nézhetik meg az érdeklődők az alapjukat képző cikkek társaságában.
A rajzokon a pécsi közélet, egyetem és a kultúra eseményeit követhetjük nyomon egy egyéni hangulatú utazás során, a realitás párhuzamos oldalán. A látogatók betekintést kaphatnak többek között a zombik és a Széchenyi tér, vagy az egyetem és az őslények nem mindennapi kapcsolatába is.

A kiállítás ingyenes, a szervezők minden érdeklődőt várnak a könyvtár nyitva tartásának ideje alatt (hétfő-csütörtök 9-17 óra, péntek 9-16 óra) a helyszínen.
Helyszín, időpont: PTE ÁOK Aula, Pécs, 2010. október 10. (vasárnap) 19:00

Balkán Fanatic

Legutóbb 2009-ben jelent meg szám szerint a harmadik Balkan Fanatik album. Ebben pedig az amerikai rapper, Prophet segédkezett. Ő egyébként olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Enrique Iglesias vagy Hillary Duff. Az új anyag első klipje a "Ha te tudnád”(Love Gone Wrong) című számhoz készült Los Angelesben. Ha kíváncsi vagy a 2002-ben alakult Balkan Fanatik két kipróbált hazai muzsikus több stílust – hazai és balkáni népzenét, valamint elektrót, dubot és hiphopot – ötvöző, a stúdióban és a koncerteken is vendégzenészekkel kiegészülő formációjára, megtekintheted őket:
Helyszín, időpont: Soho Dance Club, Pécs 2010. október 15. (péntek)

A cikket írta: írólány

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: