újabb események régebbi események további események
09:12
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Sírós ünnepek

2010. május 17. - Látogatók száma: 58

Az óvodában kezdődött, mikor a fiam kiscsoportos lett. Tudtam, hogy könnyen tanul verseket, mondókákat, de otthon azért teljesen más hallgatni, mint az oviban.

Eljött az anyák napja, anyukák szépen felöltözve, frizura rendben, több tucat papírzsebkendő szintén, azt hittem, első gyermekem lévén, hogy látni fogok 25 óvodást, amint a betanult versikét elszavalják és mindenki örül, mehetünk haza.
Nos, tévedtem. Az én 3és fél éves kicsinyem kipenderült a kör közepére, és belekezdett a versbe, amire már ennyi év távlatából nem emlékszem, csak az érzésre. Hogy ez ilyen, ez gyönyörű, és soha nem lennék férfi, mert ettől nagyobb öröm nincs a világon. Persze, hogy eltört a mécses. Sminknek annyi lett, de ki bánta?
Aztán a másik csemetém is ovis lett, és ez így ment éveken keresztül, hogy anya sír minden anyák napján, fellépésen az iskolában, vagy egyszerűen csak azért, mert boldoggá tesznek a gyermekeim.
Mostanában másért sírok , bár többnyire titokban, a fiam nyolcadikos, most fog ballagni, és amikor hazahozta a tablóképet, ránéztem, meg sem tudtam szólalni. Viszont egy kamasz előtt ilyen "semmiségért" sírni:)És biztos vagyok benne, hogy ez a ballagáson is így lesz, hiába, egy anya mindig sír:))
Nekem soha nem volt anyám, illetve volt, csak épp nem törődött velem, lehet, hogy pont ezért vagyok ilyen érzékeny ezzel a témával kapcsolatban. És ezért mondom azt, hogy soha nem lennék férfi, bár az apák szeretetét sem lenne szabad nélkülözni egyetlen gyermeknek sem, viszont annál szebb szó nincs a világon, amikor egy gyermek azt mondja: ANYA.

A cikket írta: anubis

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. augusztus 21. 11:17

megtekintés Válasz erre: ginesz - 2010. május 18. 23:37

Ez a nőknek a kiváltsága, hogy sirhatnak nyilvános helyen is. Én is sirtam minden anyák napján, minden ballagáson.Még az esküvőjén is sirni szeretnék majd egyszer....

Nem ciki sírni nők vagyunk és érzékenyek.
Nem kell vissza folytani..
2010. június 1. 11:37
IGEN, Laurának igaza van, Kedves Anubis!!!!!!!! szeretettel: Ági!!!
2010. május 20. 15:11

megtekintés Válasz erre: anubis - 2010. május 20. 07:37

Na igen, de ez már egy másik történet, mikor nagymama lesz az ember. Így értetted kedves Laura??

Igen, így. :) Olyan szorosan összefügg, majd meglásd Anubis, gyönyörű lesz !
2010. május 20. 07:37

megtekintés Válasz erre: Laura - 2010. május 19. 21:41

De, van "szebb" szó, én már hallottam is.
MAMI

Na igen, de ez már egy másik történet, mikor nagymama lesz az ember. Így értetted kedves Laura??
2010. május 19. 21:41
De, van "szebb" szó, én már hallottam is.
MAMI
2010. május 19. 09:21
Igen, lányok, mi nők, anyák már csak így vagyunk ezzel:)) Ááááá, az esküvőjükbe bele se merek gondolni, pedig nem az a szülő vagyok, aki nem tudja majd elengedni őket, elvégre azért születtek, hogy boldogok legyenek...de ott, akkor még nagyobb sírás lesz:))
2010. május 19. 08:25
Én is sírok minden alkalommal! :))) De a fene bánja ilyenkor a sminket! :))))))))))
2010. május 18. 23:37
Ez a nőknek a kiváltsága, hogy sirhatnak nyilvános helyen is. Én is sirtam minden anyák napján, minden ballagáson.Még az esküvőjén is sirni szeretnék majd egyszer....
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: