újabb események régebbi események további események
20:07
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
20:05
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
23:21
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
12:32
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
22:10
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
21:42
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését

Mindenki Karácsonya

2011. december 18. - Látogatók száma: 53

Van az a hely, van az az idő, van az a közösség, ahol mindenkinek lehet Karácsonya.

Nálunk, immár tíz éve tartják meg a Mindenki Karácsonyát. A város két pontján, idén 17-én szombaton a Millenniumi Parkban volt, főzéssel és műsorokkal egybekötve az egyik, a másik Aranyvasárnap, 18-án a katolikus templom előtti parkban. Én ezen vettem részt, erről szeretnék beszámolni.

Az előkészületekről csak annyit, hogy a szakközépiskola, ahol dolgozom, varrni, agyagozni és táncolni tanítja a gyerekeket és a diákok már egy hónapja készültek serényen a műsorral, a táncosok próbáltak, a többiek meg az ajándékokat készítették el az órákon. Nem kell semmi nagy dologra gondolni, színes edényfogók, illatosított csomagocskák, (amit a ruhák közé lehet tenni), égetett agyag karácsonyfa díszek, üdvözlőlapok, gyertyák sorakoztak az asztalon, a szaloncukor, a mogyoró és a zsíros kenyér mellett. A hangulat fényét a templom egyébként is meglévő világítása emelte, na és az Adventi gyertyanégyes, ami egy 2 méter átmérőjű, szépen, egyszerűen kivitelezett asztaldíszhez volt hasonlatos. A műsor alatt, aki fázott, a kihelyezett parázstartók mellett melegedhetett, bár idén kedvezett az időjárás, nem esett és nem volt fagy sem. A katolikus pap nyitotta meg a rendezvényt, pár szóval felhívva a figyelmet az ünnep mibenlétére, majd két kórus énekelt nekünk néhány dalt. Asszonyok, gyerekek, együtt, és a helyi nyugdíjas klub is előadott egy kis hálaműsort az egybegyűlteknek. Nem voltunk sokan, talán ha száz-százötven fő, de a zsíros kenyér valahogy jobban ízlik a forralt borral, vagy a teával itt, társaságban, mint otthon a meleg szobában. A gyerekek az adventi gyertyák körül szaladgáltak, az én fiam is új barátra lelt, meg kaptak mézeskalács angyalkát is. Bármilyen szerényen is, de ennél a karácsonyfánál tényleg mindenki szeme felragyoghatott, mert nem volt egyedül. Egyszerű, szinte már puritán ünnepség kerekedett a parkban és a műsort iskolánk ifjú titánjai zárták, népi öltözetben, hagyományos táncukat eljárva kívántak Boldog Karácsonyt mindenkinek.

Az ingyenes kis apróságoknak nagy sikere volt és az ünnep így még annak is élményt nyújthat, aki egyedül van. A sötétben kellemes dallamok, fahéjillat és gyerekzsivaj szállt, az ismerősök egymásra köszöntek, családias és meghitt volt a hangulat. Jó ideje nem voltam kinn a közös Karácsonyon, 7 éve már, de most nagyon tetszett. Jövőre is kimegyek a fiammal, csak hogy tudja, van az a hely, van az az idő, van az a közösség, ahol mindenkinek lehet Karácsonya.

Szeretetben gazdag Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Kép (sajnos rossz felbontású a mobilom) : a templom; a gyertyák mögött az előadás

A cikket írta: Ailet

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. január 8. 11:41

megtekintés Válasz erre: Pinokkió - 2012. január 7. 20:28

Szi A!
A szeretet gyertyái mindenkinek égnek!
Üdv,
P.

Szia P !

Ahogy mondod :)

A
2012. január 8. 11:41

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2011. december 18. 20:33

Ez nagyszerű lehetett Ailet!
Köszönjük a beszámolót!

Pussz, Tündér

Az volt, köszi, hogy itt voltál.

Puszi:A
2012. január 7. 20:28
Szi A!
A szeretet gyertyái mindenkinek égnek!
Üdv,
P.
2011. december 18. 20:33
Ez nagyszerű lehetett Ailet!
Köszönjük a beszámolót!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: