újabb események régebbi események további események
13:19
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
13:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:09
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:06
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:10
Publicbady regisztrált a weboldalra

Nem kell a csillogás

Látogatók száma: 50

Gyűlölöm a karácsonyi felhajtást, a csillogást, a képmutatást, stb...
Nekem nem ez a karácsony. Nem erről szól(na).
Már november végétől csillog, villog minden, hívogató, csábító... és egyben ingerlő is. Nem külsőségekben kellene megmutatkoznia a szeretetnek, hanem belül, bent a belső templomunkban, már aki épített magának ilyet.
Hétfőn minden eddiginél jobban elszomorodtam. Munkám során látnom kell, hogy környezetemben az emberek milyen rettenetes körülmények között élnek. Önhibájukon kívül egyre lehetetlenebb helyzetbe kerülve próbálják átmenteni magukat a következő napra, majd az azt követőre... és még csak remény sincs a változásra. Szívesen segítenék, de már nekem sincs mit adnom. Már csak egyetlen tartalékom van - a szeretet. Volt idő, amikor én magam is "megfakultam", sok mindent elvettek tőlem, sok mindentől megfosztottak, de egyet nem tudtak elvenni tőlem... a szeretetet.
Ha kérhetnék, s kérésem meghallgattatnék, emberibb életet kérnék minden embertársamnak; olyan életet, melyben a szenvedés, a nélkülözés ismeretlen.

Nem kell a csillogás, a felhajtás, a ..., miközben emberek ezrei számára a karácsony (is) csak szomorúság és nélkülözéssel teli esemény.

Csendre vágyom... Ilyen házikóban szeretném tölteni a karácsonyt, távol a világ zajától!

A cikket írta: hamisgyöngy

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Aranyosak vagytok!!! Jó itt lenni...

Csak szépet és jót kívánok Nektek!!

megtekintés Válasz erre: Tündér

A csendes és meghitt Karácsony melegét kívánom neked kedves Hamisgyöngy!

Pussz, Tündér

Csatlakozom Tündér! :-)
A csendes és meghitt Karácsony melegét kívánom neked kedves Hamisgyöngy!

Pussz, Tündér
 
Minden mondatoddal egyetértek. Az utolsó gondolatsorral is.
Szia Hamisgyöngy!

Én azért elmélázok azon, ha azok a színes csecsebecsék nem lennének nem hiányozna kicsit? Bár a túlzásokat nem szeretem, de az esti fények nélkül nem igazi a bp.-i körút sem. Talán a hiányzó harmóniát akarják jól-rosszul pótolni a pompával. Ha már az nincs, legyen zajos a kép. Legalább. A külcsín eltakarja a hibákat némiképp és elvonja a figyelmet a bajokról. Talán épp ez a szándék. Nem biztos, hogy képmutatásból, de én személy szerint magányosnak érezném magam a zaj, a gyerekcsacsogás és a villogó színes égők nélkül. Mindennek meg kell adni a kellő figyelmet túlzások nélkül, akkor talán rátalálunk az egyensúlyra. Én erre törekszem és ezt kívánom mindenkinek. Legyen mindenkinek olyan Karácsonya, amilyenre vágyik! Neked is.

Üdv: Ailet
Én sem szerettem soha a felhajtást. Nagy ívben kerülöm a várost, ami ilyenkor fel van cicomázva. Ismerem, mert munkám során oda-vissza folyamatában láttam, a diszítést. A mindenki karácsonyfája felállítási ceremóniát az ablakból néztem végig és vetettem rá egy pillantást az utolsó napon.
Mi van az emberben legbelül, számomra az a fontos!
Ahol szeretet van .... ott nincs szükség a felszínes csillogásra, még a nélkülözés is elviselhetőbb.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: