újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

London Dungeon +18

Látogatók száma: 113

A Dungeon megtekintése életem egyik legnagyobb élménye volt, a erre jártok, ki ne hagyjátok!! A plusz 18 itt nem a szexre utal, a képek és a tartalom is olyan, hogy csak erős idegzetűeknek ajánlom.

A London Dungeon egy igazán "rémisztő hely. (1. kép) Már kint a várakozási idő alatt elég elrettentő figurákkal lehet találkozni. A legszebb az egészben, hogy amit bent látsz, az a középkori valóság.
Az első teremből furcsa öklendezős hangokat hallottunk. Először valami kocsmahangulatot idézett bennem, de jobban megnézve kiderült, hogy a dézsa fölött a viaszfigura bizony vért hány. (3. kép) Itt még elsütöttem a fényképezőgépet, de beljebb már tilos volt.
A hely a középkori kínzásokat valamint az orvostan kezdeti boncolásait mutatja be, amit akkor élő embereken végeztek, többnyire érzéstelenítés nélkül. Élethű viaszfigurákkal mutatják be ezeket. Borzalmas, de mégis látni kell!
Az egész egy jól megszervezett előadás. Csoportonként lehet bemenni és részt venni a bemutatókban. Színészek vezetik a csoportot. Fényképezni sajnos nem lehet és az élményt leírni is nehéz. Bár angolul beszélnek, azok is megértik, akik nem tudják a nyelvet. Van ítélőtábla, ahol a mi esetünkben paráznaságért kellett ítéletet hozni...nekünk, majd a következő helyiségben végrehajtották a máglya általi halált. Igaz, egy férfit választottak, akinek el kellett olvasnia mi fog történni. Nagyon jól meg volt csinálva, beállították a máglyára, ami valódi tűzként lobogott, de a trükk érezhető volt, hiszen meleget nem adott, biztosan így csinálják a filmekben is. Amikor már csak a parázs maradt a férfi helyén egy elszenesedett csontváz volt. Kislánya elég kerek szemekkel kereste az apukáját. (Nem volt annyira kislány, 16 körüli). Mi mentünk tovább, de én hátranéztem, ekkor láttam előbújni az urat a másik oldalról. Hogy hogyan került oda, azt csak ő tudja és akinek elmesélte. Egy másik helyiségben a szemünk láttára "szedtek" szét egy embert, majd a csoportból kiválasztottat most a fejétől szabadították meg, még vér is csapódott ránk a sötétben, ami természetesen víz volt.
Tovább menve megismerkedhettünk a férfi nemi szerv daraboló szerkezettel, melyből három méret is volt és elmondták, nem tőből és egyszerre, hanem apródonként darabolták a vallatott páciens eme nemes szervét. Hogy a hölgyek se maradjanak ki, egy nagy kampós vasat láthattunk, mellyel szintén a csoport egyik tagján illusztrálták ahogyan behajolva hátulról lendületből aláakasztják a szerszámot. Mivel elég nagy a beleélő képességem, bizony beleborzongtam.
Már nem emlékszem mindenre, de rengeteg élményben ijesztésben volt részünk, amikor is elértük az akasztásunk helyszínét. Mindenhol figyelmeztető táblák és el is mondják, hogy szívbetegek, gerincsérültek, nyaki problémákkal küzdők ne próbálják ki. Szerencsére minket egyik dolog sem érintett, így beülhettünk abba a szerkezetbe, ami az akasztás érzését imitálja. Egészen pontosan egy szabadesést, amit akkor még nem tudtunk. Beültünk egy korláttal ellátott székbe, majd teljesen függőlegesen a magasba emeltek bennünket, miközben folyamatosan beszéltek. Nem értettem mindent, de azt hiszem a halálos ítéletünket mondták, majd a legváratlanabb helyzetben meghúztak egy kart, amikor is teljes sebességgel lezuhantunk ebben a függőleges helyzetben. Hogy mit éltünk át egy másodperc alatt, az az ötödik képen látható.
A negyedik kép az amolyan turista pénzbeszedés, beállhatsz a díszletbe, lefényképeznek, amit megvehetsz. Megvettük :-)

Több ijesztgetős hely is van, a hetedik képen egy ilyen előtt csalogató autó. Mozgásérzékelővel ellátva, amikor elmész mellette az utcán pöfög, füstöl és sátáni hangokat ad. Na, az első ijedtség után jót nevettünk, de miután már voltunk egy ilyen rémisztgetős helyen, oda már nem mentünk be. Bizony nem olcsó a belépés sehová...

A második kép már nem tudom éppen hol készült, de a hatodikon a férfi élő. Ő azzal foglalatoskodott, hogy a viaszfigurák közé ült mozdulatlan, majd hirtelen felugrott. Na, szegényt úgy gyomron vágtam, majd lehülyéztem,ahogy azt kell, aztán persze jót nevettünk és elnézést kértem. Így jár aki engem ijesztget.

A cikket írta: MindenHatÓ

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Eléggé félelmetes!
Kedves MindenHatÓ!

Belegondolni is szörnyű, hogy mit élhettek át elődeink, avagy mit nem éltek túl, sok esetben ártatlanul. . :(
Köszönjük a látványos cikket, valóban borzasztó, de látni kell mégis, és sajnos ez a múltunk.
Reméljük a jövő csak szebb lehet!

Ui: Látom jól megoldottad a levéltémánkat, köszi!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: