újabb események régebbi események további események
23:00
Tündér módosította a naplóbejegyzését
23:00
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
19:49
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
23:56
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Munka

2010. augusztus 7. - Látogatók száma: 12

Azt hittem képes lennék pár órát dolgozni. Volt egy hírdetés és elmentem, mert azt hittem valóban az aminek mondják. Adminisztráció, irodai munka.

Én naiv egyértelműnek gondoltam. Vagyis számomra az irodai azt jelenti bemégy egy helyiségbe és eléd tesznek egy halmaz iratot amit fel kell dolgozni, esetleg számítógépbe bevinni, mint egy adatbázist, amit később plusz adatokkal kell majd feltölteni.

Na mekkora tévedés!!!!
Nem az irodai az az elbeszélgetés volt amin részt vettünk. Többen . Majd volt egy képzés, nem mondom, lehet kitaláljátok majd.
A képzés arról szólt, hogyan " palizod be" ügyesen a naiv interjú alanyt.
Aztán kitöltöd a kérdőívet, és aztán a cég irodájából felhívhatod a kérdezetteket és meghívod egy tájékoztató bemutatóra, ahol megismerkedik a termékkel és ott a megfelelő manager felkelti az érdeklődését, és vásároltat a jóemberrel ebből a készülékekből.
Elmentem megnézni milyen a felmérés.
Számomra nagyon fárasztó volt, egy más után két nap, korán kelni rohanni időre és cipekedni holmi reklám anyagokkal, mert azt ki kell állítani, ja és bizonyos helyeken a saját költségeden amit be kell fizetni a helypénzt.
nagy áruházaknak kell kifizetni a helypénzt, mert bizonyos időre bérbe veszed a cégtől a helyet, ahol a boltba érkező és pénztártól távozó embereket megkérdezel szokásaikról, és ügyesen kérdezd, mert el kell kérned a telefonszámát is, hogy visszaellenőrizzék, vagyis később meghívd a kérdezettet egy bemutatóra,a melyre ugyan ígérsz neki ajándékot, de egy bizonyos idő tartamú "kezelést" kap cserébe, ha kéri.

Aztán meggyőzik, hogy jobb, ha otthon tart bemutatót és meghívja a szomszédokat is. ha lehet meghatározzák a szomszédok számát is. Ott valóban kap ajándékot, de nem nagyot, de kap.

kap névnapi és születésnapi üdvözlő lapot. Amennyiben nála köttetik üzlet, akkor az üzletnek megfelelően kap ajándék tárgyat is.

Ha ügyesen dolgozol és sok ismerőst be tudsz vonni és szervezni bemutatókat, akkor a pénzed a forgalomnak megfelelően alakul.

Ha piramis elvet nézzük, mert valahol az is van, és magad után be tudsz ebbe embereket szervezni jöjjenek irodai munkára, akkor kapsz jutalom összeget és valamennyit majd az Ő általa hozott jövedelemből is kapsz

Hát ez nem az én gyomromnak való dolog, és én rosszul hazudok, mert nem egy hazug és átverős típus vagyok, így nem tudtam bele menni, ráadásul a lelkem is megsínylette a dolgot. el kellett menni az orvoshoz.

sajnos a betegségem nem teszi lehetővé a korai kelést, mivel a problémám összetett és nem tudok korán kelni.Nem bírok felkelni hajnali 5-6 óra tájban és elindulni. Képtelen vagyok és szédülök és elájulok. Szóval nem az én műfajom.

Mint az sem, hogy több százezer forintos dologról győzzek meg valakit, amiről nekem sincs igazi információm.

Ja adalék, hogy a készüléket kedvezőbb áron magam is van lehetőségem megvenni. Igen rokkant nyugdíjból a fenntartási költséget nem tudom fedezni, de a készüléket feltétlen megveszem. Ja és azért megyek dolgozni, mert felvet a pénz nem? Ha lenne annyi pénzem, akkor nem munkára jelentkeznék!

Szóval a mai kaotikus társadalmunkban nem csoda, ha mindenki Budapesten az ország fővárosában szeretne élni, dolgozni, mert ott jók, vagy jobbak a bérek mint máshol.
Valamint mindenki politikus szeretne lenni. Igen én is szeretnék az lenni, mert azokat megfizetik és keresnek pénzt, amit mi nem látunk egy év jövedelmének sem, Ők egy havi pénznek kapják.

Nevetséges, és felháborító, a banki elnök jövedelme körüli vita is, mert mi az, hogy nem lehet csökkenteni, ha nincs miből fizetni nincs.
A termelő munkán meg alig adnak bért, hol ott ott keresik meg, vagy termelik meg azt, amit fent elvernek akárhova.

Apám jut ilyenkor az eszembe, aki kétkezi munkásként mindig azt mondta:
-Addig amíg az én kenyeremet eszed, az van, amit én mondok, és azt csinálod, amit kérek tőled!

Igaza volt, Ő termelte ki a család kenyerét, Ő is osztotta be, kinek mennyi jár.
Nem mi fogyasztók határoztuk meg mi hova menjen, hanem Ő mi mire kell.
És igaza volt.
Talán így kellene ma is, és nem lenne ez a káosz.

Sok ember munka nélkül, míg más dőzsöl, jól él, sokaknak ház sincs a feje felett.

A gazdagok tábora nő és egyre nagyobb és több vagyonos ember él olyan szinten, ami felfoghatatlan emberek számára, a másik oldalon pedig nyomor és szegénység
éhség és árvíz és nincstelenség.

Volt ez az ország már egyszer a hárommillió kivándorolt országa, de úgy látom a magyar még ma sem lelé helyét e hazában !

Ez szomorú. Egyszer már elhangzott, hogy akinek nem tetszik mehet az országból. Akkor ment ki a fiam is külföldre és ott elismert dolgozó lett.
Nem is szándékozik vissza jönni. Ha kérdezem miért? azt válaszolja éhen halni?
Nem , kint megvan és jól meg van.Él, boldog , dolgozik és senki nem mondja menjen amerre akar, nincs rá szükség.
Csak itthon mondták menjen el.
sajnálom, mert így én sem vagyok boldog. És a szomorú magyar nem jó . A szomorú kedvtelen és keseredett ember soha sehol nem jó.
Vajon erre mikor jönnek rá a vezetők, hogy csak azt lehet szorítani ahol van mit. Ahol nincs mit szorítani ott nincs nyereség sem. Én már nem veszíthetek, csak láncot.
Így lesz még ez az ország újra a kivándoroltak országa, mert nem vagyok egyedül és sokan nem vagyunk egyedül, és sokan panaszkodnak.

Miért csak a bank elnökére vonatkozik az EU-s bér, miért nem mindenkire, és miért nem lehet betiltani az olyan munkahelyeket, ahol nem termelés vagy nem valódi munka folyik, hanem ügyeskedés, ál tevékenység!

Akkor ez a cég sem folytathatna ilyen megtévesztő felmérő munkát, mert nem munkát, biztosít, hanem terméket akar értékesíteni amihez a magyar gazdaságnak semmi köze, mert nem itt állítják elő, itt csak értékesíteni akarják, és nem akárhogyan!
Miért lehet itt mindent megcsinálni?

A cikket írta: Divi Éva

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. augusztus 7. 22:59
Sok probléma, amire bizonyos válaszokat most ígérnek. Az hogy ebből lesz-e valami?! Kirúgtuk az IMF-et (én személy szerint nem bánom), állítólag megint a belső fogyasztásra kellene építeni a magyar gazdaságot (amikor vezettünk a kelet-európai országok között, ez húzta mo-t) és már lehet pálinkát főzni legálisan... és még mindig 1,5M-3M ember lopja a többségtől (nemsoká kisebbség) a kenyeret...
Szóval, nem tudom mi lesz:-(((
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: