Burgonyapuffancs recept
2012. február 3. - Látogatók száma: 703
Válasz erre: Virág
És kanállal szaggatod ki, vagy ki van nyújtva és úgy?
Válasz erre: zsoltne.eva
Nos én minden kombinációval együtt készítettem el. Lehet akárminek is nevezni, de olyan a formája mint a fánk, de legyen lángos, nem bánom, de akkor is kerek, kis mélyedéssel a közepén, de nem úgy, hogy át is szakadjon. Nagyon guszta és finom. Most irigykedj, mert amíg te leírtad, én megsütöttem, és a kis torkos (ja az én vagyok) mind megeszi. Petőfi rostélyos készül hozzá, tehát nem a cukor a domináns a tésztában. :-)
Válasz erre: Virág
Irtó jó név a labdacs! :)
De a fánkba nem kéne cukor is? Vagy vaj, vagy valami?
Válasz erre: zsoltne.eva
Én is szeretem a burgonya labdacsot... most mehetek vissza élesztőért! :-)
A lányom meg tócsnit szeretne, ahhoz nem kell élesztő!... Akkor mi legyen?
Mégis csak burgonya fánk! :-)... hogy neked se legyen igazad! :-)
Illik hozzá még a Petőfi rostélyos! :-)
De a fánkba nem kéne cukor is? Vagy vaj, vagy valami?
A lányom meg tócsnit szeretne, ahhoz nem kell élesztő!... Akkor mi legyen?
Mégis csak burgonya fánk! :-)... hogy neked se legyen igazad! :-)
Illik hozzá még a Petőfi rostélyos! :-)
Válasz erre: zsoltne.eva
Csakis finoman kinyújtva, pogácsaszaggatóval kiszúrva és az ujjaim között mintha csak fánkot akarnék egy kis mélyedésig húzom csak szét és úgy dobom a forró olajba.
Majd lehet, hogy kipróbálom így is, krumplisfánk. Kedvet kaptam! :)