Sós vagy édes? - Burgonyás lángos és b. fánk recept
2012. február 11. - Látogatók száma: 494
Válasz erre: Virág
Épp azon agyaltam, hogy azt hiszem, hogy tettem tojást is a tésztába, talán mind a kettőbe vagyis még az egészbe az elején. A fánkba amúgy is kell.
Ez nagyon jól hangzó recept a szilvával, majd nyáron kipróbálom. :)
Viszont ezt az élesztős cukros dolgot majd kipróbálom.
De képzeld, hogy én kicsi fánkokat gyártottam és először 3 féle módon, úgy hogy az 1. csak simán ki volt szaggatva, a 2. közepébe nyomtam egy lyukat, de nem szakítottam át teljesen, és a 3. közepét ki is lyukasztottam. Az első kettőnél gömböcök lettek, a lyukas sült meg legszebben. :)
De nem lyukat kell nyomni bele, mondom, hanem megfogod a két kezeddel lazán a kis pogit és alulról kis mélyedésig húzod, finoman, érzéssel, hogy ne lyukaszd ki és a lapos fele kerül először az olajba.
Válasz erre: zsoltne.eva
Így még sosem tettem bele az élesztőt, mint azt Laci bácsitól láttam...
Az élesztőt egy kanál cukorral addig keverte, míg teljesen híg állagú lett, pici vizet tett hozzá a végén, és így ebben a híg állapotában belekotorta a krumplis, lisztes, picit sózott, (felvert tojásos) masszába, se perc alatt összedolgozta, pihentette, majd lisztezett deszkára kiborítva, kb. egy centisre kinyújtva, kiszúrta közepes pogácsaszaggatóval és még mélyedést se vájt bele az ujjával, csak a forró olajba tette szépen sorban. Szép pirosra sütötte mindkét oldalát. (Papírra szedte).
Tudod mi volt e mellé? A fenébe pont ezt nem jegyzeteltem!
Pulyka szelet husi sózva, borsozva (3 db), éppen csak érintve a lisztbe mártotta, majd forró olajban elősütötte. A husikat kiszedte, majd az olajba tett összedarabolt kék besztercei szilvát meg aszalt szilvát is, meg a jó ég tudja (találd ki) még valamit?... kész mártás alapja volt por alakban, amit felhígított, összekeverte. Ebbe a mártásba (szószba) tett egy kicsi cukrot, fahéjat is, majd visszahelyezte a husikat, és készre párolta. Mielőtt azonban kész lett volna, öntött hozzá egy pici igazi szilvapálinkát. Bizony... A tálalás fontosságát mindig kihangsúlyozza, de olyan szép tál, mint amit ő használ nekem nincs. :-(
Ez nagyon jól hangzó recept a szilvával, majd nyáron kipróbálom. :)
Viszont ezt az élesztős cukros dolgot majd kipróbálom.
De képzeld, hogy én kicsi fánkokat gyártottam és először 3 féle módon, úgy hogy az 1. csak simán ki volt szaggatva, a 2. közepébe nyomtam egy lyukat, de nem szakítottam át teljesen, és a 3. közepét ki is lyukasztottam. Az első kettőnél gömböcök lettek, a lyukas sült meg legszebben. :)
Válasz erre: Virág
Főleg, ha két férfi, hihi. :D
No, de most 3 is volt, mert apámnak és anyámnak is jutott. :)
Milyenek az egyszerűbb változatai?
Az élesztőt egy kanál cukorral addig keverte, míg teljesen híg állagú lett, pici vizet tett hozzá a végén, és így ebben a híg állapotában belekotorta a krumplis, lisztes, picit sózott, (felvert tojásos) masszába, se perc alatt összedolgozta, pihentette, majd lisztezett deszkára kiborítva, kb. egy centisre kinyújtva, kiszúrta közepes pogácsaszaggatóval és még mélyedést se vájt bele az ujjával, csak a forró olajba tette szépen sorban. Szép pirosra sütötte mindkét oldalát. (Papírra szedte).
Tudod mi volt e mellé? A fenébe pont ezt nem jegyzeteltem!
Pulyka szelet husi sózva, borsozva (3 db), éppen csak érintve a lisztbe mártotta, majd forró olajban elősütötte. A husikat kiszedte, majd az olajba tett összedarabolt kék besztercei szilvát meg aszalt szilvát is, meg a jó ég tudja (találd ki) még valamit?... kész mártás alapja volt por alakban, amit felhígított, összekeverte. Ebbe a mártásba (szószba) tett egy kicsi cukrot, fahéjat is, majd visszahelyezte a husikat, és készre párolta. Mielőtt azonban kész lett volna, öntött hozzá egy pici igazi szilvapálinkát. Bizony... A tálalás fontosságát mindig kihangsúlyozza, de olyan szép tál, mint amit ő használ nekem nincs. :-(
Válasz erre: zsoltne.eva
Hát estére nekem sem szokott maradni... visszatérve a mennyiséghez, én mindennek a felét veszem, mint ami mennyiséget te itt leírsz, nyilván... itt nincs férfi a háznál, aki se perc alatt eltüntetné az egészet! ... Még emlékszem! :-)
De mi is szeretjük, így az a jó, ha ízlik a vendégnek is, tehát ha ilyennek nekiállunk, ne sajnáljunk akár többet készíteni.
Az én főszakácsom (kedvencem) a Laci bácsi. :-) Tőle ennek sokkalta egyszerűbb változatait is láttam már. Nem győzöm jegyzetelni!... és a tálalás? Hát már azért érdemes nézni az öreget! :-)
No, de most 3 is volt, mert apámnak és anyámnak is jutott. :)
Milyenek az egyszerűbb változatai?
De mi is szeretjük, így az a jó, ha ízlik a vendégnek is, tehát ha ilyennek nekiállunk, ne sajnáljunk akár többet készíteni.
Az én főszakácsom (kedvencem) a Laci bácsi. :-) Tőle ennek sokkalta egyszerűbb változatait is láttam már. Nem győzöm jegyzetelni!... és a tálalás? Hát már azért érdemes nézni az öreget! :-)
Válasz erre: zsoltne.eva
Mondtam én!... :-)
De nem lyukat kell nyomni bele, mondom, hanem megfogod a két kezeddel lazán a kis pogit és alulról kis mélyedésig húzod, finoman, érzéssel, hogy ne lyukaszd ki és a lapos fele kerül először az olajba.