Sajtos kocka
2017. december 31. - Látogatók száma: 101
Válasz erre: Tündér
Hogyan csinálod azt a lilakáposztát, Emillió? Ma vettem két fejet is, de csak reszelve szoktam salátának, egy kicsit sózva, löttynyi olivaolaj, kupicányi balzsamecet, csepp folyékony édesítő és salátafűszerkeverék. Szóval mi a titkod?
Pussz, Tündér
Megdinsztelem, mint a káposztás tésztának vagy a Kapusznyik töltelékének szoktam a fehér fejes káposztát!
Dinsztelt lila káposzta
A káposztát lereszelem, vagy aprítóban apróra vágom. Lesózom, és egy órára félreteszem.
Addig egy fej hagymát szintén apróra vágva zsiradékon (lehet olaj, kacsa vagy libazsír, mangalicazsír is) üvegesre párolom.
Ha a káposzta már levet engedett, jól kinyomkodva a hagymához teszem. Megszórom köménymaggal, és kavargatva puhára párolom. Ha nagyon száraznak találom, akkor kis vizet adok hozzá. Közben ecetes-cukros salátalevet készítek, és ha már puha a káposzta, akkor ráöntöm a káposztára. Ha még nem kellően fűszeres, akkor után ízesíthetem.
Sültek mellé melegen tálalom!
Pussz: emillio
Válasz erre: emillio
Kedves Tündér!
Én mindig csak olyan receptet teszek fel,
amit egy kicsit a saját ízlésem szerint át
variáltam, és kipróbáltam! Ezt az omlós
sós rágcsát pl.: még tavaly dec.27-én
sütöttem meg, (2 tepsivel) és hiába
spóroltam vele, - tegnapra elkopott! Ma
kénytelen leszek ismét sütni valami sósat,
de még nem találtam ki, hogy mit! Még az
is tervbe van, hogy egy jó diós hókiflit is
alkotok, mert a dió, - az nagy kedvencem!
Lila káposztám van itthon, tehát azt fogok
dinsztelni a konfitált malacsült mellé! A
körete hagymás krumpli, vagy krokett lesz,
még nem döntöttem el!
Pussz: emillio
Pussz, Tündér
Válasz erre: Tündér
Emillió, te mindig elvarázsolsz! Lehet ezt csibezsírral is, mert amúgy kacsazsírral biztosan brutál jó!
Pussz, Tündér
Én mindig csak olyan receptet teszek fel,
amit egy kicsit a saját ízlésem szerint át
variáltam, és kipróbáltam! Ezt az omlós
sós rágcsát pl.: még tavaly dec.27-én
sütöttem meg, (2 tepsivel) és hiába
spóroltam vele, - tegnapra elkopott! Ma
kénytelen leszek ismét sütni valami sósat,
de még nem találtam ki, hogy mit! Még az
is tervbe van, hogy egy jó diós hókiflit is
alkotok, mert a dió, - az nagy kedvencem!
Lila káposztám van itthon, tehát azt fogok
dinsztelni a konfitált malacsült mellé! A
körete hagymás krumpli, vagy krokett lesz,
még nem döntöttem el!
Pussz: emillio
Pussz, Tündér
Válasz erre: emillio
Kedves tündér!
Megdinsztelem, mint a káposztás tésztának vagy a Kapusznyik töltelékének szoktam a fehér fejes káposztát!
Dinsztelt lila káposzta
A káposztát lereszelem, vagy aprítóban apróra vágom. Lesózom, és egy órára félreteszem.
Addig egy fej hagymát szintén apróra vágva zsiradékon (lehet olaj, kacsa vagy libazsír, mangalicazsír is) üvegesre párolom.
Ha a káposzta már levet engedett, jól kinyomkodva a hagymához teszem. Megszórom köménymaggal, és kavargatva puhára párolom. Ha nagyon száraznak találom, akkor kis vizet adok hozzá. Közben ecetes-cukros salátalevet készítek, és ha már puha a káposzta, akkor ráöntöm a káposztára. Ha még nem kellően fűszeres, akkor után ízesíthetem.
Sültek mellé melegen tálalom!
Pussz: emillio
Istenien hangzik, köszönöm a receptet!
Pussz, Tündér