újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

HÍREK - halálra gázolták a segíteni akaró autóst

2014. július 27.

Vissza a naplóhoz

http://www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/07/27/halalra-gazoltak-egy-balesetnel-segito-autost-az-m3-ason/#sl

Bármelyikünkkel előfordulhat!

Mitől lettünk ennyire közönyösek mások iránt? Ha emlékezetem nem csal, még a KRESZ szerint is illene segítenünk a bajba került autós társainknak, igaz, hogy 1975-ös a jogosítványom, de gondolom, ez nem változott.

Aki régi autós, bizonyára maga is került már olyan helyzetbe, amikor az autós társai segítségére szorult, vagy ő maga próbált másnak segíteni Nem tagadom, velem már mindkettő előfordult.

Igaz, a mobiltelefonoknak köszönhetően, szükség esetén könnyű és gyors értesíteni a sárga angyalt és a rendőrséget egy-egy baleset kapcsán, ám a személyes azonnali segítséget semmi sem helyettesítheti.

Az autók folyamatos technikai fejlesztéseinek eredményeként a sofőrnek egyre kevesebb és könnyebb a dolga, koncentrálhat az útra és a közlekedési körülményekre, csakhogy a vezetők emberi kvalitásai nem nőttek arányosan az autók fizikai változásaival. Még mindig hajszolják a kocsit, legyőzni minden más közlekedőt, és semmi más nem számít.. Sajnos, már nem egyszer előfordult, hogy a bajba került autóst elütötték.

Hé, emberek! Nem az autó teszi az embert! Bárki bajba kerülhet, s neked is szükséged lehet mások segítségére! Mi lesz, ha mások is úgy viselkednek veled, ahogyan te teszed velük?

A bejegyzést írta: Yolla

Hozzászólások

időrendi sorrend

Nos ez nem ilyen egyértelmű. 24. éve dolgozom autópályán és vannak tapasztalataim. Nem is kevés.. Nem véletlenül vagyunk úgy kiképezve hogy az azonnali elsősegélynyújtásnál sokkal fontosabb a helyszín biztosítása és ez nem csak üres szóbeszéd. Ha baleset történik akkor azonnal elkezdek hátrafelé haladni és lassítom az autókat. Enélkül sokkal több áldozat lesz mint az eredeti ütközésből. Nagyon komolyan vegyétek ezt figyelembe mielőtt odaszaladnátok egy felborult vagy sérült kocsihoz.
ha mások is úgy viselkednek veled, ahogyan te teszed velük - megvalósult a bibliai parancs, tedd azt a felebarátaiddal, amit magadnak kívánsz.
Nem tudom mi viszi mégis rá az embereket, hogy segítsenek a bajbajutotton? De van ilyen. Talán a saját természete. Ismeretségi körömben előfordult. E nélkül még most is ott dekkolna a bajba jutott, ahol leragadt, tőlem pár kilométerre. Elrontva az egész estémet, éjszakámat, randimat.
Hinnem kell benne, ha egyszer ezen túljutott. Tudom is.
Az egy más kérdés, hogy miért teszi meg az egyik ember a másikkal azt, hogy segít rajta, vagy nem. Az már teljesen személyes. Tőle függ, attól a személytől.
Nem tudom olvastad e, de erről egyszer már írtam egy szöszt. Tudod. Amikor a "barátom" tőlem 12 kilométerre lerobbant. Nem volt az egy egyszerű. Még ma is ott lenne az út szélén, ha az a valaki nem siet a segítségére. (Meg még sokan!)
Akkor tudja meg az ember, hogy kire számíthat, ha baj van. Ez ilyen egyszerű.
De tudod mi a szomorú? Hogy ezt olyan hamar elfelejti a bajbajutott...
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: