újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Hagymaleves

2014. augusztus 29.

Vissza a naplóhoz

Ma készítettem életem első,de nem utolsó hagymalevesét.Mert ugye szegény ember azzal főz,amit talál.(főleg,ha a bolt messze van)
A leveszöldség itt 2-3 répa,egy jó darab zeller,egy kis csokor fodros petrezselyem és egy jókora darab póréhagyma,mindez szépen összecsomagolva.Külön lehet kapni karalábét.Ezek nem ismerik a petrezselyem gyökeret?Nos a póré ugye adott volt,vágtam még könnyek között egy fej vöröshagymát is és kevés vajon elkezdtem sütögetni,majd amikor úgy gondoltam,már jó a színe,meghintettem egy kanálnyi liszttel és felengedtem húsleveskockából készült alaplével.Az előző currys csirkétől maradt tejszínem is(kitotóztuk a boltban melyik poharas akármi lehet az,hiába nagy előny a nyelvtudás!)Amikor a hagyma már szinte szétfőtt levettem a tűzről,kevés borssal ízesítettem még,majd a kézimixerrel jól szétverettem.Maradt kis krumplipürém is azzal dúsítottam,ne menjen kárba,majd a tejszínt öntöttem bele és összekavartam.Selymes püréleves lett.Sajt is akadt a háznál,így kenyeret pirítottam és egy szelet sajtot rátéve,kis isdőre a micróba tettem,hogy a sajt ráolvadjon.Ez nem volt jó ötlet,inkább a sütőbe kellett volna kis időre,mert így a kenyér megpuhult,de azért én jóízűen megettem:)
Ezzel megvolnék,de mi legyen a második fogás?Törtem a fejem.Nos nézzünk szét a neten,tésztából mit lehet kihozni?Így készült egy csőben sült tészta.
Míg főtt a tészta,elkészült a többi hozzávaló is.
Felvágottat felkockáztam apróra.
Készítettem egy besamellt,amihez tojássárgájával elkevert tejfölt adtam
A kifőtt tésztát összekevertem a tejfölös besamellel és a felvágottal,meghintettem reszelt sajttal és mehetett a sütőbe.
Nagyon egyszerű,gyors tésztaétel.Ízesíteni bármivel lehet.
Savanyú ubi van azzal fini.
Csak kreatívan!Muszáj:)
Anyu

A bejegyzést írta: Anyu

Hozzászólások

időrendi sorrend

A savanyú tojáslevest nagyon szeretem!Tényleg még valamit sütni is kéne!Valami linzer félét összeütök ebéd után.Hol ez nincs,hol az,úgyhogy szűkek a lehetőségekPuszi legyen szép a hétvégéd!

megtekintés Válasz erre: Anyu

Sikere volt a hagymalevesnek:)
Picurkámnak azt mondtam püréleves,azt mondta,ez jó.Fiókámnak feltálaltam este a tetején a sajtos pirítóssal,és Neki is ízlett.Ezek szerint jól kreatívkodtam:-)

Ahogy leírtad, nem lehet az rossz? Ha én nem is szeretem..., de hogy őszinte legyek ezt is csak rávágom, mert még nem is készítettem ilyet, inkább egy jó savanyú tojáslevest, azt is meg lehet ezzel-azzal bolondítani..., de most tojásom sincs...

Mostanában viszont rámjött a sütés,... pite-pite, ma almáspite volt, legutóbb meg túrós... ezt nem lehet elrontani és egyelőre megunni. Már a széleitől egyszer jóllaktunk, most egy kicsiti el is pilledtem tőle...

Kellemes délutánt neked! :-)))
Szia,
Éva
Sikere volt a hagymalevesnek:)
Picurkámnak azt mondtam püréleves,azt mondta,ez jó.Fiókámnak feltálaltam este a tetején a sajtos pirítóssal,és Neki is ízlett.Ezek szerint jól kreatívkodtam:-)
Köszönöm!Megtaláltam.
"Csak kreatívan!" kedves Anyu!

Most már nem úszod meg, mert sokáig kerestem, hogy neked kedveskedjek vele... Az istennek sem jutott eszembe a címe. Végre megtaláltam!

Jó szórakozást!

http://www.felesegek.hu/cikkek/mindennapjaink/csak-kreativan/burits_10023

Puszi,
Éva
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: