újabb események régebbi események további események
21:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:33
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Új lehúzás !

2015. március 25.

Vissza a naplóhoz

Sajnos az már szinte megszokott, hogy boltok, piacok, környékén különféle szöveggel kéregetnek, vagy állomások, buszpályaudvarok mellett.
Na de a napokban sorozatos kéregetésnek voltam áldozata, és tanúja.
Több fiatal a városunkban még csak nem is a belvárosban, hanem a belvárostól kicsit távolabb körbe kéregette a nyugdíjasokat, vagy éppen táskával járó-kelő embereket!
Szöveg:
- Elnézését kérem, hogy így idegenül megszólítom, de bajban vagyok, haza szeretnék menni .......... ( egy közeli település megnevezve), de kevés a pénzem, ellopták a tárcámat és nincs nálam pénz elég, hogy hazamenjek.

A kért összeg 200,- Ft körüli, vagy ha épp nincs nálad annyi apró, az is elég, amennyit tudsz adni, majd kérek még mástól is.
Adtam, s láttam mások is adnak, másoknak.
Ismerőstől megkérdeztem , hogy neki melyik települést mondták, de másikat, mint amit nekem mondott a fiatalember. Nem vagyok rasszista, de sajnos ezen fiatalemberek mindegyike a kisebbség erőteljes munkaképes tagja lehetne, de hát nem tudom mi okból, de kéregetnek, hogy összejöjjön a pénz, hogy mire? Na csak találgattunk, hogy, esetleg cigire, italra, drogra? Az biztos volt, hogy nem utazásra.
Nem ítélkezem, de valóban jobb lenne, ha mint régen bizonyos juttatások munkanapok letöltéséhez lennének kötve, és lenne is munkahely, nem csak sepregetős közmunka program.
Aktív koromból tudom, hogy anno volt a járulék letöltött folyamatos napokhoz kötve, s voltak akik ezen napoknál egy perccel sem dolgoztak tovább, de addig bizony keményen húzták az igát!!
Sajnálom ami a jövő nemzedékére vár ezek mellett !!

A bejegyzést írta: Divi Éva

Hozzászólások

időrendi sorrend

sajnos az ilyen "kéregetők" miatt végül azok nem kapnak, akik pedig megérdemelnék.
Sziasztok !

Bizony, ha olykor a kéregetőt meglepjük a kért kívánságával nagyon meg tud lepődni, de én sajnos ismerek olyat aki azt is nagy szeretettel fogadja, mert ő valójában rászoruló, s neki nem italra, hanem a kettőjük fenntartására kell minden. Elfogadja és kézcsókkal hálálja még a far-hát csomagot is, és a kenyérnek, vagy bármi élelemnek és ruhának egyformán örül. Őt elüldözik a rend szigorú őrei, míg a kéregető ifjakat a kutya sem bántja, holott ezt kellene meggátolni, és munkát biztosítani, megélhetést nyújtani, hogy ne legyen okuk a kéregetésre !!
" S akkor elmondhatjuk eljött végre a kánaán"

Puszi Éva

megtekintés Válasz erre: Anyu

Tudod Yollám,ebben az a szomorú,hogy nem adunk már annak sem,akinek lehet hogy valóban szüksége lenne rá.
puszi

Kedves Anyu,

amikor egy fiatalasszony a piac mellett pénzért könyörgött, hogy nincs neki élelmiszerre valója és várják otthon a gyerekei, elhívtam magammal a piacra és vettem neki kenyeret , úgy meglepődött, hogy szólni sem tudott, s nem merte azt mondani, hogy nem kell neki.
Nem lopom a pénzt, nekem sem adott senki munka nélkül soha egyetlen fillért sem.

Puszi: Yolla

megtekintés Válasz erre: Yolla

Kedves Évi!

Ez itt is divat, én már nem adok senkinek semmit.

Pussz: Yolla

Szia !

Na én sem sokat adtam, de abba az 50 vagy max 100 Ft-ba még nem pusztulok bele, bár néha ha számolok, akkor sok kicsi, sokra megy, de én sem adok mindig és válogatom kinek és mikor !!

puszi Éva

megtekintés Válasz erre: Yolla

Kedves Évi!

Ez itt is divat, én már nem adok senkinek semmit.

Pussz: Yolla

Tudod Yollám,ebben az a szomorú,hogy nem adunk már annak sem,akinek lehet hogy valóban szüksége lenne rá.
puszi
Kedves Évi!

Ez itt is divat, én már nem adok senkinek semmit.

Pussz: Yolla
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: