újabb események régebbi események további események
21:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:33
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Okosságok

2015. május 23.

Vissza a naplóhoz

Tegnap felejthetetlen, remek napom volt. Az egyik csoportbeli ismerősömnek a nyékládházi Műv. házban a verseiből egy csokorravalót iskolás gyerekek előadásában megnéztem és meghallgattam, mert némelyik verset megzenésítették.Nagy élmény volt találkozni eddig virtuális ismerőseimmel, aztán egyiküknél elfogyasztani egy remek vacsorát.

Egy kis olvasnivaló eső esetére:

tudod ezt????

Ebből a sok "okosságból" egy dolgot szűrtem le, hogy ezentúl csak délután veszek cipőt !!!!!!!!!!


A barna színű szem valójában a felszín alatt kék színű, ennek eredményeképpen léteznek olyan lézeres műtéti beavatkozások, amikkel a barna szemszínt véglegesen kék színűre lehet változtatni.

1990 óta áll a CIA főhadiszállása előtt egy szobor, amely egy olyan kódolást ábrázol, melyet máig nem sikerült teljesen megfejteni.

A világ legmagasabb épületének versenyében, a Chrysler Building építésze titokban az épület belsejébe építette a 39 méteres csúcsot, majd amikor akkori versenytársa befejezte épületét, a csúcsot kitolva az épület tetejére, 36 méterrel legyőzte ellenfelét.

Amikor John Lennon látott egy képet Yoko Ono dédapjáról, azt mondta: "Ez én vagyok egy előző életemben." Erre Ono azt válaszolta: "Ne mondd ezt. Őt meggyilkolták."

A mesterséges málna íz alapanyagát a hódok bűzmirigyeiből nyerik ki.

Egy olasz agysebésznek egy operáció kellős közepén szívinfarktusa volt, ám leküzdötte a fájdalmat és sikeresen elvégezte az operációt, mert végig arra gondolt, hogy páciensére biztos halál vár, ha félbeszakítja az operációt.

Csokitortát enni reggelire segít a lefogyásban.

A világon jelenleg több ember hal meg a túlsúlyosság miatt, mint az alultápláltság miatt.

Az 1850-es évekig a legtöbb helyen még nem volt külön "jobb és a bal" cipő, mind a kettő egyforma volt.

A világ összes pénzének csupán a 8%-a készpénz, a maradék 92% elektronikus.

A sebtapasz feltalálója találmányát a felesége miatt készítette, hogy gyorsabban gyógyuljanak és védve legyenek a sebei, mert az sokszor megvágta vagy megégette magát főzés közben.

Az Androméda galaxis 8x nagyobb látvány a holdnál az éjszakai égbolton, de szabad szemmel alig látjuk a fényszennyezés miatt.

A F.C. Barcelona stadionja a Nou Camp, jelenleg a világ legszélesebb focipályája, és egy magyar embernek (focistának) a tiszteletére építették aki nem más mint Kubala László.

Stuart Anna angol királynő, akinek uralkodása 1702-től 1714-ig tartott, mert negyvenkilenc éves korában elhunyt, de így is túlélte mind a tizenhét gyermekét

Annak a háznak a helyén, ahol az amerikai Thomas Jefferson megírta a Függetlenségi Nyilatkozatot, jelenleg hamburgerárusító üzlet működik.

Tanulmányok szerint napjainkban a Föld kevesebb hőt sugároz a világűrbe, mint az ipari forradalom idején.

A "Hong Kong" szavakat úgy is ki tudod ejteni, hogy közben nem mozgatod az ajkaidat!

1918-ban olyan hideg tél volt, hogy az egész Niagara vízesés megfagyott.

Majdnem minden labirintus megoldható a "jobb kezes szabállyal", ami annyiból áll, hogy jobb kezünket az elején a falra tesszük és végig követjük a célig.

Egy süket és vak férfi visszanyerte a hallását és látását, miután belecsapott egy villám. Még a hajritkulása is megszűnt.

Egy tanulmány szerint mindössze egy másodperc ötödrésze elég, hogy szerelembe essünk..

Egy 200 éves periódus alatt történt, hogy 3 hajó süllyedt el ugyanazon a helyen Wales partjainál, mind a három ugyan azon a napon (December 5) és mind a három esetnek csak egy túlélője volt. Mind a három túlélő neve ez volt: Hugh Williams.

Dél-Korea népessége 21%-nak Kim a vezetékneve.

1960-ban, a Titanic keresése valójában egy fedőakció volt két nukleáris tengeralattjáró megtalálására.

A doktorok hanyag kézírása miatt évente 7000-en halnak meg a világon.

Egy kísérletben átlagos emberek szemére szemüveget raktak, ami egy olyan prizmából állt, mely megfordítja a képet. Pár nap múltán az agyuk alkalmazkodott és újra rendesen láttak (még síelni is könnyedén tudtak így). Ám, amikor levették a szemüveget, újabb pár napig fejjel lefelé kellett látniuk a világot.

Amíg a világ népességének kb. 10%-a balkezes, addig ez az érték az ikreknél 20%.

Egy átlagos ember 1460-2190-szer álmodik évente.

A macskáknak nincsenek édes íz-receptoraik, ezért egyáltalán nem éreznek semmi édeset.

Minden ember, akinek kék a szeme, egy ősre vezethető vissza, aki 6.000-10.000 évvel ezelőtt születhetett és a barna szemszíne mutálódott.

A varjak memorizálni tudják az emberek arcát és egy már ismerős veszélyes arc felismerése után figyelmeztetik is társaikat. Szóval, ne húzzatok ujjat a varjakkal.

Egyes tanulmányok szerint aki késő éjjel fekszik le, intelligensebb, mint az, aki időben fekszik és kel.

A papagájhal alvás közben egy nyálkás hártyát von maga köré, ami elrejti a szagát a ragadozók elől és távol tartja a parazitákat.

Amikor felriadsz egy álomból és még egy óriásit rántasz magadon közben, az attól van, mert az agyad azt hiszi, hogy haldokolsz.

Él Angliában egy ember, aki a 80-as évek óta 30 másodperces memóriával rendelkezik. Minden napja azzal az érzéssel telik el, hogy "először ébred fel". Az egyetlen személy, akit felismer, a saját felesége.

Az embernek 10 alvás nélküli nap már elég a halálhoz, míg éhezni több hétig is képes egy egészséges személy.

A lábunk délután nagyobb, mint a többi napszakban.

Az elmúlt 3500 év alatt körülbelül csupán 230 évnyi béke volt a civilizált világban.

A zeller negatív mennyiségű kalóriát tartalmaz, azaz több energiát éget el evés közben az, aki megeszi, mint amennyi energiát tartalmaz a zeller maga.

Gyomrunk 2 hetente új nyálkahártyát termel, máskülönben megemésztené saját magát.

A fény kb. 8,5 perc alatt érkezik a naptól a földig.

/Net/

A bejegyzést írta: Ilona

Hozzászólások

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Okosságokat sokat lehet olvasni, némelyik meg is marad bennem, vagy emlékezem rá, vagy elhiszem, vagy nem... Ebből csak egy a biztos, amit mondasz, hogy volt egy élménnyel teli napod! Látod azt elhiszem! A többit meg elolvastam... :-)

Puszi

Köszönöm, Éva, jól éreztem magam! :-)

megtekintés Válasz erre: Sanda

Nincs nagy aktivitás!

Mindenki alszik?

Én egy nagy sétát tettem a kutyával..

megtekintés Válasz erre: Sanda

Nincs nagy aktivitás!

Mindenki alszik?

Szia Sanda!

Te is most ébredtél fel? :-)
Nincs nagy aktivitás!

Mindenki alszik?
Okosságokat sokat lehet olvasni, némelyik meg is marad bennem, vagy emlékezem rá, vagy elhiszem, vagy nem... Ebből csak egy a biztos, amit mondasz, hogy volt egy élménnyel teli napod! Látod azt elhiszem! A többit meg elolvastam... :-)

Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: