újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Tél

2015. november 29.

Vissza a naplóhoz

Tegnap napközben esett némi hó szerű képződmény. Jó lenne, ha igazi karácsonyunk lenne, olyan, mint gyerekkoromban volt, méteres hóval, lehetett szánkózni, fakutyázni a befagyott Tisza mellékágán.
Ez a se nem tél, se nem ősz időszak senkinek és semminek sem jó, azaz ember és természet egyaránt szenved tőle.

Mi, emberek, képesek vagyunk tönkretenni a környezetünket, a természetet, és egymás ellen is elkövetni mindenféle disznóságokat, melyeket magunknak nem kívánnánk. Nem jó ez így, össze kellene fogni, hogy minden földlakó jól érezze magát ott, ahová született, abban a kultúrában, hogy megőrizhesse őseitől ráhagyott hagyományait, mert ettől színes a világ.

Idea? Igen, az, de nem megvalósíthatatlan, pusztán közös akarat és egymás tiszteletben tartása kellene hozzá, meg a felismerés, mely szerint egyformán szenvedünk, szeretünk, barátkozunk itt, Európában, Afrikában, Ausztráliában, de még az Antarktiszon is, egyformán hajt bennünket a becsvágy, hogy elérjük céljainkat, felneveljük gyerekeinket, ringassuk unokáinkat, megőrizzük identitásunkat, és kíváncsiságunk okán megismerhessük egymást, melyhez rendelkezésre áll a vonat, repülő és hajó, csak el kell szánni magunkat, s keresztül, kasul utazhatunk kis bolygónkon, vagy ha nincs rá pénzünk, ott a világháló, csak arra kellene használnunk, amire való.

Csakhogy az anyagiak iránt érzett feltétlen ragaszkodás, a kapzsiság másra ösztönzi az embertáraink egy részét, akik vélt vagy valós hatalmukat a többi ember szellemi vagy anyagi leigázására fordítják, s nem veszik észre, hogy ezzel egyben önmaguknak is ártanak, mert eljöhet még az az idő, amikor a Föld is a Marshoz hasonló állapotban leledzik, és ismeretlen értelmes lények felfedezik, hogy bolygónkon is volt valaha víz.

A bejegyzést írta: Yolla

Hozzászólások

időrendi sorrend

Tegnap is korán keltem... és rácsodálkoztam milyen nagy pelyhekben hullt a hó..., mint gyerekkoromban tette, annyira tudtam ennek örülni..., ha már egyszer tél, adja meg a módját... Nem tartott sokáig, nem is maradt meg, esővel jött,... de addig... sok minden, mint neked is eszembe jutott...
A természet képes megújulni, ezért tudom mindig elengedni az éppen aktuális évszakot, mert mindig jön helyette valami új, reményt keltő..., amíg érdekel... Az emberekkel való kapcsolat nem egészen így van,... ott érheti az embert némi meglepetés, nem kívánatos esemény, ami ellen már vagy nem tud, vagy nem is akar tenni...
Micsoda vízió, Yolla, micsoda vízió!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: