Anyu sütireceptje
2024. január 28.
Meggyes-mákos lepény:
A tésztához: 40 dkg liszt (ebből 10 dkg rétes), 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 2 tojás sárgája, csipet só, 1 csom sütőpor.
Linzertésztát készítünk 31 percig pihentetjük hűvösön. Egyik felét kinyújtva a tepsibe terítjük, rákenjük a tölteléket, betakarjuk a tészta másik felével. A tetejét megkenhetjük tojással. Középmeleg sütőben megsütjük.
Töltelék: 25-30 dkg mák, 20 dkg cukor, 1 csom. vaníliás cukor, 20 dkg-nyi magozott meggy, kb. 1,5 dl meggylé 2 tojás fehérje.
A mákot a cukorral és a meggylével átpároljuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, picit meghűtjük, majd belekeverjük a felvert tojásfehérjét is. Ennyi.
Ha a tészta nem nagyon akar összeállni, egy-két teáskanálnyi tejföllel vagy kefírrel lazíthatjuk, de nem kell sok, mert a kezünk melegétől is lazul gyúrás közben.
A bejegyzést írta: Tündér
Hozzászólások
Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.