újabb események régebbi események további események
08:13
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:12
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
16:53
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:36
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Az élet ajándéka

2011. december 25.

Vissza a naplóhoz

Azt mondta nekem valaki a múltkorában, hogy idealista vagyok. És társfüggő. Már akkor sem értettem, miért baj az, ha valaki hisz a szerelemben, és nem adja fel az álmait. Jelen esetben, hogy boldog legyen.

Tavasszal meg akartam halni. Nem érdekelt semmi és senki. Véget ért a látszólag jól működő házasságom, egyedül maradtam két gyerekkel. Az ok a történet szempontjából lényegtelen. Ami lényeges, az az erő, az akarat, a bátorság, és igen, talán egy kis idealizmus is, ami mindenképp kellett ahhoz, hogy a gödör aljáról kikecmeregve újra fel tudjam építeni az életem, és újra merjek hinni, remélni. A szerelemben, az életben, a csodában.
Mert csodák márpedig vannak. Ki kell nyitnod a szemed, ki kell nyújtanod érte a kezed, és el kell rugaszkodnod a valóság talajáról, hogy átélhesd, de igenis, léteznek csodák! Különben, hogy lehet az, hogy egy számodra ismeretlen férfi már hónapok óta nézegeti a fotódat, vágyakozik utánad, de még tudja, hogy nem jött el az idő? Hogy lehet az, hogy mégis türelmesen vár, rád vár, miközben te mit sem sejtve a halálugrást tervezed? Majd a megfelelő pillanatban, amiről azt hiszed, hogy véletlen, jön egy levél tőle. Aztán már csak azt veszed észre, hogy kedves szavaival, mosolyával levett a lábadról, hogy reggelente félálomban azt nézed, van-e üzenet, sms, bármi, majd remegő kézzel kattintasz a pirosan villódzó borítékra.
Azért megijedsz kicsit, például a korkülönbségtől, mert pár évvel fiatalabb nálad. Nem számít, meggyőz arról, hogy értékes, szeretnivaló ember vagy, és ez a dolog nem korfüggő. Eloszlatja minden kétségedet, félelmedet, szeretetével úgy vesz körül, mint a puha bársony. Te pedig hagyod, hogy magával ragadjon az érzés, már szabadjára mered engedni az érzelmeidet, feltétel nélkül viszonzod a szerelmét.
Mert megnevettet, mert a gyerekeid is rajonganak érte, és mert mostanra nincs a napnak egyetlen pillanata sem, amikor nem rá gondolsz.
Észrevétlenül repülnek a hetek, a hónapok, üres az ágy, ha nincs melletted, hát összeköltöztök, hogy ne marjon beléd a hiánya. Boldog ébredések, némán egymásra villanó, sokat ígérő tekintetek, melyek üzenik, ne félj, melletted vagyok!

Lassan elhiszed, hogy te vagy a legszebb a világon, hogy csak érted kel fel a Nap, és a Föld is miattad fordul meg a tengelye körül. Megtanulsz bízni, remélni, újra szeretni.
Majd belép még valaki az életedbe, aki egyelőre annyira pici, hogy csak sejted, milyen lesz, ha megszületik. Vágyakozva simítod végig a hasad, ez az érzés semmivel nem összehasonlítható.
Bátran nyújtod a kezed, és bátran rebeged az "igen"-t. A kérdésre, hogy vele szeretnéd-e leélni az életedet. Mint férj és feleség.
Mit is válaszolhatnál, mikor repesel a boldogságtól, és mert ez a szerelem felvillantja előtted egy új élet lehetőségét? Egy új, boldog élet lehetőségét, kéz a kézben, jóban - rosszban, míg a halál el nem választ.

Van újrakezdés. Van sírig tartó szerelem, van örök boldogság.
Van tanulság: soha ne add fel!

Békés, boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

- Anubis -

Video: youtube.com

A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

időrendi sorrend

2011. december 30. 02:11
Sziasztok BARÁTAIM!
Tök jó ez. Néha az ember láthatja, hogy nem hiába küzd. És olyan jó, hogy láthatja az eredményét is. Nagyon örülök a boldogságotoknak!
Gratulok nektek... az új jövevényhez... szerelmetekhez!
Pinokkió
2011. december 30. 01:06

megtekintés Válasz erre: anubis - 2011. december 29. 20:39

Nagyon szépen köszönöm/köszönjük kedves soraitokat, nézzétek el nekem, hogy a sok elfoglaltság miatt nem tudtam mindenkinek egyenként válaszolni.
Ma összeházasodtunk, és kimondhatatlanul boldogok vagyunk!

Puszi nektek, barátaink,

Judit és Balázs

Gratulálunk és sok boldogságot még egyszer!!!


"Az ember egy napon rádöbben arra,
hogy az életben igazán semmi sem fontos.
Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás, csak az,
hogy valaki szeresse őt igazán."

/Johann Wolfgang von Goethe/

Pussz, Tündér
2011. december 29. 20:44
Gratulálok!
D.
2011. december 29. 20:39
Nagyon szépen köszönöm/köszönjük kedves soraitokat, nézzétek el nekem, hogy a sok elfoglaltság miatt nem tudtam mindenkinek egyenként válaszolni.
Ma összeházasodtunk, és kimondhatatlanul boldogok vagyunk!

Puszi nektek, barátaink,

Judit és Balázs
2011. december 29. 15:11
Szívből gratulálok Nektek.. és lélekben Veletek vagyunk! J&G <3
2011. december 27. 11:05
Kedves Druszám és Druszám Balázsa, ahogy mondanám :)

Sok boldogságot kívánok, "csak" ennyi.

Ölellek Titeket!
Zsizsik
2011. december 26. 20:53
Kedves Judit és Balázs!

Már minden fontosat elmondtak előttem. :)


"Már tudták, nincs mindig szükség szavakra. A köztük ülő csend nem elválasztotta, hanem összekötötte őket. A szerelmük gyorsan és visszafordíthatatlanul bontakozott ki az eltelt néhány óra alatt..."

Barbara Taylor Bradford


Sok boldogságot Nektek! :)))
 
2011. december 26. 13:22
Nagyon jó érzés ilyen szép, boldog párkapcsolatról olvasni. Áldott Karácsonyt!
2011. december 25. 21:17
Szívemből szóltál és mintha az én történetemet mondtad volna el...legyetek nagyon boldogok, ahogy mi is azok vagyunk. Ugyanezt tudom kívánni mindenkinek!!
2011. december 25. 14:44
Kedves Anubis!

Mint azt már annyit említettem, DI meg minden, szóval meneteljetek csak tovább az úton, a jól megérdemelt úton együtt, kézen fogva, mert így szép az élet. Mert van mit értékelni és meg is teszitek, hisz nagy árat fizettetek érte. De szerelmet és csodát kaptatok! Sok boldogságot és szép Ünnepet kívánok nektek!

Puszi:Ailet
2011. december 25. 14:42
Sok boldogságot!

(Két évvel ezelőtt én is ezt éreztem:S.)
2011. december 25. 12:49
Kedves Anubis és Balázs!

Örülök az egymásra találásotoknak. Kívánok nektek sok együtt eltöltött éveket egészségben, békességben, szeretetben.

Anubis az írásoddal a csüggedőnek reményt adtál, de ahhoz először erőre kell kapni és ahogy mondod nem feladni. Az erő bennünk van, csak még ki kell aknázni. :-)

Puszi,
Éva
2011. december 25. 12:34
Kedves Anubis!

Mindig örülök ha boldog embereket látok! A cikkeddel remélem erőt adtál a pesszimistáknak. Éljetek így együtt míg világ a világ! :)

Üdv,
L.
2011. december 25. 12:07
Kedves Anubis és Balázs!

Örülünk, hogy egymásra találtatok, és szívből kívánunk még ezerszer ezer év boldogságot, és nem utolsó sorban nagy-nagy családot!

...ölelésből és mézből sohasem elég- gondolkozott micimackó. Karácsonykor pedig mindkettőből duplán jár. Boldog Karácsonyt!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: