újabb események régebbi események további események
16:34
Ilona új cikket töltött fel
13:00
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
13:04
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
10:59
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
04:55
angelaDex regisztrált a weboldalra
23:34
READY SСHEМE ЕАRNINGS ОN THE INТERNET WITН МINIМUМ INVЕSТMЕNTS frоm $6976 ...
14:29
EugeneDom regisztrált a weboldalra
09:00
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
18:24
KenCreedmoorVeita regisztrált a weboldalra
06:00
JasonStoft regisztrált a weboldalra
19:01
WilliamItatt regisztrált a weboldalra
09:53
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
19:09
Haroldrah regisztrált a weboldalra
13:03
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
08:47
Cirka regisztrált a weboldalra
22:42
ThomasLon regisztrált a weboldalra
18:25
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
18:22
FedorCitle regisztrált a weboldalra

Csak pozitívan!

2019. március 3.

Vissza a naplóhoz

Janikovszky Éva: Mosolyogni tessék! című könyve ihlette ezt az írást. Hiszem, hogy az élet alapjában véve szép, csak néha bizonyos körülmények hatására megfeledkezünk erről. A szeretet, a pozitív életszemlélet viszont csodákra képes, ezért nem árt tudni, merre fordítsuk a fejünkben lévő kapcsolót. Lássuk, hogyan gondolom!

Reggel kipattan a szemem, álmosan az ablakhoz sétálok, és látom, hogy hideg, borongós idő van odakint. Ez fantasztikus! Nem fogja a bőrömet perzselni a tűző nap, nem kell felvennem a méregdrága napszemüvegemet, így nem amortizálódik.
Kilépek a bejárati ajtón, belebotlok a szomszéd kisfiú, a kétéves Gergő kismotorjába. Mindez mosolyt fakaszt az ajkamra, boldogan konstatálom, hogy a gazdasági válság ellenére a szülőknek telik még menő játékra, elégedettséggel tölt el, hogy a fiatal párok még vállalkoznak a gyereknemzésre.
A szomszéd Sanyi nem köszön, ami felemelő érzés. Nem kell viszonozni, tehát nem kopnak a hangszálaim, és több marad az arra a napra közlésre szánt szómennyiségemből.
Ugye milyen csodálatos? És még csak reggel nyolc óra van! Vajon mennyi lélekmelengető élmény vár még rám?
Autómhoz ballagok, szélvédőjét vastag jégtakaró borítja, ami váratlanul ér. Sebaj! Reggeli torna gyanánt lekaparom a jeget. Azaz csak lekaparnám, de nem találom a jégkaparót. Nem olyan fából faragtak, hogy ne oldanám meg a nehéz helyzeteket. Gyorsan előkapok a kesztyűtartóból egy CD tokot, amivel ügyesen, pillanatok alatt eltüntetem a nemkívánatos jégpáncélt. Milyen örvendetes, hogy egy CD tok többfunkciós!
Beülök a kocsiba, még kissé kómásan indulok el, de szerencsére egy élénk és éber embertársam gondoskodik arról, hogy teljesen magamhoz térjek. Hangos tülköléssel bíztat a lámpa zöld jelzésénél az indulásra, a visszapillantó tükörben látom, hogyan rázza közben idegesen az öklét, és a szájmozgásából kiolvasható a jókívánsága, miszerint húzzak már a ..a. „Istenkirály vagy!” – köszönöm meg kedélyesen a figyelmességét, gázt adok, majd spurizok a munkahelyemre. Leparkolnék, de nem találok helyet. Ámulatba ejtő, hogy ilyen üzemanyagárak mellett még mindig mennyien járnak autóval!
A kolléganőm búskomor, reggel vitatkozott a párjával. Ismét bizseregni kezd bennem valami, csillogó szemmel somolygok rá. Csúcsszuper! Neki legalább van férje, le tudja rajta vezetni a feszkót. Később bekrepál a fénymásoló. Izgatottan, hangos szívdobogások közepette hívom a szerelőt. No, nem azért parázok, mert nem tudom elvégezni a munkámat. Újra láthatom Zsoltit, a szívdöglesztő mesterembert.
Munkám végeztével betérek az útba eső hipermarketbe. Nem fogadja el a százasomat a bevásárlókocsi, ezért kis kosarat veszek. Remek! Nem érzek késztetést arra, hogy mindenféle haszontalan portékával telepakoljam és megszabaduljak a zsíros bankóimtól. Inkább nálam romoljon a pénz, mint másnál!
Otthon bekapcsolom a számítógépet, nincs internet. Ekkora örömben régen volt részem. Nem tapadok a képernyő elé, nem merülök el a virtuális világban, elő tudok venni egy papír alapú könyvet, nem koptatom a drága műkörmömet a billentyűzeten.
Éjjel fáradtan, de elégedetten térek nyugovóra. A felettem lakó nőci szokásához híven bömbölteti a tévét. Szuper! Ingyen, villanyáram használata nélkül meghallgathatom a késő esti híradót.

Elalvás előtt megköszönöm az Univerzumnak ezt a pompás napot. Hálát adok az égnek, hogy reggel nem bicsaklott ki a bokám, amikor belerúgtam a kismotorba, nem okoztam balesetet vezetés közben, nem ömlött rám a fénymásolóból a festék, tiszta maradt a ruhám … és még sorolhatnám mi mindentől óvtak meg az égiek.

- Lizelotte -

Video: youtube.com
Kép: internet

A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: