újabb események régebbi események további események
09:28
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
09:25
wadbikaiy új cikket töltött fel
05:55
wadbikaiy válaszolt egy szavazásra
05:54
wadbikaiy új cikket töltött fel
05:46
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
21:38
SamuelOrals regisztrált a weboldalra
19:56
szhm97 regisztrált a weboldalra
12:54
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
22:05
Самое надежное онлайн казино, ДЖЕКПОТ КАЖДЫЙ ДЕНЬ ОТ 1500000 РУБЛЕЙ: ...
13:58
Black Ice módosította a cikkét
13:56
Black Ice új cikket töltött fel
18:20
72 Legit Ways To Make Money And Passive Income Online - How To Make Money ...
15:14
wadbikaiy új cikket töltött fel

Egy régi névnap margójára

2013. november 25.

Vissza a naplóhoz

Miután egy hónapban van a névnapunk Kati barátnőmmel, rendszerint együtt ünnepeljük az ötye klub keretében. Aki nem tudná, az ötye tisztességes, becsületes neve:öreg tyúkok egyesülete és tulajdonképpen négyen alapítottuk, középiskolás barátnők, akik Pesten élünk, és csatlakozott hozzánk Ani, aki Párizsban lakik 1975-től, oda ment férjhez, de gyakran jár haza.

Azon a névnapon nálam gyűltünk össze. Kati fogyókúrázott, és komolyan is gondolta, nem úgy, mint én, aki csak fejben tartottam be a diétát, ezért komoly gondot okozott, hogy mi legyen az ünnepi menü, hiszen nem mindenki fogyózik. Hiába győzködtem ünnepelt társamat, hogy kihagyhatná ebből az estéből az önsanyargatást, egyébként sem lehet minden nő elől deszka hátul léc, őt így szereti a férje, nem tudtam meggyőzni.

Oly régen történt ez az eset, hogy akkoriban friss paradicsomot, uborkát és más hasonló zöldségeket venni így tél elején, egyrészt nagy kunszt volt, másrészt méregdrágán mérték. Katinak nem okozott gondot, egyébként is kitalálta, hogy saláta legyen és előregyártott panírozott pulykafalatkákat süssünk hozzá, ha valakinek nem elég a saláta.

Mindenki tudja, hogy szeretek főzni és etetem a vendégeimet, ezért előző nap főztem egy nagy fazék saját magam kifejlesztett húsos káposztát és kitettem éjjelre az erkélyre. (szóval a káposzta: félig kész marhapörkölt, hasonló sertéspörkölt, füstölt sertéscomb, és nehogy a szaftja híg legyen, egy ki malacfüle és farka is kell hozzá, mely összetevőket egy réteg káposzta, egy réteg hús sorrendben összerakom, és hagyom lassú lángon néhány órát főni. Szóval a legkisebb mérték, 3 kg húsféle, és másfél kiló káposzta) Süteménynek lekváros, rumos-diós linzert készítettem, csokoládé bevonattal.

Délután ötre vártam a lányokat, négykor még sütögettem a pulyka falatokat, amikor csengettek és beállított Gyula barátom, hogy felköszöntsön, egy malomkeréknyi csokor virággal és borral. Arra számított, hogy már nem lesz más vendégem, de tévedett.

Néhány perc múlva beállított Kati és elkezdte összeállítani a salátát. Gyula szemében apró lángok gyúltak, és óvatosan megkérdezte hogy ez lesz a menü?

Még jó, hogy gáztűzhelyem van, mert elment az áram, gyorsan előszedtem a karácsonyfára vett gyertyákat és megpróbáltam némi világosságot csempészni a lakásba.

Szépen megterítettünk, borozgattunk és jöttek a lányok.

Látnotok kellett volna, mint tologatták tányérjaikon a salátát és a pulykafalatokat.

Mikor láttam, hogy ez már több kettőnél, behoztam a káposztát az erkélyről.

Amikor Zsuzsa már a harmadik tányér káposztát ette, rászóltam, hogy nem sajnálom, de ha enne hozzá a kenyérből is, mielőtt elrontja a gyomrát, akkor Kati megjegyezte, hogy a férje is nagyon szeretné. Felhívtam a férjét, hogy megsértem-e, ha küldök neki egy kis lábossal?
Olyan kétliteres félét teleszedtem, és akkor Kati közölte, hogy egye fene, megkóstolja, ha már mindenkinek ennyire ízlik. nem sokat evett, csak két tányérral, mert fogyózik.

Még a vadiúj lábosomat sem kaptam vissza azóta sem!

No, ennyit a fogyókúráról!

A bejegyzést írta: Yolla

Hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: