újabb események régebbi események további események
13:53
Tündér módosította a naplóbejegyzését
20:38
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
20:08
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
15:22
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:35
Új cikk került fel a weboldalra

Éjszakai kiáltás

2011. március 25.

Vissza a naplóhoz

Az éjjel egy férfihang segítségért kiáltott. Hangja úgy fúródott bele az éjszakai nyugalomba, ahogy a tüske szalad a köröm alá, ideget sértve, hogy még akkor is fájjon, amikor már rég nincs ott.

Az álmos csend felriadni látszott. Nagyot böffentett a sarkon túl lakó öreg németjuhász. A keverék kutya a szomszédból meggondolta magát, és a megkezdett, magas hangú acsarkodást hirtelen abbahagyta. Sűrű, tömény csönd ült a házakra, a rossz jelenléte érződött.
Agresszív, melldöngető dübörgéssel érkezett a kecskeméti gyors a közeli megállóba, hogy néhány perc után sikítva belerohanjon az ismeretlen sötétségbe. Zakatolásával labdáztak a házfalak.
Apró, bizonytalan neszek indultak útjukra, talán a feltámadó szél szöszmötölését hallottam. Ekkor újra felhangzott a kiáltás. A gyomromban ijedt érzések kergetőztek: mi van itt? Felugrottam. Feltéptem az ablakot, éppen csak pirkadt.
Bori néniéknél, az oldalsó szomszédomnál szokatlan a jövésmenés. Valami baj van, hiszen a néni termetes volta ellenére a kapuhoz szaladt, kitárta azt. A bokrok árnyékából ezüstszínű gépkocsi tolatott ki az utcára, benne kellemetlen arcú ember ült. Kismocsok, a fekete puli vicsorogva kísérte.
Hátát a házfalnak támasztva több fiatal, vörös hajú nő álldogált, szemét becsukva, arcát a még fel nem kelt nap felé fordítva. Meglehetősen furcsa tevékenység egy szürkével bevont hajnalon.
Újra felcsattant a kiáltás valahonnan a távolból, sürgetően, idegesítően. A mozgásban lévők néhány másodpercre megmerevedtek, aztán mindenki folytatta azt, amivel foglalkozott. Nem bírtam tovább. Kérdeztem. Ne törődjek vele, sziszegték a vörös hajúak, és Bori néni sem tekintett rám. Elindult az utcasarok irányába, lassan bandukolva, időnként meg-megállva. Homályosan ugyan, de tudtam, hogy segíteni próbál a bajba jutottnak.

Az ablaknál állva a fóbiáimmal, a képzeletem szülte szörnyekkel viaskodtam. Rosszul esett, hogy visszautasítottak. Miért nem engedték, hogy segítsek? Tényleg nincs semmi közöm másokhoz? Akkor miért visszahangzik mégis bennem a segélykérés? Miféle titok lappang itt?
Talán a ma esti álmomból megtudom…

A bejegyzést írta: Kyra

Hozzászólások

időrendi sorrend

2011. március 25. 10:22
Szia Kyra! Azok az bizonyos álmok..., jelentésük pedig kitudja mi??? Pusz Orsolya
2011. március 25. 10:09
Újfent szép álmokat!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: