Eszik a magyar
2013. március 28.
Egy szem hentesboltunk mostanában nagyot kaszál. Aki csak ott megfordul, mindenki dupláját veszi, mint máskor, elvégre ünnep lesz, háromnapos munkaszünet.
Mit csinál ilyenkor a magyar?
Eszik!
Vendégül lát, vendégségbe megy, de ha egyiket sem teszi, akkor is tobzódik a kulináris örömökben. Füstölt sonka, főtt tojás, tyúkhúsleves, töltött káposzta, töltött fasírt, bőrös sült karaj, és ki tudja még mik kerülnek az ünnepi asztalra, mellé borocska, hogy jobban csússzon az étel.
Édesség is kell, sütemények, és persze a csoki tojás és nyuszi, mert a locsolkodóknak a pénzen kívül mást is illik adni.
Akiknek nem telik drága húsokra, azoknak ott a pulykanyak, csirkeszárny, kacsaszárnytő, azokat is viszik kilószámra.
Ez már nálunk amolyan pavlovi reflex, ha ünnep, akkor zabálunk.
A bejegyzést írta: Yolla
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Pumukli56
Na most aztán kezdődik a futás mindennap. Hamar lemegy a pocak.
Válasz erre: Pumukli56
Ne is mondd. hét kilót híztam.
Válasz erre:
Yolla írásától? Akkor én el sem olvasom! :-))
Válasz erre: Pumukli56
Ne is mondd. hét kilót híztam.