újabb események régebbi események további események
12:08
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:34
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:35
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:52
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:15
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
12:59
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
05:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:17
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Gondolatok az írásról

2012. június 17.

Vissza a naplóhoz

Az írás nem más, mint egy tükör, melyben ott van az adott kor, az emberi sorsokban, az egyéniségekben, a szituációkban, a döntésekben, az útkeresésekben, a reményekben, a célokban. Korunk a hektikus gazdasági és politikai változások ideje, melyben nehéz biztos pontot találni. A mérleg egyik serpenyőjében ott vannak a megélhetési nehézségek, a létbizonytalanság, a kiszolgáltatottság, a munkanélküliség, a munkahely megtartásáért folytatott mindennapos küzdelem, a kényszervállalkozás, a kilátástalanság, a bizonytalan jövőkép, a másik serpenyőben pedig az újgazdagok gátlástalansága, az adócsalással, megvesztegetéssel szerzett vagyon fitogtatása, a minimál béren bejelentett munkavállalók kizsigerelése, a politikai elit kiszorítósdi, egymás lejáratását célzó játszmája, miközben adják-veszik, osztogatják klientúrájuknak az állami vagyont, és adóforintjainkat részint feléli az apparátus működtetése, részint túlfinanszírozott, nem biztos, hogy létfontosságú állami beruházások révén magánszemélyek, politikai pártok feneketlen zsebébe juttatják.
A társadalomban bekövetkező változások új értékrendet generálnak. Előtérbe kerül a spekuláció, az ügyeskedés, a törtetés, a versenyszellem, a bármely áron minél hamarabb történő előbbre jutás. Drága árat fizetünk a fogyasztói társadalom vadhajtásaiért, pl. vásárolj, fogyassz, adnak a bankok hitelt, hitelkártyát, nézd, mindent megvehetsz hitelre, mobiltelefont, plazmatévét, autót, lakást, külföldi utazást, vagy annyit érsz, amennyi pénzed van, amilyen autóval furikázol, egyébként is pénzért minden megvehető, még mások becsülete is, vagy újabbnál újabb spórolási módszerek terjednek, az adófizetés elkerülésétől a ki nem fizetett alvállalkozásokig. Nem kellenek a kiművelt emberfők, velük csak baj van. Mert gondolkodnak
Amatőr, botcsinálta íróként, mint egy tükör, írásaimban megmutatom a körülöttem lévő világot, annak történéseit, szereplőit, jelenségeit, fonákságait. Megmutatom a valóságot és nem ítélkezem. Az nem az én dolgom.
Rögzítem az eseményeket és nem generálom.
A valós világot szeretném bemutatni, örömeivel és gondjaival. Ha ez utóbbiakat következetesen a szőnyeg alá seperjük, akkor időlegesen eltűnnek ugyan a szemünk elől, ám attól még léteznek. Mi pedig, amit nem látunk, az nincs alapon, felhőtlen boldogságban ringatnánk magunkat, jó dolgunkban elkényelmesednénk, és dolga nem lévén, elsorvadna a problémamegoldó készségünk és a veszélyérzetünk. De nincs az a nagy szőnyeg, ami örökre eltakarná az alásöpört gondokat és problémákat. Eljön az idő, amikor egyszerre zúdulnak a nyakunkba, és már nem tudunk mit kezdeni velük.
Jobb hát, ha szembenézünk velük, íróként, olvasóként.

A bejegyzést írta: Yolla

Hozzászólások

időrendi sorrend

2012. június 18. 07:03
nem az adócsalás a bűn, hanem az, ha annyi adót vetnek ki, amennyit már nem lehet elviselni. nem vagyunk kicsi gyerekek, hogy állam bácsi előírja, mikor és mit ehetünk, milyen ruhát hordjunk, aztán esetleg ad egy kicsi zsebpénzt. az "adócsaló" csak azt tartja meg, ami egy normális társadalomban jogosan az övé lenne.
2012. június 18. 06:58
Kedves Yolla!

Mélységesen egyet értek veled, a problémákkal szembe kell nézni. Köszönjük ezt a fontos gondolatot!

Pussz, Tündér
2012. június 17. 18:41
Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: